婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我99成日都想約我阿媽食飯, 我都唔知點解, 但佢自己又唔會揾我阿媽, 要我吔安排, 但佢哋住得好近, 又知我阿媽電話, 所以我唔會安排, 我99就我冇心, 我同佢講, 如果你有心, 自己去揾佢啦, 而且你從未去過我阿媽家拜年, 但我阿媽新年都有來拜年, 所以那一個冇心呢? 我99立刻收聲! 你吔啲99會唔會同你阿媽見面?

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

唔會,小見為妙

大宅

NEVER! 因我絲超憎我奶奶, 話佢懶, 得把口

複式洋房

過年會的.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

no la

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

er........... 我6299同我daddy mammy會不定期見面同食飯~ 因為佢哋本身係朋友~~~

我62有時叫我約daddy mammy飲茶, 我會講笑同佢講, 你自己打電話揾佢啦~ 我同佢唔係好熟架咋, 你哋熟d~!!

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

唔會! 但黎親我屋企食飯就例牌咁話叫埋我媽咪出黎一齊食........加上我地屋企人有話直說,講完就散,但係佢地聽入耳就咩都係負面,而且一句冇心冇惡意既說話都會記十世加變成攻擊語句。所以佢叫我媽咪出黎食飯我都唔會叫,廢時比佢有機會覺得我屋企人唔好!

佢亦都唔會去我媽咪到拜年! 唔知佢覺得佢自己高尚D,定係佢係男家唔去女家到拜年! 正如當年擺酒同滿月都話男家既人要多過女家......

大宅

不會。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢地覺得新抱入左門就應該斷六親冇晒屋企人,所以呢d事唔會發生我身上。

男爵府

育兒性格勳章

少見為妙la...
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

會,不過多數係我媽黎搵我地。仲有我媽黎親都住幾日先走。
有咩好食,老爺奶奶都會叫埋我媽去。

以前我老公姑媽會自己約我媽飲茶,但我個pk太99唔知係佢個女面前講過d咩,佢個女走黎鬧過我地後,雖然佢事後扮無野,但我同我媽都只係對佢hi and bye.

男爵府

不會,少見為妙

公爵府

2024勳章

原帖由 louisa_inhk 於 10-11-30 12:17 發表
我99成日都想約我阿媽食飯, 我都唔知點解, 但佢自己又唔會揾我阿媽, 要我吔安排, 但佢哋住得好近, 又知我阿媽電話, 所以我唔會安排, 我99就我冇心, 我同佢講, 如果你有心, 自己去揾佢啦, 而且你從未去過我阿媽家拜年 ...

唔會見....

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我6299已經唔0係度, 但我有太62太99
自從結婚擺酒0個晚之後, 兩襯家幾年來都無見面, 我亦唔會安排
話不投機半句多, 唔見仲好, 廢事煩

子爵府

畀面勳章

1次都無,

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

因為我老公個邊成日都會一家人一齊出黎食飯...如果我媽個日放假我就會叫埋佢一齊去...!!!

大宅

冇喎, 我媽咪最怕應酬 D 惡人架喇....

珍珠宮

開心吸收勳章

我99好有我媽咪心
有時會買野叫我俾我媽咪

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

無乜事就唔好打攪我屋企人,食飯係要食得開心架

大宅

我又覺得好奇怪,仲咩d奶奶咁like人地去佢屋企拜年但自己又唔去人地屋企拜年呢?

我結婚咁多年,媽媽年年都黎,99未去過一次,但會由年初一叫到媽咪黎為止,c6忍唔坐問你咁鍾意,你又唔去人地度

"我地香下99唔會同親家拜年"

真係一個"老彿爺"

首頁

尾頁

跳至