論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

家中有兩位小朋友, 我要求工人6點起身算過份嗎? 不過就算我叫她SET鬧鐘, 佢都係會例遲5-10MINS, 你地工人姐姐準時起身嗎?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

準時,沒有SET鬧鐘的...
工人5:15am起床,晚上9:30pm休息

男爵府

畀面勳章

我個工人姐姐都準時, 自己自動自覺~
6:30AM起身, 10:00PM休息

男爵府

唉!我果個好似奉旨要瞓多15分鐘,跟住霸住洗手間半小時,話極唔聽,吹脹!

珍珠宮

原帖由 vivienfong 於 10-9-21 18:57 發表
唉!我果個好似奉旨要瞓多15分鐘,跟住霸住洗手間半小時,話極唔聽,吹脹!

遲醒一定有, 人總有失手~ 1年內間唔中2~3次咁啦~

冇心失手, 可接受~ 但老奉同唔聽教的話, 係時候朝朝調下佢啦~~

水晶宮

我個賓姐好自動自覺6點前就起身準備

男爵府

我工人同細仔瞓,細仔朝朝都會叫醒佢的~ 因為要飲奶嘛~ 就算細仔唔醒,我起身前工人一定已經起左身~

水晶宮

你叫佢set5:45am囉.
原帖由 angelfei 於 10-9-21 15:27 發表
家中有兩位小朋友, 我要求工人6點起身算過份嗎? 不過就算我叫她SET鬧鐘, 佢都係會例遲5-10MINS, 你地工人姐姐準時起身嗎?

侯爵府

我工人都係6:00起身,都好準時起身架。

公爵府

我無限工人幾點起身, 不過佢一定早過我地, 6點半一定起左身, 佢仲自己買左個鬧鐘叫自己起身. 通常佢夜晚10點至10點半就瞓.

禁止發言

大宅

我工人都幾勁, 夜晚餵埋餐奶有時12點至1點瞓, 第二朝5點幾或6點幾又起身餵奶, 孖b未介夜奶時半夜仲要起身一次, 餵一餐奶都要成粒鐘.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一個月遲1-2次起身,你地接唔接受?
毎次遲起身都要僱主叫醒的

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

雲母殿

佢只需在假人煮早飯比小朋友,平時唔洗的...
我和C6都係返公司食,小朋友則返學校食...
原帖由 seanandangus 於 10-9-24 18:00 發表
我唔係好接受咯, 因為佢要預備早餐俾小朋友架ma...

大宅

我姐姐又OK喎.
佢6.30起身, 去買報紙, 返到黎又整早餐. 又冇咩遲.

公爵府

我仔7點起身, 工人自己早上要沖涼洗頭, 早1個鐘起身, 唔知佢有冇set alarm, 只知有時佢會失手遲咗, 唔影響阿仔, 1-2次我唔會話佢。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

我SET 左七點要起身,因為當時我個仔要七點半飲奶,但係我果個工人初來香港頭一個月已經有三次唔知醒,要我自已沖奶,仲要我叫佢起身超嬲
佢好怪,半夜又唔多瞓,瞓好少,買完新SIM CARD 第二日就唔知醒。後來頂唔順叫佢上AGENT ,之後就好好多

雲母殿

有冇買個ALARM CLOCK比工人?
原帖由 Fabianne 於 10-9-25 18:13 發表
我SET 左七點要起身,因為當時我個仔要七點半飲奶,但係我果個工人初來香港頭一個月已經有三次唔知醒,要我自已沖奶,仲要我叫佢起身超嬲
佢好怪,半夜又唔多瞓,瞓好少,買完新SIM CARD 第二日就唔知醒。後來頂唔順叫佢上AGENT ,之 ...

首頁

尾頁

跳至