自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

上年領左野啦,仲諗住好過買bxxxxstock啦,因為自己腳痛,甩到隻腳成個星期都唔甩呀,去返shop到,佢地話轉左料係咁,仲話用沙膠幫我擦哂d底色,過左幾日先叫我拿返對腳,但我巳經對對腳沒信用穿啦,因為再穿呢腳底係吉架,點著...係小朋友既返學波鞋仲買緊佢,我地沒再幫親啦..
又貴仲要咁差..
原帖由 isomaniac 於 10-8-15 18:52 發表
Dr Kong鞋- 下雨會甩色

Dr Kong鞋- 下雨會甩色

今日著住佢,早上下雨,之後一睇,發現甩色! 成腳都係! 而家用soap都洗唔甩!

仲話自己著重腳部健康? 佢的鞋會甩色整到隻腳都紅晒,仲點健康呀?

http://img.photobuck ...
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

公爵府

畀面勳章

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

甩得好誇張 mouth:

大宅

講開又講, 我去年替阿囝在Dr.Kong買了一對波鞋, 外形都幾好, 怎知阿囝穿著對鞋入洗手間, 就滑到了, 真的不敢相信, 後來每次經過有水的地方都會跣腳, 嘩, 收得這個價錢但有這樣的質素, 真是有無攪錯.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

垃圾大6鞋, 整個健康gimmick來呃人, 都呃左唔少人.

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

好彩有上嚟bk睇到有唔少mami既用後感, 知道呢間所謂"專業"既鋪一d都唔pro, 仲係名副其實既奸商, 之前仲諗住買d"學行鞋"比bb著, 好彩無做水魚, 對呢個名牌極反感呀!!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

買左幾次,次次著1星期對鞋就甩皮,初時吾知佢質地差,猛話小朋友行路粗心..後來換左第2隻牌子,著成年都無事..而家只同佢買書包...吾會買鞋.

民房

If Dr. KOng is not good, is there any other brand's shoes are good for chidren if they hv
偏平足/足踝外翻. Thanks

原帖由 ydoris 於 10-8-16 10:30 發表
買左幾次,次次著1星期對鞋就甩皮,初時吾知佢質地差,猛話小朋友行路粗心..後來換左第2隻牌子,著成年都無事..而家只同佢買書包...吾會買鞋.

男爵府

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我女買左一對漆皮返學鞋, 幾星期已甩皮甩骨, 無下次啦!
(之前果對"來路貨", 著左成年都未甩皮呀 )

原帖由 ydoris 於 10-8-16 10:30 AM 發表

禁止訪問

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個女曾經買過一對波鞋返學(K1), 但著咗對鞋返學幾日, 因每日返學都落雨, 放學的時候我就奇怪, 點解個女著返學的襪, 每日放學都係濕的, 咁我就攞對鞋嚟睇 (通常每對波鞋面都有幾個小孔), 見到鞋面小孔位置好濕, 但鞋尾就冇, 咁我就攞對鞋去水喉都倒D水在鞋面上, 點知係對鞋面小孔入水, 對鞋成$3XX, 都著唔到5日, 咁我打電話去客戶服務投訴, 佢跟進後, 就比我揀過另外一對鞋款.....試過這次之後, 我就沒有再去這個舖頭買鞋.....

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我早幾日先買左2對波鞋俾個女,一對出街著,另一對白色仲諗住俾佢返學著添,但係樓上有人話會跣腳咁危險 出街嗰對就冇所謂,因為暫時阿女都仲會坐車仔,落雨一定唔會俾佢落地行,只會到商場地方先會俾佢落地,但係返學嗰對...我真係要再諗諗俾唔俾佢返學著喇
仲有,雖然我知呢隻牌子係sell健康鞋,但係我從來都唔覺得佢同其他鞋有咩分別,我買都只係因為見佢幾靚,當佢係一個普通賣名既牌子既鞋黎著下咋,不過價錢就真係好貴囉。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

如果真係有足部問題既,可以去一些醫院有得CHECK同好似幫到你既.以前阿女學校試過吾記得係咩醫院啦,講座同介紹學生檢查足部,有個同學仔都造左對鞋TIM,係佢阿媽話我知既...可以上網查下..

公爵府

醒目開學勳章

唔知DR.kong D鞋係未有問題呢,半年前買咗對出街波鞋比個仔,點知最近佢成日話對鞋唔舒服,又見到(金)多人話佢D鞋唔好,下次都唔會買.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我以前都買dr kong 既鞋比仔女返學著
後尾有一次, 自己買左對高跟鞋

我由屋企行去車站吾駛10分鐘路程
未到車站
後跟已經痛
去到車站, 已經流晒血
個鞋跟位還比我d 血染到血晒
我返到公司, 打返去cs 問, 佢話佢地d 鞋係真皮, 所以係比較硬d, 係會甘架wor, 著多幾次就無問題wor
我話吾係呀麻小姐, 我著吾夠10分鐘已經流晒血, 你還叫我著多幾次? 你著比我看下啦
佢叫我返去shop, 買對貼住後跟的護貼, 會好好多wor

頂..........對鞋我9秒9丟左入垃圾桶(公司有spare鞋), 之後無再入去買過任何產品

我對高跟鞋, 成600元, 比d 甘既質素比我?

首頁

尾頁

跳至