論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

over~

男爵府

原帖由 cottontail 於 10-10-15 19:48 發表
我個工人做左半年, 佢真係好幫得我手,我同工人既關係一直都好好, 咁耐我鬧過佢兩次, 佢黎左三個月我出一半機票前俾佢番菲律賓見屋企人, 唸住黎緊聖誕都俾佢再番去。
前日她在廚房做錯事, 浪費了我新買的花膠, ( ...

佢做錯嘢時,你處理得唔好.但佢會報警要求警察來警告你.......勁,係我就唔敢再用佢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我會炒. 嘅然佢有D咁好嘅朋友游說到佢報警, 警察又來過, 即係比晒位工人下次encore. 今次整親腳指尾, 小意思. 又來一單唔啾唔彩, 咁又會整親邊一忽? 要養佢一世定任佢開價賠?

如果個工人幫得手, 掂, 就唔使整壞你D花膠. 你又做乜比D花膠佢掂?

男爵府

畀面勳章

唔好要喇,佢明知妳對佢好,但又耳仔軟,d fd講兩句就聽,一個月都唔好留喇,免得佢又唔知聽邊個講,呢個月屈妳打佢就煩啦,佢報過警,警方有record,到時水洗都唔清!最好即炒,錄低過程,希望可以快d解決件事啦!

大宅

我就係驚佢會做錯, 我都唔敢叫佢整, 我浸左一晚, 唸住晚飯後自己整, 但佢上次睇完我整, 佢唸住自己都攪得掂, 掂知.....

原帖由 lily-of-valley 於 10-10-15 20:27 發表
我會炒. 嘅然佢有D咁好嘅朋友游說到佢報警, 警察又來過, 即係比晒位工人下次encore. 今次整親腳指尾, 小意思. 又來一單唔啾唔彩, 咁又會整親邊一忽? 要養佢一世定任佢開價賠?

如果個工人幫得手, 掂, 就唔使整壞你D ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哩個工人咁耳仔軟, 容易受人唆擺, 太危險啦! 我都唔會留, 太太對佢好唔好, 佢自己唔知的嗎? 叫佢報警就報警, 難道佢唔知後果係乜嘢嗎? 用警察嚟俾壓力太太, 想點? 想以後買佢怕? 再講, 而家佢報咗警, 如果警方有哩個記錄, 對你係有負面影響, 若然佢將來再屈你, 對你好不利! 叫佢報警嗰啲係咩人? 如果係樓下啲8婆, 你要小心, 因就算有新工人到佢哋都會向新工人落藥, 話你打哩個工人, 佢哋好興唱衰僱主的.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 cottontail 於 10-10-15 20:52 發表
我就係驚佢會做錯, 我都唔敢叫佢整, 我浸左一晚, 唸住晚飯後自己整, 但佢上次睇完我整, 佢唸住自己都攪得掂, 掂知.....

你下一個工人, D貴野千其能比工人掂. 幾醒目幾叻都唔掂, 因唔係中國人, 費事嘥咗D野.
我勸你有咁快得咁快炒. 因你己經係一隻肥羊任劏. 仲留多個月??? 今因唔知聽日事, 做野要快打慢. 數定錢賠都得了.

男爵府

原帖由 cottontail 於 10-10-15 20:52 發表

我第一個印尼工人識得浸發海参,花膠....

你個工人太勁啦,留唔過..........今次係你理虧,警方有紀錄. 下次有乜事發生,對你好不利.

分分鐘話你地打佢,非禮佢,上刑事庭就無謂...........可能我多心.....疑人不用

大宅

炒啦...唔好留..咁小事都報警. 下次唔知又玩咩
最愛豆豆和丁丁~

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 Gogojuly 於 10-10-15 22:32 發表
你個工人太勁啦,留唔過..........今次係你理虧,警方有紀錄. 下次有乜事發生,對你好不利.

真係好辦法,有乜事佢走佬跟著去勞處開file告你,任屈!
炒啦!呢個工人一定會跟足指示屈你,最壞處境係,你到時水洗唔清。

珍珠宮

我唔會用! 我之前d工人全部都好幫得我手, 但當我發覺工人有唔妥既地方 (偷野, 借$), 點好幫手法我都唔會留~ 何況你嗰隻仲識告你, 作死佢啦!

不過你又掙唔落, 做乜去掂佢! 點嬲都唔可以掂工人, 有身体接觸, 點都係你錯~ 仲有, 借$比工人亦係錯, 多d上黎睇下野啦!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

嘩,你個工人咁巴閉唔覺意撞傷佢少少就報警, 點敢用佢呀. 同埋你個工人都真係好天真好傻囉, 諗住搵警察黎大完你你仲會請佢做野?! 做得野都係假, 第時有咩事佢大做文章時你仲慘呀.

複式洋房

非常同意....留佢就比佢食住, 我一定即炒!! 我上次無即炒個衰工人, 結果留下禍根, 個新工人嚟咗14日就話要走, 就係個舊工人四處講, 結果新工人洗車時遇到樓下d死賓, 返上樓就喊住掛阿媽要走!! 另外, d貴野唔好比工人"整", 多數到無!!

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-10-15 21:00 發表
哩個工人咁耳仔軟, 容易受人唆擺, 太危險啦! 我都唔會留, 太太對佢好唔好, 佢自己唔知的嗎? 叫佢報警就報警, 難道佢唔知後果係乜嘢嗎? 用警察嚟俾壓力太太, 想點? 想以後買佢怕? 再講, 而家佢報咗警, 如果警方有哩個 ...

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

今次叫警察來警告你!!
下次叫警察來拉你告你!!

如果佢聽朋友講, 即係死蠢, 乜都信朋友, 第時隨時信公會去告你,

如果唔係信朋友講, 而係自己決定, 仲死, 好陰謀!

個警察已經同你講左, "又話事後最好唔好再留佢, " 你都要去留住個工人, 我地都無辦法架!

如果你要留, 唯有希望唔好將來見你上bk講, 又有警察上門啦.....

大宅

Agreed.

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-10-15 21:00 發表
哩個工人咁耳仔軟, 容易受人唆擺, 太危險啦! 我都唔會留, 太太對佢好唔好, 佢自己唔知的嗎? 叫佢報警就報警, 難道佢唔知後果係乜嘢嗎? 用警察嚟俾壓力太太, 想點? 想以後買佢怕? 再講, 而家佢報咗警, 如果警方有哩個 ...

象牙宮

樓主,
你件事未完嘅, 如果佢隻腳趾尾發炎, 痛, 咁就比定位個工人報警. 一個唔該借頭借路要切腳指, 話好痛, 成隻腳都痛, 唔行得, 要坐輪椅. 有排計. 工人仲D發錢寒姊妹教路. 任劏.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 lily-of-valley 於 10-10-16 15:07 發表
樓主,
你件事未完嘅, 如果佢隻腳趾尾發炎, 痛, 咁就比定位個工人報警. 一個唔該借頭借路要切腳指, 話好痛, 成隻腳都痛, 唔行得, 要坐輪椅. 有排計. 工人仲D發錢寒姊妹教路. 任劏. ...

佢哋做戲最叻:;pppp: 可以冇事扮有事, 就連去到醫院住咗幾日醫生都check唔到咩事, 要將佢哋歸類係心理影響喎!

大宅

其實出咗咁個事,你覺得你可以同佢再好似以前咁相處嗎?地兩個心理面會完全好似咩都未發生過嗎?

其實你地互相已經都傷咗對方,佢告你,你炒佢.

別墅

炒得。
你仲留佢,佢真係以為你無咗佢唔得,之後嘅日子你有排受。

公爵府

牛年勳章

下?我都想黎你屋企打工呀...
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

首頁

尾頁

跳至