爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題.......

別墅

Sony.. must buy the one made in Japan

公爵府

緊係sony喇...唔使諗~ 差9皮~

大宅

Must be Sony la, the quality of Samsung is not good. I am using Samsung.....

複式洋房

原帖由 Sovinbb 於 10-5-3 00:30 發表
如題.......

SONY la. Since the cosmetic of SAMSUNG seems much more attractive and slim, and both picture quality are similar. However, the after service and maintenance should also be considered. With this factor, then you'll find SONY is worth to have.

PS: Although I'm the SONY royal customer, from walkman, discman, DV, DC, DVD player, BD player, CRT-TV, LCD-TV, notebooks, I just provide an objective opinion here.

複式洋房

2睇啦...你要先入為主又得點都得..
不過2部個質素都不錯..
不過SONY個價係比較貴

民房

sony好mei???
我只知道sony貴d
功能應該少d喎

洋房

我兩部都有, 兩部都覺得OK.
個人就不嬲係SONY D FANS.

伯爵府

上個月先後買了2部TV, 一部係自己用, 一部比Daddy 媽咪..

唔知啊, 我睇Panel簡咋, 覺得Samsung最型, 最流線型....價錢唔係太平又唔係太貴, 就買左佢啦...

買電視, 我次選會簡Panasonic

原帖由 york98 於 10-5-11 17:49 發表
我兩部都有, 兩部都覺得OK.
個人就不嬲係SONY D FANS.

侯爵府

畀面勳章

原帖由 cheapbombom 於 10-5-11 23:07 發表
上個月先後買了2部TV, 一部係自己用, 一部比Daddy 媽咪..

唔知啊, 我睇Panel簡咋, 覺得Samsung最型, 最流線型....價錢唔係太平又唔係太貴, 就買左佢啦...

買電視, 我次選會簡Panasonic

...

我岩岩都買左 3 星..ok 平啵..你去新世紀5 樓睇下,有間都好平下..

複式洋房

如題.......
我都係話sony好。

別墅

三叔 40C6200 超正
百老x $10,500
送小小野

http://www.price.com.hk/product.php?p=117046

如題.......

禁止訪問

大宅

原帖由 mummsntww 於 10-5-26 23:25 發表
SAMSUNG好D, 我細老買左架SONY TV唔洗3年就話BYE BYE 啦.

sony d機未夠5年一定壞, 係真事, 如果諗住耐用d, 就唔好買sony.

我以前鍾意買toshiba tv好耐用色又靚, 不過lcd tv就未用過, 但其他牌子係咁出新款機, toshiba都追唔倒, 冇咩新機, 最近好似見佢有廣告出左新機, 唔知d function 得唔得, 要去比較下.

複式洋房

回覆 1# Sovinbb 的文章

samsung & sony 都是東南亞做巳不再日本製,
$samsung平,
畫質55波,
我買飛利蒲. 畫質OK 平S/S約5分1.

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我用緊samsung..ledtv
久唔久會有問題...自動熄機..跟住開返佢..又關唔到機

靚就真係好靚..但真係易壞
既然樓主都係揀sony or samsung..咁姐係可以買sony啦..咁我會買sony

禁止發言

最好買PHILIP

民房

for colour, samsung is the best but the panel is easy to break.

別墅

量力而為啦,我個人選made in japan嘅聲寶,
$$唔会太貴
SAMSUNG同SONY要睇型号同 function啱唔啱自己

男爵府

兩大korea牌子都比較易壞

首頁

尾頁

跳至