跳至

首頁

尾頁

別墅

我早幾日見到今日宜安床...所以一早叫定老公今日請半日假返屋企砌床...一來佢砌床大肚婆又唔可以係屋企...今日就岩哂...黎緊下一個宜安床係9月2號...我老公驚我早產所以揀今日...未砌床仔既MAMA會唔會都好似我咁會揀個安床既日子幫BB砌床仔??

別墅

哈哈, 因為張床仔人係地比, 所以兩個星期前已經砌左張床仔(未舖床單).. 依家有d大件既bb野放左係床仔到.. 生之前先執返好d野..

大宅

畀面勳章

未砌, 屋企太細, 砌左會好"阻訂'"

大宅

畀面勳章

原帖由 utopia~ 於 10-7-8 17:30 發表
未砌, 屋企太細, 砌左會好"阻訂'"

ME TOO

8w1d - 1.68cm
11w5d - 5.15cm
13w2d - 6.3cm
17w5d - 169g
20w5d - 382g
25w5d - 798g
30w5d - 2.86lbs
35w5d - 5.11lbs
38w1d - 5.72lbs
阿 B 喺29/9/2010出世 la ^^ 2.65kg

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公會係我生左個日先砌床.....因屋太細

大宅

好媽媽勳章

吓,要揀日安床架??

我是但搵日叫我老公&佢契爺砌咋,都唔知tim,張床好阻位,最近屋企變咗貨倉,哈哈,買得太多嘢,床褥叫咗8月先送貨。

別墅

我屋企都唔大...不過好似聽日講BB床都要揀好日子架喎...仲要砌床時大肚婆唔可以係屋企...冇計下都要砌左先...我而家間房好迫呀...間屋都係變左一個貨倉...全部都係BB野...

別墅

我未砌, 想知你地砌完後, 會唔會搵野封住張床仔(如膠枱布), 等佢唔好封塵?

男爵府

好媽媽勳章

未呀,我叫我老公等我生左先砌

別墅

我未砌呀, 諗住8月尾砌(9月頭生), D人話新買嘅要早少少砌, 散下D味...

大宅

床仔仲未送唻,因為特登安排遲D先送,都唸住送到唻就砌左先,等佢散下D味,我唸都會睇下月歷適唔適宜,但真係唔知大肚婆安床o個日唔可以o係屋企bor,仲唸住睇住老公整添..

男爵府

陪月勳章

我個朋友都係媽媽,叫我喺醫院果幾日先好砌, 唔好一早擠張吉床喺度…

侯爵府

我以經砌好喇, 送貨果日開左盒望下......望下望下, 就砌左張床, 老公話再擇日擺好張床喎

複式洋房

原帖由 rainer_lam 於 10-7-8 16:10 發表
我早幾日見到今日宜安床...所以一早叫定老公今日請半日假返屋企砌床...一來佢砌床大肚婆又唔可以係屋企...今日就岩哂...黎緊下一個宜安床係9月2號...我老公驚我早產所以揀今日...未砌床仔既MAMA會唔會都好似我咁會揀 ...
我睇通勝好似8月15日都宜安床喎!因為我都叫老公係果日將間房大執位呀!
url=http://www.TickerFactory.com/][img]http

://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;30/st/20101004/dt/13/k/46cb/preg.png[/img][[/url]

男爵府

等我入咗院先叫老公搞.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

1早砌好左,亞女成都話張床係佢既,遲D比BB睡哦。
我有2個寶貝女,大女任何牌子既奶粉都飲,細女飲雅培3號,有1仔1女八哥狗。

複式洋房

哈哈, 床都未買呢....

別墅

原來呢而家D床仔都冇咩味架喇...我O個張係唔知大家既係唔係...
唔知喎人地話唔可以睇囉...咁呢D野信側有既...我不嬲唔信既不過好似做左感覺上會對亞B好D咪跟下囉...哈哈
原帖由 babyjackjack 於 10-7-9 18:17 發表
床仔仲未送唻,因為特登安排遲D先送,都唸住送到唻就砌左先,等佢散下D味,我唸都會睇下月歷適唔適宜,但真係唔知大肚婆安床o個日唔可以o係屋企bor,仲唸住睇住老公整添.. ...

別墅

咁呢個我唔知喎...我只係睇掛曆...佢寫得7月8號同9月2號易安床...咁我咪揀一日囉...我唔知8月都有...有既我都唔想咁快整架...整左後屋企好迫呀...
原帖由 fanny206 於 10-7-10 15:14 發表
我睇通勝好似8月15日都宜安床喎!因為我都叫老公係果日將間房大執位呀!

別墅

我睇日曆8月21號都係~ 已經叫左老公到時整lu~

首頁

尾頁

跳至