自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

(明報)2010年6月1日 星期二 15:40

勞工及福利局長張建宗今早到醫院探望東涌墮樓慘劇的女童,指她的情況屬於危殆但穩定,清醒而有反應。
張建宗說,探望4歲的女童時,她「有反應,有跟我笑」。張建宗指,他和女童以身體語言和表情溝通,他送了一個毛公仔給她,她有少少笑容,但很疲倦。
他指,女童仍然受驚,但整體上情況是平穩的。醫生說她的情況算是不錯,但一定要觀察,多等一兩日看看情況如何。
張建宗稱,他們沒有提及昨天的事發經過,因為女童很疲倦,現時仍在休息。
他在醫院也見到女童的父親,並和她的祖父母談了很久。他說,社署會全面協助他們,殮葬費用和安排都會幫忙。
至於其他方面,可以協助的社署都會跟進,社工會和他們保持密切聯繫,一直留意女童的情況。女童將來的福利安排和居住方面,社署都會提供協助,盡量與房署協調。(即時新聞)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望佢快d好返

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

希望她快d康復.

王國長老

王國長老

希望佢太細而唔會記住今次恐怖經歷. 亦希望唔會帶會身體上永久傷害.

但始終就咁失去左媽媽, 好可憐.

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 edea 於 10-6-1 16:25 發表
希望佢太細而唔會記住今次恐怖經歷. 亦希望唔會帶會身體上永久傷害.

但始終就咁失去左媽媽, 好可憐.

4歲幾, 唔會忘記㗎啦

侯爵府

醒目開學勳章

祝願小妹妹早日復原, 忘記不快 !!!!

水晶宮

好媽媽勳章

希望妹妹早日康複

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

原帖由 紙皮盒 於 10-6-1 16:38 發表
其實都想問問大家個問題, 如果真系遇到一些解決唔到的問題, 你估我地會唔會同仔女一齊死呢 ???

我仔反而告訴我,如果我和他爸爸死了,他會自殺。

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

希望小妹妹既心靈冇受到傷害就好la

大宅

好媽媽勳章

原帖由 紙皮盒 於 10-6-1 16:38 發表
其實都想問問大家個問題, 如果真系遇到一些解決唔到的問題, 你估我地會唔會同仔女一齊死呢 ???

唔會!
以前試過最唔如意最辛苦時期都冇唸過攬住個女一齊死!
望住個女...想保護佢都來唔切, 可況要死, 凡而令我更加自強tim!
佢系無罪, 佢有生存權利, 而且自己邊忍心~!!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

希望小妹妹早日康復 !!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

唔知小妹妹..會唔會搵媽媽呢
咁細個...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我仔告訴我,如果我死了,他會自殺 too。

大宅

希望個小妹妹快d好返啦~

都唔明d人點解要攬埋個小朋友去死

珊瑚宮

環保接龍勳章

好希望妹妹早日康復

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

好希望小妹妹早日康復!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

很傷害, 童年陰影

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小妹妹早日康復....快快忘記呢件事~~

首頁

尾頁

跳至