論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

入境處外傭組查詢電話是否21118435,尢尋日開始打到都沒有得留言,我想問我的工人幾時到,A準話上月18號申請,佢尋日打去入境處有人覆佢話未批vise,但我想自己問但電話打唔到

大宅

你試下fax :21579181 / e-mail : [email protected] 俾入境處, 佢地係收到架 , 我都係用fax & e-mail 查問 (未試過打電話追) , 好快有阿sir回覆我, 仲講得出我跟申請人的關係, 即証明是有睇e-mail & fax
6/28入紙 , 7/21批出visa (Agency漏文件, 要補交, 唔係會再快d) 真係算快 , 在此多謝入境處幫忙

子爵府

你試吓 28294141 .. 呢個係投訴科嘅電話, 佢哋可以幫你mark低, 再叫人call 你

子爵府

原帖由 rainie-ng 於 10-7-21 09:18 發表
入境處外傭組查詢電話是否21118435,尢尋日開始打到都沒有得留言,我想問我的工人幾時到,A準話上月18號申請,佢尋日打去入境處有人覆佢話未批vise,但我想自己問但電話打唔到 ...

你要早上9點開始就打, 晏左就打唔到, 連VOICE MAIL 都留唔到GA LA!!!

大宅

6/28入紙 , 7/21批出visa

-->入紙係咪交contract比入境署個日?

原帖由 ycw 於 10-7-21 09:53 發表
你試下fax :21579181 / e-mail : [email protected] 俾入境處, 佢地係收到架 , 我都係用fax & e-mail 查問 (未試過打電話追) , 好快有阿sir回覆我, 仲講得出我跟申請人的關係, 即証明是有睇e-mail & fax
6/28入 ...

大宅

回覆 5# tongbetty 的文章

是的 ! 入紙去入境處

別墅

畀面勳章

我5/7入紙..23/7批了...
過程包括打電話去追(真是要9時正打去才有人聽),一共打了兩次...
出了no..再加email...
本來想直接上去入境處...因為agent教會更快...不過去那了online check..已經批了...

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 lepetitgoldfish 於 10-7-25 07:26 發表
過程包括打電話去追(真是要9時正打去才有人聽),一共打了兩次...
本來想直接上去入境處...因為agent教會更快...不過去那了online check..已經批了... ...

真係好快喎, 我8/7 入紙, 啱啱先收到入境處封信, 話要等6星期, 咁我AGENT 話星期一26/7 入加急信, 我諗住入咗加急信27/7一早就打去催先.

男爵府

lepetitgoldfish,

How to check online please?

原帖由 lepetitgoldfish 於 10-7-25 07:26 發表
本來想直接上去入境處...因為agent教會更快...不過去那了online check..已經批了... ...

別墅

畀面勳章

http://www.gov.hk/tc/residents/i ... nt/appstatusenq.htm

可以在以上link check....

大宅

你新工人係咪完約約的?如是,係邊日完約?
另你之前有無工人,她是否也是完約?

大宅

no. 是什麼 no.?

侯爵府

原帖由 lepetitgoldfish 於 10-7-25 21:54 發表
http://www.gov.hk/tc/residents/immigration/nonpermanent/appstatusenq.htm

可以在以上link check....

請問申請人出生日期, 係指我定係工人呢 ?
我入晒兩個人的出生日期, 都話唔ok. 點解呢 ?? 有冇人知呀?? 唔該.

侯爵府

原帖由 tongbetty 於 10-7-25 22:00 發表
no. 是什麼 no.?

交齊文件去入境處之後約8-10個工作天, 入境處會出封信寄俾你話你知已經收齊你申請工人的文件, 開始進行批核, 需要六星期時間.

大宅

工人果個先岩。

原帖由 rolandbb 於 10-7-26 14:06 發表

請問申請人出生日期, 係指我定係工人呢 ?
我入晒兩個人的出生日期, 都話唔ok. 點解呢 ?? 有冇人知呀?? 唔該.

侯爵府

原帖由 Swan12 於 10-7-26 15:15 發表
工人果個先岩。

試咗入工人果個出生日期, 唔得.
會唔會仲係太早上網 check, 未入好資料呢 ??

子爵府

畀面勳章

請問點解咁快o既? 我25/6入immg, 今日都仲係處理中! 係唔係一定要死打電話去催? 我已經請了一個月no paid leave 照顧個仔, 諗住八月頭點都批到啦(其實我係6/6簽約, 都唔知點解要28/6先入immg). 佢再唔批唔使佢批啦, 工都無埋叫個工人唔使來了...

侯爵府

原帖由 rolandbb 於 10-7-26 16:28 發表

試咗入工人果個出生日期, 唔得.
會唔會仲係太早上網 check, 未入好資料呢 ??

怪不得查唔到啦, 原來我掉轉咗工人出生月同日, 今日CHECK 到係處理中, 唔知要等幾耐呢 ?? 唉.

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

檔案編號係咪要問agent 攞?

侯爵府

原帖由 牛仔小怡 於 10-7-28 13:06 發表
檔案編號係咪要問agent 攞?

"入境處會出封信寄俾你話你知已經收齊你申請工人的文件" - 檔案編號响封信左上角, 有英文字母 + 數字.

首頁

尾頁

跳至