夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Hello~ 大家好,我是男的。
想問下呢,妳們的老公,身型會不會比起初結婚時,
起了很大的變化呢?是膨脹了很多?多了條士啤呔?
沒有了尖尖的下巴?臉頰也發脹了?
是因為妳廚藝好,每餐都吃得好飽?
還是很少煮,餐餐外邊吃得很油膩?
還是他的運動量極低,踢都不肯動?
相反地,還是消瘦了不少?因為奔波生活日涯夜涯?
難道是...不幸地發過大病,清減了?
我自己結婚約19年,腰圍都擴展了四吋,體重也多了約20磅,沒有了以前較尖的臉頰喇。
希望大家有興趣分享一下^^"

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我同佢結咗婚16年,由最初10X磅,到而家152磅,個肚腩好似有咗7個月BB咁,我哋又有喺屋企煮飯食,又有出街食,不過佢都係唔做運動既......

大宅

結左婚一年左右時已經肥左....因為成日食我煮既送菜, 佢話好味要食晒去, 唔食係唔俾面, 而且又少左去做gym....後來他朋友都話他肥仔左好多..所以又的起心肝減少食量..... 不過依家仍然係比婚前肥左既..嘻

複式洋房

我同老公結了8年婚, 雖然是比婚前重了, 不過, 他是刻意地去gym,練大隻d. 他說: 一來可以健康d, 二又可以保持健美. 比我仲貪靚

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

結婚14年
老公重咗10磅:;pppp:
衰在佢面形尖尖細細
以為佢冇飯食咁呀
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

大宅

好媽媽勳章

我老公本來好fit嫁
由我有左開始佢個肚 同我同步一齊大
成日陪我食消夜
而家囡囡都就快3歲了 但佢個件都未出世

大宅

唔係好多啫!條腰粗咗3-4吋, 肚腩大咗幾個碼啦!可能係我成日買零食比佢食掛 而我自己就比較小食. 唯有努力d捉佢跑步啦!

子爵府

好媽媽勳章

全中(肥個d)......那個是我............
我老公毛變
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

+30 lbs.

男爵府

結咗婚12年, 肚腩佢大了少許, 不過重量就差不多, 昨晚磅過比婚前輕了1-2磅. 其實婚後3-4年其間佢有減過肥, 減了成20磅(係我的功勞), 但現在已回復以前婚前的磅數了. 不過都唔係太肥, 不穿貼身衫都OK o家!

公爵府

我老公在婚後3年內重了1x磅,我覺得係因為佢唔願郁,成日坐係家企對住部腦唔做運動!

大宅

我D同事個個都話﹐肥係一個一個階段。結婚肥一個碼﹐每多一個細路又肥一個碼。無法﹐放工之後除非刻意運動﹐否則食完飯之後搞下呢樣搞下嗰樣﹐睇一陣電視﹐已經要沖涼訓覺喇。莫非就係「責任越大﹐肚腩越大」﹖﹖﹖

侯爵府

佢屋企有"三高"遺傳, 佢勁驚"中招". 現在減肥中,瘦咗10磅(由168減至158), 佢166cm高, 仍需努力.

水晶宮

畀面勳章

無咩太大分別, 只係中年發福左少少,
但反而岩岩好, 因為佢以前實在太瘦

......

男爵府

大廚勳章

肥左30幾40磅
不過佢肥得好開心

大宅

越來越正, 原因係佢愛上健身及我的讚美 (我日日都讚下佢好睇左) 以前d褲都唔岩著lu. 不過佢真係有恒心, 抵讚!

別墅

好媽媽勳章

起了很大的變化: 膨脹了+多了條士啤呔+臉頰也發脹
原因: 不肯定是因為廚藝好,總之凈係知佢每餐都吃得好飽+運動量極低+有時好晏先食dinner

大宅

我地結婚至今十年, 頭3年C6都冇乜肥到, 第4年開始吹波咁吹...由120開始暴脹至160, 腰圍29....叮一聲34. 重點係我C6.......5'4only

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我坐月肥老公跟住我肥,由28吋腰變左32吋,肥左1X磅,不過而家瘦返,但腰圍都仲有29/30

首頁

尾頁

跳至