在職全職

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

講講自己先,今年25歲,大女3歲,9月做第二任媽媽。做了幾年全職媽,不是覺得悶,同囡囡一齊都好享受,但係身邊的朋友個個都未結婚生小朋友,好似同佢地無咩野傾咁。以前未結婚生b,好多活動都係我做攪手架,但生左湊住一個好難再全情投入咁去聯誼。整整下,大家好似在人生不同的階段咁,有點可惜。

大宅

HI~!我今年23歲~!囡囡就黎兩歲啦~!細b今年8月頭就會出世~!我都做左全職mama差唔多3年啦~!其實有時我都覺得好悶咖~!不過我好多朋友都同我一樣,好早就做左mama~!係呢~!你住邊區咖~??我住銅鑼灣~!

大宅

Hello我都係25歲,個女就黎5歲半,個仔19個月,
有時都會覺得好悶,離離去去都係做埋個d野...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我21歲,女女2歲,細佬就黎11個月大啦

男爵府

hi~ 我都係25歲,,阿女19個半月大,,一樣9月做第二任mami~
你去私家定政府生?
我去廣華,,,
4月8先做第一次產檢~
“有些傷口,時間久了就會慢慢長好;有些委屈,受過了想通了也就釋然了;有些傷痛,忍過了疼久了也成習慣了,然而卻在很多孤獨的瞬間,又重新湧上心頭。其實,有些藏在心底的話,並不是故意要去隱瞞,只是, 並不是所有的疼痛,都可以吶喊。”

男爵府

我就25歲~大仔就4歲半~細仔就2歲半~住葵涌~

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我今年24,哥哥2歲4個月,細佬10個月...全職媽做左3年幾,日日都好忙 24小時唔夠用....仲點同d fd去街,最多上黎b.k.吹下水

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我今年23歲~仔仔28個月大..做左全職媽媽快兩年幾..最快年尾轉在職媽媽喇~!

珍珠宮

好媽媽勳章

我22,就黎23,啊仔5歲半,一路都無做野,全職媽媽~唔覺悶,反而係諗將來可能(始終)都係要出黎做野就頭痛(啊仔開始大,今年都讀小學,要c6一直1個人撐起頭家好吃力),如果可以,我寧願一世做c9,但

公爵府

我24,BB預產期6月8日呀!!!
雖然上個月開始冇做野都會有D悶,BB又未出世......我會上黎BK同大家傾下計,甘會好D架!

大宅

hihi~我就黎24歲,BB就黎21個月啦,住慈云山
你既健康就系父母ge快樂

別墅

好媽媽勳章

hihi
我24,囡囡就19個月大
我想問下mama生第二胎有無咩野錢要預計多啲呀(因為得我先生一個人返工,我係全職mama)...因為正計劃生多個bb陪囡囡呀
請指教

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 qky 於 10-4-4 00:03 發表
hihi
我24,囡囡就19個月大
我想問下mama生第二胎有無咩野錢要預計多啲呀(因為得我先生一個人返工,我係全職mama)...因為正計劃生多個bb陪囡囡呀
請指教 ...

冇咩錢會使多@@因為好多野都唔使買......我第二胎係大碼b,係奶粉要多d==

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

hi all!
我今年26歲了...大女兩歲幾,細b 預產期係8月..做左3年ft mami...
我又唔係好忙,因為同老爺奶奶住,佢地幫我好多....有時仲覺得好悶tim...但d frd成日都返工,邊個得閒理我咁多....

大宅

你地好呀,其實我唔係覺得悶,我係講緊廿幾歲做左全職媽,身邊朋友又未結婚生b,好似同佢地無咩話題,有時佢地黎我屋企,都無咩野可以講咁...

公爵府

醒目開學勳章

我剛26歲,大仔2歲9個月,細仔1歲7個月,做咗FT MAMA都1年多

子爵府

畀面勳章

大家好,

我22歲, 阿仔差唔多4歲.

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

好多人都二胎呢

首頁
12345...6

尾頁

跳至