自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我半年前突然訓黎頸,腫左,另唔倒一邊
醫左三個月都醫唔好,消倒小小炎,不過仲係另唔倒一邊

試過推拿,物理治療,食藥,電療,啪骨
最後發現我頸椎一邊骨成舊突左出黎,好勁

我另唔倒一邊(另倒會痛囉),一邊背都痛
一邊手麻痺,腫,真係好鬼痛,成條頸好似就黎斷甘

就甘又醫左3個月,前後半年
啪骨果時唔知條頸椎舊骨突出,只係甘E另下,
應該唔係果時整親,

一直KEEP住做物理,電療同拉頸,好老實一D用都無
問佢佢話無得醫,只可以無甘痛

如果係你地,你地會點?我想試多次啪骨
不過我有D驚,因為頸椎,我怕有事

但我真係好痛,我好痛呀隻手同頸,
又麻痺得好緊要,成半邊身都痛到抽根

你地會唔會博一博呀?
定試針炙?人地話無用

我家下係成舊骨向右突出,我條頸好攰
同埋會抽根,又壓住神經成邊身痺

好想死 我先廿幾歲咋

大宅

我早前盆椎移位,非常痛,痛左幾個月,後來揾左一位中醫醫好,俾埋個電話你(25657322游南發中醫).打去問下,希望幫到你.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

謝謝你呀!!係邊區嫁?貴嗎?

我睇左好多錢喇已經...

可唔可以話我知佢點醫你嫁?醫左幾耐呀?
唉我係頸椎...我怕醫唔好...好驚

原帖由 dondon816 於 10-9-13 21:57 發表
我早前盆椎移位,非常痛,痛左幾個月,後來揾左一位中醫醫好,俾埋個電話你(25657322游南發中醫).打去問下,希望幫到你.

子爵府

我舊年年尾又係頸痛,扯到頭痛,眼花,右手由膊頭痺到落手指,晚晚瞓到半夜都痺到痛醒,初初以為右膊頭脫較,傻吓傻吓走去睇跌打,原來係頸椎移位,睇左3次攪掂。
醫師要我換過木綿花枕頭,千祈唔好用太空枕,仲要改善姿勢,否則點醫都無用。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

洗唔洗夫藥呀?我要返工嫁...最快星期日唔洗返
但星期三又返過....返工要著背心...死緊....

我樓下D跌打唔掂嫁我娘話.....你睇邊間嫁...?

我依家無用枕頭呀...我條頸痛到醒呀..用唔倒
你買左邊隻呀?

我咪就係痛到落手指尾囉.......頭痛到爆呀

原帖由 2521 於 10-9-13 22:49 發表
我舊年年尾又係頸痛,扯到頭痛,眼花,右手由膊頭痺到落手指,晚晚瞓到半夜都痺到痛醒,初初以為右膊頭脫較,傻吓傻吓走去睇跌打,原來係頸椎移位,睇左3次攪掂。
醫師要我換過木綿花枕頭,千祈唔好用太空枕,仲要改善姿勢,否則點醫都無用 ...

子爵府

原帖由 nikinokb 於 10-9-13 22:53 發表
洗唔洗夫藥呀?我要返工嫁...最快星期日唔洗返
但星期三又返過....返工要著背心...死緊....
要夫藥

我樓下D跌打唔掂嫁我娘話.....你睇邊間嫁...?

你買左邊隻呀?
乜牌子都得,總之要係木綿枕

我咪就係痛 ...

地址 & details sent pm already. pls check
每次$250

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

唔該哂你呀!!

原帖由 2521 於 10-9-13 23:05 發表

地址 & details sent pm already. pls check
每次$250

大宅

頸椎移位

每次$250

HI,我都想知道多些資料,可以PM給我嗎?thx

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

Hello 2521
I want to know,
pls send me PM for detail.
Thank you

每次$250

子爵府

原帖由 ericbobo 於 10-9-13 23:14 發表

HI,我都想知道多些資料,可以PM給我嗎?thx

check pm

子爵府

原帖由 媽咪一族 於 10-9-13 23:19 發表
Hello 2521
I want to know,
pls send me PM for detail.
Thank you

check pm

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我聽日去睇!返黎再報告大家!!

我就黎痛c喇~~~~~~~~~~~~~

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

每次$250

hi,我想都要呀,可唔可以SEND埋比我呀?THX

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

醒目開學勳章

原帖由 我想生三個 於 10-9-14 00:47 發表

有無去照過X光??

X-ray 照唔到, 要照MRI, 太子大廈有位許X石.

用戶要求終止服務

有無試過用水枕?

http://www.medimart.com.hk/productshl01-model01.html

原帖由 nikinokb 於 10-9-13 22:53 發表

你買左邊隻呀?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

侯爵府

我家姐都試過,由頸到手,去到半身麻痺至腳趾呢~.. 去左睇中醫骨科.. 都要照x-ray先,再由頭蓋頂開始拉鬆到頸的。睇主佢全按到一個位,就會係另一個相關位有痛既反應架!

睇左一個月,一星期一次,就好了... 同樣都係頸椎移位呢~

** 但唔係啪骨囉.. 係先鬆,再拉! 有d出西醫物理治療,拉頸咁架~ **

大宅

畀面勳章

回覆 4# 2521 的文章

請問可否pm 資料給我? 我媽咪痛左好耐, 睇極都唔好啊.. 我見佢痛得好辛苦...
感謝你既幫忙!!!

大宅

原帖由 nikinokb 於 10-9-13 21:42 發表
我半年前突然訓黎頸,腫左,另唔倒一邊
醫左三個月都醫唔好,消倒小小炎,不過仲係另唔倒一邊

試過推拿,物理治療,食藥,電療,啪骨
最後發現我頸椎一邊骨成舊突左出黎,好勁

我另唔倒一邊(另倒會痛囉),一邊背都痛
一邊手 ...

我曾經都試過.去睇脊醫,

譚脊醫 官塘宜安街
每次$230 tel 2304 4522

首頁

尾頁

跳至