嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有冇人知邊度有得賣呀?同埋幾錢左右呀?
我覺得幾好呀,包實bb~

http://www.summerinfant.com/categories_products_view/484/SwaddleMe%AE.html

[/url]

別墅

荷花

公爵府

知唔知幾錢呀?

[/url]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實有無必要賣呢? 所有被包都可以包bb到咁様. Even any plain blanket will do.

你去youtude, swaddle 大把video教你swaddle your baby.

E 張被包會用幾短時間law. 坊間亦有其他similar. 護協都有售, around $200-$300. 普通嗰d, under $100-$200.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 natalielin 於 10-8-19 11:01 發表

http://www.summerinfant.com/categories_products_view/484/SwaddleMe%AE.html
http://www.summerinfant.com/images/upload/sized/6d491552dcbd34d13c ...

我覺得好用呀...我BB出世時係醫院,我就用呢款包被包實佢,佢好有安全感
My Two Princess

公爵府

原帖由 pigpig 於 10-8-19 21:33 發表

我覺得好用呀...我BB出世時係醫院,我就用呢款包被包實佢,佢好有安全感

你買左邊款質料呀?幾錢?同埋係邊度買呀,thx!
係咪真係可以包到咁實呀?

[/url]

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

原帖由 smallsam 於 10-8-19 23:11 發表

我都好認同, 同埋唔係個個BB都肯咁樣比你包-->我個B就唔肯!

我朋友起外國就係買左carters尼隻fleece的swaddle送比我bb, 又係話佢個b女好中意...但我個b對腳一入個袋就係咁撐, 勁唔中意, 所以用品尼d真係要夾呀b.. ...

咁我去淘寶買個平平地用算啦,我見有$45都ok,用2-3個月都唔錯呀~

[/url]

男爵府

new born B成日嘔奶尿尿....如果你有心用...最小都預2-3張WOR

不過我都覺....真係唔係用好耐
好就2-3個月...夏天直頭唔使用

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我响屋企時係用浴巾包住bb, 好似e院咁, bb整污糟拎去洗又方便, bb大咗又可以用嚟沖涼抺身

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好似係 mothercare 有得買

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 natalielin 於 10-8-19 22:26 發表

你買左邊款質料呀?幾錢?同埋係邊度買呀,thx!
係咪真係可以包到咁實呀?

我買下面呢款,我唔知hk有無得賣,外國就非常流行,我自己覺得,包實佢有安全感外,將來,如果你想BB用睡袋的話,呢個就係一個好開始,由細佢有呢種感覺,用睡袋時就無問題,因為我身邊有好多朋友,話BB唔鐘意包實,成日唔蓋被,又唔鐘意用睡袋,我自己2個女都無呢個問題
http://www.learningcurve.com/product/detail/Y3173?locale=en_AU

無錯,可能好快就唔岩用,但如果自己鐘意又想用,點解要理人既諗法呢?同hk依家討論得好火熱既carseat題目一樣....依家有好多家長覺得手抱BB最安全,但我就絕對唔會認同一樣呢
我自己買左2張。冬、夏2季都可以用ga...因為呢張被仔會有魔術貼固定位置,BB包左入去後,腳仔會頂實下面,如果用普通包被,我覺得成日會有甩甩漏漏既情況出現,其實都好危險ga....
我BB初生用時,我就包埋佢對手仔,跟住太D,我就放佢對手出黎,只包住佢個身同對腳,佢好鐘意,無問題。

公爵府

原帖由 pigpig 於 10-8-20 08:36 發表

我買下面呢款,我唔知hk有無得賣,外國就非常流行,我自己覺得,包實佢有安全感外,將來,如果你想BB用睡袋的話,呢個就係一個好開始,由細佢有呢種感覺,用睡袋時就無問題,因為我身邊有好多朋友,話BB唔鐘意包實,成日唔蓋被,又唔鐘意用睡 ...

因為之前2個女出世,係e院時都有用d被被包實bb,不過就係學你話齋,好難包得好,成日甩甩漏漏,又攪好耐,見哩個可以好容易用,又可以包得好實,咁亞b訓得好,我都有得休息下,唔使成日扒起身睇佢,如果買左佢,亞b訓得好,用2-3個月,我覺得ok架,我都覺得好多野都係習慣,我係廣華生2個女時,個個b一出世就比姑娘包實架啦,一開始就用,我都想一開始就用,希望亞b可以訓得好d啦~

咁我出去睇下先,不過我見淘寶有個$45,個質料我都鍾意,係厚身,不過我11月25日預產期,我又驚亞b出世時都未好凍,用哩個會太熱,可能都要買一張簿先得~

多謝你詳細講解呀,因為我未用過,真係唔知好唔好,見你用得好,又推介,我都好想試!

[/url]

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我冇o係淘寶見過呢D 款呀.. 可唔可以SEND比我睇下?

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

太古永安有。價錢唔記得。仲有the first years都有出。

大宅

mothercare$2xx.好貴....

琥珀宮

原帖由 natalielin 於 10-8-20 10:02 發表

因為之前2個女出世,係e院時都有用d被被包實bb,不過就係學你話齋,好難包得好,成日甩甩漏漏,又攪好耐,見哩個可以好容易用,又可以包得好實,咁亞b訓得好,我都有得休息下,唔使成日扒起身睇佢,如果買左佢,亞b訓得好,用2- ...

你好犀利呀!生第3個BB 我都想呀!努力考慮中!
其實,如果覺得平,買黎用真係無咩所謂,都係幾十蚊,唔緊要啦....
你BB 11月出世,其實,就算用左,都要蓋被仔,所以厚簿都無所謂。
祝你一切順利呀!

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

其實包被既作用係咩呀? 我如果用普通大浴巾包住bb得唔得嫁?
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b16187299
原帖由 natalielin 於 10-8-19 11:01 發表

http://www.summerinfant.com/images/upload/sized/6d491552dcbd34d13c ...

公爵府

原帖由 pigpig 於 10-8-21 16:37 發表

你好犀利呀!生第3個BB 我都想呀!努力考慮中!
其實,如果覺得平,買黎用真係無咩所謂,都係幾十蚊,唔緊要啦....
你BB 11月出世,其實,就算用左,都要蓋被仔,所以厚簿都無所謂。
祝你一切順利呀! ...

3個都好辛苦下架,不過c6想生多個,睇下追唔追到仔,我就比多一次佢啦,唔中就唔生lu,3個已經極限,好彩追到,唔係有排比奶奶煩追仔~

係呀,我見幾十蚊個隻都ok,你厚身既,應該係我鍾意既料黎,買2-3張囉,希望用得好啦~

[/url]

首頁

尾頁

跳至