跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日已經38週5日啦~好想細b快d出世呀~我今次係第二胎. 上胎早左5日, 今胎唔知會唔會早呢??

*好期待陣痛既來臨呀~

男爵府

我39.3喇~~ 我上胎就遲咗6日, 今胎我開頭覺得會早, 但而家有覺得佢會遲...
好想佢快D出黎, 唔洗成日心掛掛又周身唔舒服~~

複式洋房

你上胎遲左6日係咪催生呀??
我都好想呢個星期內生得呀~唔洗等咁耐.

原帖由 阿紀 於 10-4-1 22:48 發表
我39.3喇~~ 我上胎就遲咗6日, 今胎我開頭覺得會早, 但而家有覺得佢會遲...
好想佢快D出黎, 唔洗成日心掛掛又周身唔舒服~~

男爵府

原帖由 pcdog0517 於 10-4-2 20:07 發表
你上胎遲左6日係咪催生呀??
我都好想呢個星期內生得呀~唔洗等咁耐.

再遲多一日就要催生喇~~

複式洋房

我今日都仲未有動靜. 你呢??
你係邊度生呀??bb係仔定女呀??
你有冇facebook呀??不如大家一齊交流下呀.
我facebook a/c: [email protected]

原帖由 阿紀 於 10-4-2 23:30 發表

再遲多一日就要催生喇~~

男爵府

原帖由 pcdog0517 於 10-4-4 18:45 發表
我今日都仲未有動靜. 你呢??
你係邊度生呀??bb係仔定女呀??
你有冇facebook呀??不如大家一齊交流下呀.
我facebook a/c: [email protected]

仲未有動靜呀...
我喺PWH生, 係囡囡!
我add咗你喇~~

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原帖由 bbchuichui 於 10-4-4 21:36 發表
你好,,我明天係預產期都係冇咩動靜....
好想快D有陣痛既FEEL...我都係威院生

唔知到時會唔會撞到呢

複式洋房

你facebook係咩名呀??
大家生完之後得閒交流下呀~
我個個都係囡囡呀~都係同一個月份, 唔知會唔會同一日呢?? haha~

原帖由 阿紀 於 10-4-4 19:39 發表

仲未有動靜呀...
我喺PWH生, 係囡囡!
我add咗你喇~~

別墅

我都係囡囡黎KA,現在都是等,因第一胎唔知穿水係點,so現在未知驚,有時瞓醒去厠所時會諗會唔會穿水呢? 可以ADD埋我MA...FACEBOOK.aw188@yahoo.com.hk
原帖由 pcdog0517 於 10-4-4 22:39 發表
你facebook係咩名呀??
大家生完之後得閒交流下呀~
我個個都係囡囡呀~都係同一個月份, 唔知會唔會同一日呢?? haha~

男爵府

原帖由 aw188 於 10-4-5 12:06 發表
我都係囡囡黎KA,現在都是等,因第一胎唔知穿水係點,so現在未知驚,有時瞓醒去厠所時會諗會唔會穿水呢? 可以ADD埋我[email protected]

我都add咗你喇~~
我第一胎穿水時係啱啱起身去廁所發現嘅,
嗰時我都用咗一個鐘觀察先肯定係穿水~~
穿水嘅水係"希"D, 同埋會KEEP住滲吓滲吓咁出,
跟住會愈滲愈多, 每次一湧出黎就好似賴尿咁~~

別墅

我第一胎瞓瞓吓感覺"卜"一聲好細聲就衝入廁所, 但去廁所時又唔覺, 之後又無流過, 我仲走去沖涼洗頭先入院, 但後尾醫生話我係穿咗水入院...所以都唔知係點!~

我都想add埋FB呀 - [email protected]
其實會唔會有人整個群組呀~~

男爵府

原帖由 gwengwen 於 10-4-5 15:28 發表
我第一胎瞓瞓吓感覺"卜"一聲好細聲就衝入廁所, 但去廁所時又唔覺, 之後又無流過, 我仲走去沖涼洗頭先入院, 但後尾醫生話我係穿咗水入院...所以都唔知係點!~

我都想add埋FB呀 - [email protected]
其實會唔 ...

haha, 我add咗你喇~~
facebook已經有個group開咗架喇,
http://www.facebook.com/group.php?gid=172063076700
"2010年4月開心老虎樂園"係BK1004嘅媽媽們開架~~

大宅

我都等緊而且好驚痛。上胎痛了4個鐘希望今胎順利

別墅

宜家未知痛係點痛發,淨係知宜家好緊張穿水會唔會整到張床舖濕晒,難攪uote]原帖由 bbgirllee 於 10-4-5 19:47 發表
我都等緊而且好驚痛。上胎痛了4個鐘希望今胎順利 [/quote]

複式洋房

Heee 我就37周5呀....前日成日都唔覺bb有movement 半夜走去醫院留院觀察....點知個醫生提議我催生呀....攪到我好驚....好彩無choose催生...bb已家又無事活動番....希望bb下個星期或者等到預產期先出世啦.....

禁止訪問

別墅

你去既係邊間醫院呀? 醫生係唔係幫你照下超聲波, 聽下bb心聲, 先提議你催生架?

原帖由 jenleefer114 於 10-4-6 18:55 發表
Heee 我就37周5呀....前日成日都唔覺bb有movement 半夜走去醫院留院觀察....點知個醫生提議我催生呀....攪到我好驚....好彩無choose催生...bb已家又無事活動番....希望bb下個星期或者等到預產期先出世啦..... ...

大宅

我39week幾,好想BB早D出嚟

複式洋房

我都係39週4日呀.好想佢可以準時或者早d出黎.
今日去健康院檢查完. 希望我唔洗入院催生呀.

原帖由 wing_126 於 10-4-8 10:34 發表
我39week幾,好想BB早D出嚟

首頁

尾頁

跳至