論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日炒了件豬頭印, 一個月人工: $3580 + 機票 $2500 (要住係三寶龍咁q遠) + 之前$3000 agent fee + 6日人工 $600
加加埋埋成萬蚊呀......

點解我地要咁慘喎...貼$ 買難受 !!!! 佢地就當來遊山玩水 !

男爵府

我上個月炒件豬蠢鈍咪又係唔見成萬~~~
佢收$$時都不知幾happy
如果唔係我要返工
我一定唔會比一個月通知金佢呀~~

男爵府

點只呀....

你AGENT 會唔會換一個工人比你呀?

我間C 人AGENT 睬我都傻, 最後我要幫襯另一間, 又盛惠$3000

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

機票好似貴咗少少...其實買去耶加達,再比多100元工人作交通費,會否平D呢?
原帖由 happy_day07 於 10-9-20 17:36 發表
今日炒了件豬頭印, 一個月人工: $3580 + 機票 $2500 (要住係三寶龍咁q遠) + 之前$3000 agent fee + 6日人工 $600

...

大宅

我都試過2次勒,最貴O個個1.5日炸,成皮野重貴過董事經理呀~~
原帖由 happy_day07 於 10-9-20 17:36 發表

...
~~MAG~~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

有我陪你. 我炒咗件6日dirty丫烏.

珍珠宮

如果有[試用期]就好了~~

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 chaklongma 於 10-9-20 17:51 發表
我上個月炒件豬蠢鈍咪又係唔見成萬~~~
佢收$$時都不知幾happy
如果唔係我要返工
我一定唔會比一個月通知金佢呀~~
ME 2!

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 yamiyami 於 10-9-20 20:20 發表
點只呀....

你AGENT 會唔會換一個工人比你呀?

我間C 人AGENT 睬我都傻, 最後我要幫襯另一間, 又盛惠$3000
SAME! THEN I WENT TO ANOTHER AGENCY AND PAID 3K AGAIN AS AGENT FEE. BUT THIS AGENT IS ALSO BAD~!

伯爵府

好媽媽勳章

無法啦! 依家d質數係好差, 話頭唔會醒尾, 惰性就大把, 又講大話, 教又唔記, 唯有自己降低自己要求, 唔識再教, 咪邊度有咁多錢炒佢, 算了吧! 得閒上多d這裡, 唔駛攪到自己精神分裂, 你工人有既特質, 原來其他工人都有, 咁就唔會咁灰, 咁想炒佢, 明益佢哋, 係咪有d 阿Q咗呢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 maywei 於 10-9-21 09:32 發表
無法啦! 依家d質數係好差, 話頭唔會醒尾, 惰性就大把, 又講大話, 教又唔記, 唯有自己降低自己要求, 唔識再教, 咪邊度有咁多錢炒佢, 算了吧! 得閒上多d這裡, 唔駛攪到自己精神分裂, 你工人有既特質, 原來其他工人都 ...

好慘, 原來請工人要舒咗錢去炒工人. 真係唔係來做野嘅. 我要求cleaning. That's all. No need her cooking. 咁都做唔掂. 絕對係來混吉嘅. 6日$5840. 去邊度揾? 我懐疑我件丫烏特登嘅. 因別人亦不能忍佢又炒.

跟住改過個名又來過.

複式洋房

唉! 兩年前忍忍忍咗個衰印差不多一年,其實佢本身好有問題,但是就是考慮了這筆成萬蚊的錢,才咁遲先出手.我個隻衰印又是來自三寶龍,機票兩年前也要約$2500.

每次想起我地個政府咁保護D外傭利益,就好怒了!

侯爵府

絕對讚成及需要。

原帖由 Siuchoi 於 10-9-20 23:41 發表

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

係呀, 試用期都唔使三個月.
一個月啦,
再唔係七日內炒o個d 至少唔使賠一個月人工啊!!! 買張機票送走佢咪算囉.

唉! 點解政府唔保障僱主權益呢?

原帖由 jc2009 於 10-9-21 10:28 發表
絕對讚成及需要。

別墅

十分讚成...我地都要試用期啦, 點解佢地會無o架

原帖由 Siuchoi 於 10-9-20 23:41 發表

象牙宮

原帖由 BB2_AM 於 10-9-21 11:54 發表
十分讚成...我地都要試用期啦, 點解佢地會無o架

Agree.

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係啦,佢地乜野都想同香港人一樣: 有薪假期、最低工資,咁點解我地打工有試用期但佢地無???

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

贊成!!

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

...

樓主個agent唔包換工人咩?點解要轉agent再俾agent fee?

水晶宮

原帖由 wcpcelia 於 10-9-20 20:24 發表
機票好似貴咗少少...其實買去耶加達,再比多100元工人作交通費,會否平D呢?

個工人邊處黎就要送番佢去邊ga la

首頁

尾頁

跳至