自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我一路睇住新聞台,遊行大會叫遊行人士沿途不要嗌口號作無聲抗議,係咁憤怒嘅心情吓仲可以咁克制理性,完全無人搞事或失控......,香港人,呢個時刻好難捱,大家真係要互相支持吓!

我要記得幸福......

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

係果d滋事議員先會攪事

男爵府

因為香港人都為香港人而團結起來嘛~~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

現場的確無人嗌口号

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

大宅

香港人團結一心,要求有關方面給我們一個公平的交代,菲律賓政府亦都要檢討警察部日後如何處理有關事件,如沒有一個任何合理嘅解釋,我們都唔會放過它,沒有一個安全的方法去保護人民和遊客,我相信短期內我們所有香港人或其他國家嘅人,都不會再踏入這個傷心地。

珍珠宮

好媽媽勳章

好感動
希望佢地安息,一路好走
香港既市民都在默默支持你地既屋企人架

禁止訪問

侯爵府

平時冷漠既香港人,當有起事會好齊心,好似今次事件,係我見咁多次災難中最多人難過一件事,亦係最多人流淚既一件事,事發的第二朝返工既早上,明顯街上冷冷清,個個人都滿懷心事,滿臉愁容. 願不幸去世者一路好走,親戚們儘快走出傷痛.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

冇錯。只係默默向前行。
原帖由 rabbit75 於 10-8-29 17:01 發表
現場的確無人嗌口号

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實香港人不但今次事件
整體都係算自律守規的一群
不知是否由於植民地的填鴨式的教育所淘冶
好像有時處理事務太過溫文有禮唔夠唔硬淨唔識爭取感

在此也希望他們安息,一路好走.....

原帖由 浩霆豬豬 於 10-8-29 16:52 發表
我一路睇住新聞台,遊行大會叫遊行人士沿途不要嗌口號作無聲抗議,係咁憤怒嘅心情吓仲可以咁克制理性,完全無人搞事或失控......,香港人,呢個時刻好難捱,大家真係要互相支持吓! ...

伯爵府

純正的遊行實在太令人感動,恐怕是在可爱的地方才有,值得支持。

珍珠宮

大廚勳章

真係好,最好俾菲律賓人睇到,這是有力的証明,香港人唔係佢地d傳言所講咁樣...真係勝過任何解釋...

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 FullOfBlessing 於 10-8-29 17:52 發表
真係好,最好俾菲律賓人睇到,這是有力的証明,香港人唔係佢地d傳言所講咁樣...真係勝過任何解釋...

係啦,呢個係最好既証明,'遙'言不攻自破呀......我地係和平既,都唔知邊個要挑起爭端同嚇班賓人

菲領都係幫兇,傳乜鬼嚇人短訊比賓妹啫

洋房

香港人應該為身為香港人而自豪

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

不過今日D天氣就真係...未出閘已暈倒幾件...希望佢地冇事啦...

珍珠宮

:cry: :cry:
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

大宅

畀面勳章

係呀,我都有呢個感覺,第二日仲覺得好多人自動自覺已經著得好素包括我自己在內,直到今日我都係著黑同白,心情都係仲未settle到!

原帖由 29XX86 於 10-8-29 17:18 發表
平時冷漠既香港人,當有起事會好齊心,好似今次事件,係我見咁多次災難中最多人難過一件事,亦係最多人流淚既一件事,事發的第二朝返工既早上,明顯街上冷冷清,個個人都滿懷心事,滿臉愁容. 願不幸去世者一路好走,親戚們儘 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

冇人嗌口號, 而且我見好多遊行人士, 都係邊行邊討論呢次事件, 就算大家唔認識嘅, 都會一齊分享吓感受同睇法, 有d人仲講到喊起上嚟

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 牛精仔 於 10-8-29 17:25 發表
冇錯。只係默默向前行。

首頁

尾頁

跳至