自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日行過樓下大堂,見到看更個名好有趣,佢叫「濃」,不過姓「史」
令我諗起以前收到朋友張請帖,佢阿爸叫「X經厘」,我仲笑一路都唔知你爹地係經理

水晶宮

畀面勳章

原帖由 barry_mama 於 10-7-30 21:58 發表
今日行過樓下大堂,見到看更個名好有趣,佢叫「濃」,不過姓「史」
令我諗起以前收到朋友張請帖,佢阿爸叫「X經厘」,我仲笑一路都唔知你爹地係經理 ...

陸浩昌、徐定富、鄺新素、朱玉琳、朱玉香、高婉彤、劉晶、楊偉、畢舉、譚冠益、譚冠滿、譚尚敬......

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

真係有朋友叫陸浩昌, 之前去健康院有個MAMA叫吳好笑, 見過有個清潔工叫李姣.

我個名.......諧音係....."扑落街"

侯爵府

希望我老友個老公睇吾到呢編嘢啦,嘻...!
佢個叫 柯柏樂=“疴拔甩”,用國語讀哈
吾係我改佢花名架,係我老友個哥哥改架咋,

仲有我中學同學 周惠娟 =”周圍捐“ ,
仲有個同學 冼潔貞 = ”洗潔精“,
仲有個同學 吳玉英 = ”吾育嬰“,
仲痭個同學 吳惠琼 = ”吾餵鯨“。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 hellomag 於 10-7-31 14:27 發表
希望我老友個老公睇吾到呢編嘢啦,嘻...!
佢個叫 柯柏樂=“疴拔甩”,哈
吾係我改佢花名架,係我老友個哥哥改架咋,

仲有我中學同學 周惠娟 =”周圍捐“ ,
仲有個同學 冼潔貞=”洗潔精“。 ...

我小學同學WO

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

講個有關名嘅故仔大家笑吓,應該都好多人聽過。

有日差人去夜店査牌,咁就問個男人:
差人[你叫咩名呀?]
男人[你講先]
差人[衣家問你咩名呀?]
男人[都話你講先囉]
差人[係咪玩嘢呀,問你咩名呀]
男人[咪同你講咗囉,我叫李港先呀,睇吓我身份証先啦]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

識兩兄弟, 係水上人
大既叫 李貴根
細既叫 李貴勝

我地成日講笑, 話問完人地姓乜又要問人地幾多歲

珍珠宮

去產檢聽到有個人叫"高妹"

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 hellomag 於 10-7-31 14:43 發表

差人[你叫咩名呀?]
男人[你講先]
男人[都話你講先囉]
男人[咪同你講咗囉,我叫李港先 ...

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 rubyplk 於 10-7-31 14:21 發表
真係有朋友叫陸浩昌, 之前去健康院有個MAMA叫吳好笑, 見過有個清潔工叫李姣.

我個名.......諧音係....."扑落街"

咁大獲

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 hellomag 於 10-7-31 14:43 發表

差人[你叫咩名呀?]
男人[你講先]
男人[都話你講先囉]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

類似笑話:

差人[你叫咩名呀?]
男人[中定英]
男人[中定英]
差人[係咪玩嘢呀,咁中文啦]
男人[咪同你講咗囉,我叫鐘定英呀,睇吓我身份証先啦]

差人[你叫咩名呀?]
男人[你講先]
男人[都話你講先囉]

水晶宮

原帖由 洛婷 於 10-8-1 16:58 發表

咁大獲

接受左啦............

大宅

好媽媽勳章

希望我啲中學同學唔會睇到呢個post.

有個同學仔叫何惠美, 而呢位同學幾靚女既. 咁每次中文老師叫親佢都會話: "何惠美? 呀~ 我每次見親你都想問你 - 何謂美?"

又, 有位同學仔叫葉小媚, 咁個陣時葉子媚好hit ga mar, 咁每次叫佢中文名我地都會狂笑, 阿中文老師就會話: "你地唔好笑! 雖然佢叫小媚但我地都唔可以睇小佢既, 明唔明白?" 點知... 我地即場爆笑, 阿葉同學直情瘀到想搵窿捐...

仲有, 個陣有好多同學仔都用疊字既名, 例如: 娓娓, 雲雲, 圓圓... 有個同學仔叫"敏雯", 我唔明點解唔叫"敏敏"或者"雯雯"呢!

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我有個同學叫"簡靜美" = "揀剩尾"
我有個同事叫"鍾樂珊" = "衝落山"
同事個細佬叫"鍾樂海" = "衝落海"

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原帖由 701003 於 10-7-31 14:10 發表

陸浩昌、徐定富、鄺新素、朱玉琳、朱玉香、高婉彤、劉晶、楊偉、畢舉、譚冠益、譚冠滿、譚尚敬......

男爵府

真人, 某上市公司董事, 間中有見下報的:

范統 = 飯桶

洋房

原帖由 701003 於 31-7-2010 02:10 PM 發表

goodddddd

首頁

尾頁

跳至