自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今朝見到有個應該k3嘅男仔同佢媽咪一齊返學, 個男仔d頭髮兩邊剷左, 留番中間一大忽頭髮由頭頂長到去背脊中間位, 乜咁樣好型咩, 我覺得好醜怪, 而家d國際幼稚園無定校規嫁咩?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔間幼兒園(一間好平民的幼兒園)都有男同學由N1至而家N4都有留尾, 學校無話唔得....亦見過唔少幼稚園男生留尾/留長頭髮...我諗唔關國唔國際幼稚園事, 而係一般的幼稚園/幼兒園都無特別規定吧!!!

原帖由 sammiyy 於 10-7-12 17:56 發表
今朝見到有個應該k3嘅男仔同佢媽咪一齊返學, 個男仔d頭髮兩邊剷左, 留番中間一大忽頭髮由頭頂長到去背脊中間位, 乜咁樣好型咩, 我覺得好醜怪, 而家d國際幼稚園無定校規嫁咩? ...

大宅

醒目開學勳章

我都見過一個幼稚園小朋友留條約3"長嘅髮尾, 不過佢老豆都係有束條尾, 兩父子好似清朝人咁

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 sammiyy 於 10-7-12 17:56 發表
今朝見到有個應該k3嘅男仔同佢媽咪一齊返學, 個男仔d頭髮兩邊剷左, 留番中間一大忽頭髮由頭頂長到去背脊中間位, 乜咁樣好型咩, 我覺得好醜怪, 而家d國際幼稚園無定校規嫁咩? ...

唔明 d 亞爸亞媽係都要攪到個仔咁 mouth:

真係唔覺得型囉 , 仲要被人指指點點....何必

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

至鬼憎 d 男小朋友留尾巴!!

大宅

醒目開學勳章

阿仔未出世,問C6同仔仔留條尾好唔好,
C6好大反應咁講"好難睇,一定唔留."
點知仔仔出世,髮尾係天生有條尾,
即係兩邊既頭髮尾曲曲地,打橫自動向中間生長,
到中間會變直向下生,
中間既係直髮又會長得快D,形成一個尖.

到而家,C6轉口風話得意,
唔肯剪左仔仔條尾.

我都唔知遲D返學俾唔俾留尾,
到時先算.

不過我一定唔會留長,
約一寸到啦.太長唔好睇.
太短D頭髮硬會整到條頸唔舒服.

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 豆BB 於 10-7-12 18:56 發表
阿仔未出世,問C6同仔仔留條尾好唔好,
C6好大反應咁講"好難睇,一定唔留."
點知仔仔出世,髮尾係天生有條尾,
即係兩邊既頭髮尾曲曲地,打橫自動向中間生長,
到中間會變直向下生,
中間既係直髮又會長得快D,形成一個尖.

...

天生短短無問題,有 d 係4, 5 寸長!!!

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

呢個髮型都out 啦!仲剪?有冇老土d呀!
細路哥整整齊齊,企企理理咪好lor.
攪到唔三唔四,成個古惑仔咁,冇d童真,睇見都煩.

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 fattymama 於 10-7-12 19:34 發表
呢個髮型都out 啦!仲剪?有冇老土d呀!
細路哥整整齊齊,企企理理咪好lor.
攪到唔三唔四,成個古惑仔咁,冇d童真,睇見都煩.

agree

上次先經典 , 見到個 4-5 歲男仔 ,
竟然釘咗一邊耳窿
個亞媽仲扮個個仔好 in mouth: 我接受唔到囉 !!!

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

大家有無見過大陸小朋友既髮型, 相信仲接受唔到

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

咩年代呀...仲留尾..好娘囉....~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

淨係剷到頭頂剩返一執, 又點睇 mouth:mouth:

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 小倩 於 10-7-12 20:28 發表
淨係剷到頭頂剩返一執, 又點睇 mouth:mouth:" />mouth:mouth:" />

唔識欣賞....
又或者我見識少.....再唔係可能我品味差...

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好老土,好娘,好大陸

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 小倩 於 10-7-12 20:28 發表
淨係剷到頭頂剩返一執, 又點睇 mouth:mouth:" />mouth:mouth:" />

果次去迪迪尼, 見到好多大陸細路(係好多), 剷淨兩邊兩粒蝌蚪咁, 上面又剷淨一執........好似多仔公上面d童子咁樣mouth:

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 rubyplk 於 10-7-12 22:11 發表

果次去迪迪尼, 見到好多大陸細路(係好多), 剷淨兩邊兩粒蝌蚪咁, 上面又剷淨一執........好似多仔公上面d童子咁樣mouth:mouth:" />

笑左.....我真係做唔出咁對個仔....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 洛婷 於 10-7-12 19:43 發表

agree

上次先經典 , 見到個 4-5 歲男仔 ,
竟然釘咗一邊耳窿
個亞媽仲扮個個仔好 in mouth:mouth:" /> 我接受唔到囉 !!!

可能個細路BB時多病, 驚養吾大, 有D人鄉下興

首頁

尾頁

跳至