跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章

請問邊隻牌子好呢? 同埋大約幾多錢左右呢?
係唔係現在就要開始搽架啦?

THANKS

複式洋房

我都好想知, 以前有睇書有人好似用clarins! 不過唔知好唔好...

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

我家姐話一知道有咗就開始搽,不過我而家都未開始!我都想知邊隻好啲!

大宅

屋企人介紹用body shop 隻message oil 仲送左支比我.而家日日洗完白白就搽晒全身. 希望真係得啦.

別墅

買左mother care的, 用緊. so far so good.
上胎用唔記得邊隻美國牌子, 出哂敏感. 怕左冇用, 只係有bodyshop 的 olive oil. 都出哂肚紋. 希望今次唔會敏感啦!

洋房

我個friend話要早D搽, 佢話D紋一出, 就太遲啦。 我兩個星期前開始搽, 買左 Clarins, 一支油, 一支cream, 夜晚冲完凉用油, 早上起身用cream, so far so good, 冇敏感, D味都okay。

但唔知呀, 可能唔用都未有紋... hehe

複式洋房

回復 1# sinam 的帖子

我只買了vaseline的潤膚露,兩星期前開始搽(6w)。聽好多人講有冇紋係遺傳嘅,同埋唔好比個肚大得太快都會減少這些紋的出現。唔知係咪真呢?

洋房

唔記得講我都係11年6月預產期, 剛剛報到, hello hello!

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

聽人講bodyshop果隻噴裝olive oil好用喎~ 話生完都無紋....又唔貴~ 搞到我都想買支用下....

大宅

BODY SHOP Olive Oil~ 好~ 等我搵日去睇下先...

禁止訪問

複式洋房

你地有冇聽個牌子叫mambino organic啊?有另外BK sister介紹我去facebook換麥片(因為我便秘!),原來係個肚紋膏牌子。唔知好唔好?

http://www.facebook.com/mambinohk#!/mambinohk?v=app_10531514314

別墅

好媽媽勳章

我上一胎用過2隻牌仔的肚紋膏
一隻係惠氏, 另一隻唔記得牌子, 係貴野(over $500)
2隻都因為太"立" , 搽左生粒粒, 未用完就掉左, 用番自己的body lotion, 我0個時個肚好大, 但一條紋都冇
我朋友同我一齊大肚, 佢個肚好細(生仔), 我諗我個肚係佢0既2倍, 佢好貪靚, 日日都有用肚紋膏, 但d紋多d嚇c人, d人話係關 hormone事
我本身每日沖完涼都有keep住用body lotion, 令到肚皮keep住唔乾, 唔知有冇關係

大宅

好媽媽勳章 睛靈勳章

我就用bonal, 我兩胎都係用佢, 都okay呀~~~
原帖由 sinam 於 10-11-6 18:45 發表
請問邊隻牌子好呢? 同埋大約幾多錢左右呢?
係唔係現在就要開始搽架啦?

THANKS
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb2m.lilypie.com/TgM2p8.png[/img][/link]

[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb5f.lilypie.com/BoxJp8.png[/img][/link]

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今日去bodyshop打算買噴裝olive oil~ 但原來停產無出了....之後去咗010睇bra bra同托腹帶~ 佢仲介紹咗隻肚紋膏比我~ 一睇價錢超貴$595~ 唔大盒~ 我諗用一個月左右~ 之後走番去bodyshop買olive膏~ $89仲大盒過010....

男爵府

環保接龍勳章

之前用過Clarins , 但覺得不太有效又多酒精 ! (搽橙皮紋和妊娠紋再+油3隻都試過) , 而且唔止痕 , o個sales又話唔搽得胸 !? 胸要另外再買嘢搽 ! :;pppp:

所以現在試用緊Mambino Belly Butter $295 + Mambino Body Toning Oil $270, 至少人哋係有機嘢 , 專for大肚婆用 , 有冇效就未知 , 但至少用得安心D ~

大宅

原帖由 ha.haa 於 10-11-10 23:13 發表
之前用過Clarins , 但覺得不太有效又多酒精 ! (搽橙皮紋和妊娠紋再+油3隻都試過) , 而且唔止痕 , o個sales又話唔搽得胸 !? 胸要另外再買嘢搽 ! :;pppp:

所以現在試用緊Mambino Belly Butter $295 + Mambino Body ...

咁你講果d 係邊度買啊? thx~
Mambino Belly Butter $295 + Mambino Body Toning Oil $270,

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 sinam 於 10-11-10 11:24 PM 發表

咁你講果d 係邊度買啊? thx~
Mambino Belly Butter $295 + Mambino Body Toning Oil $270,

有D媽媽話一田有得賣 , 但我唔知價錢是否一樣 , 我近中環 , 所以在中環買了 !
Century Square , 1-13 D'Aguilar Street , Central . Tel : 2522 3270
妳買滿$500-會成為會員 , 不過下次再買先會有9折 , 或者妳可以用人o地a/c去買有9折 ~

禁止訪問

複式洋房

hahaa,

你用左mambino覺得好唔好?我仲未買肚紋膏呀,但我見一田大減價,都有D想去買來試下。我而家就未有紋,但有D痕,同驚D紋話黎就黎!

首頁

尾頁

跳至