想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同我fd機乎係同步做iui~ 但前個月及上個月, 我因事無做, 佢上個月又做了....

佢又係多囊, 我都係~ 所以經常一齊share~一齊買棒~

好啦, 話說佢上個月做了iui~ 因為多囊, 所以卵子多d~ 懷孕時好開心, 但醫生話太細, 睇唔到~ 好啦, 今天佢終於又去照......點知見到四胞胎.......

因為bb得來不易, 真係"一個都不能少"的感覺~
但又怕全軍覆沒...
而家減住咁...
我無經驗, 無主意呀....
我叫佢減, 因為大家都係不孕過黎人, 所以特別珍惜~
叫佢唔減, 佢本身咁瘦骨架, 點支持到四胞胎呀...同埋經濟上, 生完四胞胎, 佢唔洗工作的啦~

大宅

四胞,太危險啦!醫生無俾意見佢咩

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

相信醫生嘅專業...

男爵府

四胞胎一定要减, 媽咪身體負荷唔來

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 4# tinlingyuetka 的文章

你朋友而家幾多wks 呀 ? 問返醫生專業既意見啦~

男爵府

3胞胎醫生已一定建議减胎, 何況4胞胎

男爵府

3胞胎醫生已一定建議减胎, 何況4胞胎

大宅

我有叫佢上黎睇尼度人的意見呀~
佢無登記的email~ 只係佢多囊, 怕流產少左1,2個, 減胎又減1,2個, 搞到無.......

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 tinlingyuetka 於 10-7-1 00:02 發表
我有叫佢上黎睇尼度人的意見呀~
佢無登記的email~ 只係佢多囊, 怕流產少左1,2個, 減胎又減1,2個, 搞到無.......

我係呢度都見過好多有 3胞胎媽咪順利生bb , 亦有 d jm 係有孖胎, 駝駝下有個胎自然停止發育; 亦有 jm 好似 係雙胞胎, 唸住減一個... 點知touch wood 唔好彩, 好似2個都無..

或者你可以去 孖仔孖女果邊再問下意見, 因減胎 同 駝4 個都同樣有風險. 咁佢屋企人又有咩意見 ?

子爵府

真係好難抉擇, 因為無論減唔減都有風險, 尤其經歷千辛萬苦先有的媽咪, 真係好大掙扎, 我會聽醫生意見

洋房

嘩..四包胎好危險架,你個人都負荷晤到拉

洋房

我都係想生dd,我等左好耐都無,你一有就四包胎:-(

子爵府

原帖由 outlet11 於 10-7-1 16:56 發表
我都係想生dd,我等左好耐都無,你一有就四包胎:-(
唔好咁啦, 樓主個朋友有咗四個, 壓力同我哋未有bb的一樣大, 我諗佢而家仲辛苦過我哋多多聲, 因為要考慮的事情好多, 為自己, 為小朋友, 都唔可以掉以輕心, 呢度大把jm陪你努力呀!! 要加油呀!

別墅

邊個醫生同你做iui ? 做咩唔同你減1,2 個呀, 4 個好危險呀. 不如你揾個醫生問吓second opinion 啦~ 祝你一切順利 !

大宅

因為佢成日覺得"一個都不能少"... 醫生話可能無幾耐會自動淘汰1,2個...佢想留到自動淘汰果日....但問題係, 而家4個都有心跳....

跟住佢想一次過生足四個........因為生四個危險性超大, 所以想係政府度生, 生完都可以免費接受醫療~

(我之後經常想埋: 若然同佢同一時間做iui, 可能有機d...講笑)~

瑪瑙宮

原帖由 tinlingyuetka 於 10-7-1 18:55 發表
因為佢成日覺得"一個都不能少"... 醫生話可能無幾耐會自動淘汰1,2個...佢想留到自動淘汰果日....但問題係, 而家4個都有心跳....

跟住佢想一次過生足四個........因為生四個危險性超大, 所以想係政府度生, 生完都可 ...

佢而家大約幾多wks ? 就咁睇, 佢都好似想順其自然多.

咁醫生有無話最遲要幾時決定 減胎 ? 佢屋企人又有咩意見 ? 你朋友有無信教架 ?

祝佢順順利利啦~

大宅

4個?嘩!4個陪月,4個工人,或者婆婆麻麻黎幫手,好忙呀!
我都覺得好難決擇!又怕一減又無,真係要問多幾個醫生意見!我建議您朋友去問多幾個醫生的意見,再作最後決定!GOOD LUCK TO YOUR FD!
[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD5/86639/bb2.gif[/img]

大宅

我覺得一定要問多幾個資深資深醫生意見.....加油!!!
stonecuttes2009

子爵府

add oil!

all of us will give u support!

男爵府

好媽媽勳章

想了解下你朋友做iui個時有幾多個成熟卵泡?size 係幾多?

希望佢順順利利

首頁

尾頁

跳至