自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

家裡人一直很反對我幫歲半大的囡囡扎辨,我同爸爸就認為女仔留長頭發靚D,雖然打理好麻煩,天氣熱又容易出汗,但剪短了就要很久才能留長,但家裡人老是反對,說扎頭發對BB不好,其實哪裡不好喇?成日嚇我……

子爵府

好媽媽勳章

我囡囡都歲半.她的头发批肩,有扎辨.
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我個女6個月開始已有幫佢紮2條孖bin仔 有咩問題 又唔係扯到佢d頭髮行一行 鬆鬆地米無問題囉 而家d橡筋又唔會食到頭髮, 有咩唔好我都好想知喎

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 我老公是龜 於 10-5-20 00:23 發表
家裡人一直很反對我幫歲半大的囡囡扎辨,我同爸爸就認為女仔留長頭發靚D,雖然打理好麻煩,天氣熱又容易出汗,但剪短了就要很久才能留長,但家裡人老是反對,說扎頭發對BB不好,其實哪裡不好喇?成日嚇我…… :surprised ...
諗唔到有咩唔好, 只係唔好用一般像筋, 因為會抯到d頭髮好痛。

我只係頭頂未生埋, 唔好用髮夾。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

扎辮扯得太緊的話...
會容易脫髮... 同髮線向後移...

子爵府

畀面勳章

我個女3歲半,上星期第一次剪髮,都係剪前面咋..

男爵府

我個女BB時去剪頭髮,d髮型師都叫我唔好同佢札,話佢地D頭髮好弱,扯得多好難生......
家裡人一直很反對我幫歲半大的囡囡扎辨,我同爸爸就認為女仔留長頭發靚D,雖然打理好麻煩,天氣熱又容易出汗,但剪短了就要很久才能留長,但家裡人老是反對,說扎頭發對BB不好,其實哪裡不好喇?成日嚇我…… :surprised ...

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個髮型師叫我唔好幫囡囡扎,因為咁細個成日扎同埋太緊,髮線會向後移,留頭髮都等佢大個d先
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

翡翠宮

扎得多大個啲頭髮好weak.

本身頭髮粗同多都好啲, 但如果係少又薄就仲c.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我老公是龜 <---樓主..你個名好特別

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

翡翠宮

原帖由 牛精仔 於 10-5-20 00:37 發表
我老公是龜

我頭先睇倒直情笑咗出黎.

得罪喇樓主.

珊瑚宮

環保接龍勳章

原帖由 牛精仔 於 20-5-2010 12:29 AM 發表
諗唔到有咩唔好, 只係唔好用一般像筋, 因為會抯到d頭髮好痛。

我只係頭頂未生埋, 唔好用髮夾。

唔好意思,咩叫頭頂未生埋

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 cherryblossoms 於 10-5-20 01:08 發表

唔好意思,咩叫頭頂未生埋

正確叫"腦囟未生埋"

大宅

原帖由 牛精仔 於 10-5-20 00:37 發表
我老公是龜

男爵府

醒目開學勳章

唔可以扎辨?
你屋企人反對, 但點解你唔問你屋企人, 要走上黎bk問人既?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

扎辨唔係對BB唔好~
係對人人都唔多好~
因為會甩頭髮~
以前好中意扎辨~日日都扎辨~
甩好多頭髮~
後來髮型師同我講咁好易甩~我都唔信~
但姑且試下唔扎一排~
發現唔再甩=.=~而家戒左好耐都冇扎~
扎都唔敢用力扎~

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

唔扎唔=要剪短喎
用夾仔夾起都好靚

子爵府

其實不論大人/小朋友
髮型師都話扎頭髮係5好的
盡可能都叫我們5好扎的
影響髮根生長
生得5靚之餘
仲易掉髮的
我之前5識
後來同朋友講起
佢d頭髮勁靚又濃密
原來佢bb時成日剪短
係5留長的
咁就5使扎又5夾
仲刺激多d生長
佢媽話咁d頭髮營養仲多d5使分薄晒
大個就有一把又大又靚的頭髮
我fd細個已經好恨長髮
成日聽媽咁講為有5開心囉....
點知現在我好''恨''佢呀 !!!!
係把靚髮姐.........只係頭果幾年5靚
現在靚足幾十年
好抵呀 !!!!

子爵府

好媽媽勳章

頭髮多少, 唔係遺傳o既咩?

多數男士有地中海, 髮線向後移, 但男仔細個通常唔扎辨喎...
我想要9999呀...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我姑仔個囡十個月大,
我99都有幫佢扎頭髮喎

首頁

尾頁

跳至