母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

070709铿锵集-最好的配方-part1

que sera sera! 認識你讓我更富有。

男爵府

畀面勳章

070709铿锵集-最好的配方-part2

男爵府

畀面勳章

070709铿锵集-最好的配方-part3

侯爵府

MommyPanel勳章

好好睇, 多謝分享~

水晶宮

睇完好慶幸自己有餵人奶. thx for sharing.
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

複式洋房

thanx for sharing. very supportive!

大宅

好媽媽勳章

好好既分享想搵好耐啦thx~

洋房

好媽媽勳章

睇完更加堅定自己的信心, 繼續我的人奶媽生涯. 好開心自己當初喂人奶的決定是對的, yeah!

大宅

thanks for sharing, 加油啊, 人奶媽媽!!

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

實在太好喇~THX

大宅

畀面勳章

人奶先至係bb食既食物。

公爵府

Thanks for sharing!
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 avyyue 於 10-4-5 07:25 發表
人奶先至係bb食既食物。

yes我地唔係牛~所以我地唔係食牛奶
我地係人緊係食人奶~

別墅

曾經在我大病後,唔夠奶時,想自己出街唔洗成日趕番屋企埋身時,我都有想補奶粉,幸好做母親的天性告訴我,要比最好的給bb,而不是為了自己方便,餵”a貨”,依家bb可以食固體,就算真係唔夠奶,都不一定要補奶粉,可以用果汁代一餐,也可以食粥代

我有試過用奶粉代人奶,感覺真的很差,希望大家餵到自然離乳,離乳後也盡量不要喝其他動物的奶奶 (牛奶也是因宣傳使大家相信可以補calcium,其實功效成疑)

男爵府

畀面勳章

好在家人非常支持我餵人奶﹐父母一直不斷想辦法為我添湯水或其它有營養的食物。 So far 奶量還算ok, 能夠滿足囡囡的胃口。回想起初初奶量未夠時﹐bb哭得厲害﹐家人都提議讓她補奶粉﹐真的內疚。
雖然覺得餵人奶有麻煩之處﹐但可以把最好的送給寶貝﹐看見她吃奶時精靈的雙眼跟我對視﹐真的好滿足~~

各位媽媽繼續努力!!!!

大宅

我病完之後,奶量DROP左好多,有一邊仲塞塞地,阿囡尋日朝早幫我啜左2個鐘,通返,但點可以再多D奶,後日返工啦,好驚唔夠奶比阿囡,不過,為左阿囡,我會繼續努力!

複式洋房

我勁認同佢個句
我餵緊奶個陣
個世界就好似得我同丫仔
=]
呢個係我同仔仔最接近最開心ge時候

大宅

畀面勳章

係呀,睇講話飲得牛奶多會提早骨質疏鬆架

原帖由 hotspring 於 10-4-5 11:49 發表
曾經在我大病後,唔夠奶時,想自己出街唔洗成日趕番屋企埋身時,我都有想補奶粉,幸好做母親的天性告訴我,要比最好的給bb,而不是為了自己方便,餵”a貨”,依家bb可以食固體,就算真係唔夠奶,都不一定要補奶粉,可以用果汁代一餐,也可以食粥 ...

男爵府

亞囡現在15個半月,我都好慶倖有喂到人奶,起碼到依家為止,佢真係好少唔舒服。
我想請問:其實喂到幾大算係比較好?2Y?

子爵府

大廚勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

thanks for sharing!!

係呀,太多人中咗奶粉毒,我家人就算而家支持我全人奶,但都話BB介人奶之後要俾牛奶佢飲,都唔明點解可以咁唔合羅輯。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊