自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

如題 ~ 今晚放工明明執緊野走, 但無同事等埋我一齊收工, 突然覺得自己人緣好差, 唔開心.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

問下自己平常怎對待別人,是否斤斤計較??
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

唔好咁諗啦~ 收工大家都想怏d返屋企, 可能又唔同你同路先冇等你姐~~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 皮蛋黃 於 18/8/2010 11:03 PM 發表
如題 ~ 今晚放工明明執緊野走, 但無同事等埋我一齊收工, 突然覺得自己人緣好差, 唔開心.

我成日都係咁架 wor。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

How would we know how u treat people at work every day? We are not there.

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

原帖由 皮蛋黃 於 10-8-18 23:03 發表

人哋未放工已經執好哂野等走,你咁慢,梗唔等你啦。

唔好太多心,開開心心聽日又開始過。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好咁諗la~有時可能係自己敏感咗~:)

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

定時自我檢討也是好事呀!

我相信樓主不開心,這只是導火線,平時應該有其他事情發生才會有這種感覺。

男爵府

多謝大家安慰, 自問不是斤斤計較既人, 可能同事己為我未收工, 所以不等我啦, 只時突然唔開心者, 明天會沒事的.

侯爵府

我自問人緣都好差ka,由細到大,就算無同某人傾計,都可以俾人話我ka,
工作,由day1到依家,都無一個同事做到朋友,都係hi&bye,就連lunch多數都係自己食,但我又唔覺有問題,
好彩我都算有幾個交心好友,我覺得夠啦~~

男爵府

我都會定時自我檢討下, 自怕自己心多.
的確呢排工作上同一個同事有點問題, 可能引致自己情緒唔好, 希望快點沒事.

原帖由 hkaa 於 10-8-18 23:21 發表
定時自我檢討也是好事呀!

我相信樓主不開心,這只是導火線,平時應該有其他事情發生才會有這種感覺。

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

收工都要等?你係咪諗多左呢

子爵府

原帖由 rilley 於 10-8-18 23:30 發表
我自問人緣都好差ka,由細到大,就算無同某人傾計,都可以俾人話我ka,
工作,由day1到依家,都無一個同事做到朋友,都係hi&bye,就連lunch多數都係自己食,但我又唔覺有問題,
好彩我都算有幾個交心好友,我覺得夠啦~~ ...

我鍾意自己吃,一班人好 side 時間,有時講 d 嘢又唔啱聽。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

哦! 明白! 原來女人要的是安慰,而不是要找出問題所在!!

(不喜勿插!)

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

原帖由 媽咪一族 於 10-8-18 23:38 發表

收工都要等?你係咪諗多左呢

七月吖嘛..........

子爵府

原帖由 大力大力 於 10-8-18 23:38 發表

(不喜勿插!)

你依家先知咩?

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 大力大力 於 10-8-18 23:38 發表

(不喜勿插!)

等比人插喇你
(不喜勿插!)

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 媽咪一族 於 10-8-18 23:44 發表

等比人插喇你
(不喜勿插!)

閃!!!

買基金真係好傷

首頁

尾頁

跳至