跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地會去邊度買孕婦衫??

男爵府

好媽媽勳章

荃灣

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我姑奶俾左幾條冬天款大肚裙我,
仲有一條大肚婦,所以唔知再唔再買D,
如果買我會去銅鑼灣

複式洋房

依家好多衫個款都好大件好闊, 又有娃娃款, 我諗住買呢啲就算, 第日生完都可以著番吖o麻!

銅鑼灣係咪總統商場地面呀?

原帖由 黃二少奶 於 1-10-2010 08:58 PM 發表
我姑奶俾左幾條冬天款大肚裙我,
仲有一條大肚婦,所以唔知再唔再買D,
如果買我會去銅鑼灣

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Littlehorsebb 於 10-10-1 09:24 PM 發表
依家好多衫個款都好大件好闊, 又有娃娃款, 我諗住買呢啲就算, 第日生完都可以著番吖o麻!

銅鑼灣係咪總統商場地面呀?

我係打算去個度買

複式洋房

回覆 4# Littlehorsebb 的文章

係啦,我覺得d傳統既大肚衫真係leung到不得了,反而果d鬆身既fashion仲好d,
我決定非必要,都唔買果d大肚衫,
我去左旺中有間好出名大肚衫既睇,
價錢唔貴,但,,,,撿唔落手啦,
不過佢果度有d伸縮褲,
可以著到生,都ok!

複式洋房

咁旺中o個間啲褲係咪西褲款, 有無牛仔褲款o架?

原帖由 joeychan611 於 1-10-2010 11:28 PM 發表
係啦,我覺得d傳統既大肚衫真係leung到不得了,反而果d鬆身既fashion仲好d,
我決定非必要,都唔買果d大肚衫,
我去左旺中有間好出名大肚衫既睇,
價錢唔貴,但,,,,撿唔落手啦,
不過佢果度有d伸縮褲,
可以著到生,都ok! ...

大宅

我個fd叫我去世界媽媽買牛仔褲,話d料靚d,舒服好著,我都買左條真係唔錯,裙就唔會買大肚款,買闊身既娃娃裝就算

大宅

我琴日行沙田,順便去睇下孕婦裝,真係好貴,睇左條有花紋既Legging要成500蚊,即刻走人呀,跟住去無印行,買左件娃娃款長衫同Legging都仲平過果條褲,而且無印既Legging質地好舒服,起碼可以頂一排呀

複式洋房

我係尖沙咀有間叫做 Linea Negra 睇過, 買條大肚牛仔褲要 $1890...
類似運動褲都要 $890

靚係幾靚, 但我買唔落手...

其實我係想買啲大肚婆褲, 出街同返工著...

別墅

原帖由 alicelki 於 10-10-2 16:08 發表
我係尖沙咀有間叫做 Linea Negra 睇過, 買條大肚牛仔褲要 $1890...

其實我係想買啲大肚婆褲, 出街同返工著... ...

係呀,我都有去,但見好貴,即走.
之後朋友介紹佢買開間珊珊孕婦裝買,d料好好,又多款,最緊要價錢又OK,我見尖沙咀條大肚牛仔褲買$1XXX,但珊珊同款,物料最貴都係$3XX,所以買左牛仔褲,返工西褲,運動褲,LEGGING......著上身好舒服,又唔似大肚婆...KAKA..價錢平至中..
新都城中心三期1字樓..寶琳站

大宅

咦?我住將軍澳好近等我得閒去睇下先
我有同事住鑽石山都刻意去個度買

原帖由 大眼妹B 於 2/10/2010 19:27 發表

係呀,我都有去,但見好貴,即走.
之後朋友介紹佢買開間珊珊孕婦裝買,d料好好,又多款,最緊要價錢又OK,我見尖沙咀條大肚牛仔褲買$1XXX,但珊珊同款,物料最貴都係$3XX,所以買左牛仔褲,返工西褲,運動褲,LEGGING......著 ...

複式洋房

回覆 7# Littlehorsebb 的文章

有ga,牛仔褲有黑色同藍色,可能我上星期去,佢show果d都仲係比較薄既夏天款,不過佢真係唔貴,我覺得褲可以去呢度睇下,but
大肚裙就比較"leung"(我自己覺得)
間專賣大肚衫褲既鋪頭, 叫 "龍珠",在1/f,可以試身ga

大宅

昨天去左旺中買左5條褲 (4條牛仔 + 1 條運動)同埋4條under,都係700蚊有找. 款式多,老闆娘好熱情,不過有少少多.
原帖由 alicelki 於 10-10-2 16:08 發表

其實我係想買啲大肚婆褲, 出街同返工著... ...

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我去左將軍澳珊珊
都是買Bra & 底底
因好多都開始緊,箍住唔舒服...
衫褲遲D先
佢有分出街Bra, 睡覺Bra & Free size 底底
我都唔知要買咁多架...
一次過買左20條底... 約$4X /條
佢話孕婦不可用護墊,有時分泌多就只可帶褲換
懷孕後期都要換得多
佢話不同階段要換不同Bra
所以買set, 買5送2, 10送4那些
執左起碼3個size的bra比我
仲話半年內可換Size (未穿過)
佢D Bra係日本貨,仲有得甩扣餵母乳
所以現在開始著,著到生後餵人奶都得
貴唔貴見仁見智,佢唔係平,但都唔算貴
$2XX 一個出街Bra左右,睡覺bra就唔記得啦
anyway, 一定唔好著鋼線
會有乳線栓塞架,可能想餵母乳都餵唔到呀!

原帖由 NIKOMIMILI 於 4/10/2010 20:09 發表

我未去過,但我有FD去左好多間孕婦店比較,旺角,太子,香港區,但最後聽佢講最終都專程由上環揸車入將軍澳珊珊買/
最令我O咀係佢開頭珊珊介紹佢咩階段著咩爸爸,佢唔聽,唔信,反而去左010買,著左幾日唔舒服,問姑娘,姑娘 ...

大宅

返工斯文衫, 有咩好介紹

大宅

我想問下間龍珠可唔可以提供詳細地址呀?同埋d人成日話近旺角中心係咪即係呢間呀?
原帖由 joeychan611 於 10-10-3 11:11 發表
有ga,牛仔褲有黑色同藍色,可能我上星期去,佢show果d都仲係比較薄既夏天款,不過佢真係唔貴,我覺得褲可以去呢度睇下,but
大肚裙就比較"leung"(我自己覺得)
間專賣大肚衫褲既鋪頭, 叫 "龍珠",在1/f,可以試身ga ...

大宅

返工衫我覺得bossini同h&m的maternity line都幾好o架…
bossini直頭係平靚正~~

複式洋房

原帖由 xglo 於 10-10-7 17:15 發表
我想問下間龍珠可唔可以提供詳細地址呀?同埋d人成日話近旺角中心係咪即係呢間呀?

直情喺旺中一樓,往新之城方向,一轉入條巷就見到啦,今晚先去完買咗三條褲

首頁

尾頁

跳至