跳至

首頁

尾頁

別墅

我係FB睇同期11月既媽媽個肚都好大下.
我33W個肚圍都係得35-36左右.
磅數就只係由100 lbs升到128 lbs.
仲有成個禮拜先返醫院check~
唔G洗唔洗搵返個C+ check下bb會唔會太細呢?

別墅

me too~
個肚唔算大,肚圍35.5
我上星期產檢,醫生冇話bb細,可能未發力掛...

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

我都33週, 不過肚圍已經 41吋, 重左32磅 不過我明天去私家產檢都想問下女女size 正唔正常 ~ 我諗私家有超聲波睇下會準確一點... ...

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

別墅

我得160高 ar~
都33周喇......唔知阿B幾時先發力.....>.<

原帖由 markey 於 10-9-27 13:46 發表
你本身係唔係好高先﹖

我又係肚唔大,32WK 都係37吋左右,又只係重左15磅左右,不過我個B係中上SIZE 既B丫﹗醫生話可能因為我高,我170CM高,盆腔會多D位比BB生長
所以唔駛擔心 ...

男爵府

原帖由 markey 於 10-9-27 13:46 發表
你本身係唔係好高先﹖

我又係肚唔大,32WK 都係37吋左右,又只係重左15磅左右,不過我個B係中上SIZE 既B丫﹗醫生話可能因為我高,我170CM高,盆腔會多D位比BB生長
所以唔駛擔心 ...

我就唔知自己有幾多吋,但係我同你一樣有170cm,我都32w,但係個肚都係唔係好大,但上個星期係c+ CHECK都話bb size ok,原來係呢個原因,因為我盆骨位都好大嘅

複式洋房

me too i am 170 cm (happy 2 moms also in the same height as me) but my tummy is 47", he is a boy, on 9/10 went to doctor check my boy already at 4.5kg, i gain 32 lbs ..
before pregant i am 30" waist now 47" it is just crazy ! people thot i am carrying a twin baby .. my 1st boy also at 44" so i think this time at 47" is okay la ..

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 10years 於 10-9-27 14:43 發表
me too i am 170 cm (happy 2 moms also in the same height as me) but my tummy is 47", he is a boy, on 9/10 went to doctor check my boy already at 4.5kg, i gain 32 lbs ..
before pregant i am 30" waist n ...

我同妳差唔多喎,不過我得155cm~

而家30w,肚圍都有47",不過醫生照u/s就話囡囡size正常,唔係特別大~

我生大仔時佢都好巨,肚圍有50",佢出世有4.4kg,可能因為咁,呢個又係個肚好大囉~

遲d我可能行唔到 =="

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

原帖由 markey 於 10-9-27 16:08 發表
有時肚大係因為肥左係自己度呢﹗

因為你地磅數上肥得多嘛
我肥左15磅左右咋,條腰仲係度
其實剛有既時候好想快d大肚,不過而家37吋我已經好辛苦
47吋,真係辛苦你地了﹗小心腰骨丫﹗ ...

所以肚圍大都未必係好事,阿b正常就得~ 我現在41吋都想死咁,想像唔到47吋會點

大宅

自己個肚唔大唔緊要, 最緊要bb size ok就可以了!

別墅

死LA~死LA~愈睇我愈驚wor~
我岩岩量.....

今日33W3D
真係得果37",128lbs......阿B會唔會太slim呢?

原帖由 10years 於 10-9-27 14:43 發表
before pregant i am 30" waist n ...

大宅

我都係呀.... 32w la... 但係重得11磅....
我都有166cm高, 但係肚圍得35"
但早幾日去c+到照, 佢話bb有1.9kg
仲話生長ok, 無below average
咁我問醫生點解我唔係好增磅
佢話bb有增就ok啦...... 仲話我有賺
生完可能唔駛點減肥喎.....

別墅

聽你咁講又放心D wor~
會唔會我地呢D瘦底人比較難肥Ga呢?
d人都話我全身都無肥,靜係肥係個肚到......

-___- 係好事定壞事?

原帖由 rollingcat 於 10-9-27 20:56 發表
我都係呀.... 32w la... 但係重得11磅....
我都有166cm高, 但係肚圍得35"
但早幾日去c+到照, 佢話bb有1.9kg
仲話生長ok, 無below average
咁我問醫生點解我唔係好增磅
佢話bb有增就ok啦...... 仲話我有賺
生完可能唔 ...

大宅

原帖由 Kikiecheung 於 10-9-27 22:29 發表
聽你咁講又放心D wor~
會唔會我地呢D瘦底人比較難肥Ga呢?
d人都話我全身都無肥,靜係肥係個肚到......

-___- 係好事定壞事?

長胎定長水定長媽咪係唔同架..
肥唔肥好難講..始終要睇個人平時食d 咩..即使陀緊唔肥..但坐月期間先肥既亦都唔出奇..

大宅

我33W+5D,肚圍37寸,重左17磅,上次32W+2D醫生話BB有3磅,正常磅數,但我就覺得細左D

別墅

3磅B我覺得細左d ar...你自己本身又係生得好細粒?

原帖由 pamvbaby 於 10-9-28 07:02 發表
我33W+5D,肚圍37寸,重左17磅,上次32W+2D醫生話BB有3磅,正常磅數,但我就覺得細左D

別墅

3 磅B 會唔會太細ga?
你本身又係生得細粒?

原帖由 pamvbaby 於 10-9-28 07:02 發表

大宅

寫錯左,應該係30W時3磅,
我同老公兩個都細粒,BB應該都係細D既啦。

3 磅B 會唔會太細ga?
你本身又係生得細粒?

子爵府

我32週, 仲咗35LBS到, 但個肚圍係36-37, 肥晒落我到...

首頁

尾頁

跳至