跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我而家18weeks, 已經重左5kg, 唔知會唔會重左d呢..

大宅

我係16w先開始重,到而家17w重左1磅,始終我都未開始好好胃口,我諗胃口一好就會升得好快!!!

別墅

原帖由 xkwanx 於 10-12-8 08:26 發表
我而家18weeks, 已經重左5kg, 唔知會唔會重左d呢..

我諗我同你差不多~我而家19weeks我都係差不多肥左10pounds左右~但我本身瘦底我都想肥返多d,醫生都話我瘦但bb就ok無野^^

大宅

我16 weeks 都重左10pounds, 個肚仲要成個籮咁大, 好似人地5-6 months 咁. mouth:
屋企人都話我個肚好大.. 但我手腳就唔係好肥, 肥晒係個肚個pat 度.

大宅

我重左7磅
但個個都話我個肚好大
好似人地5-6個月咁...

大宅

我宜家15weeks幾,輕了3.5kg,因為之前嘔得太嚴要,食又食唔到,連飲水都嘔,搞到要入醫院釣鹽水,現在才嘔少d,有返d胃口!

洋房

我宜家差唔多16weeks, 比有咗之前輕咗6-7磅, 本身已經係瘦, 而家仲要再瘦d, 都係因為之前嘔得勁, 而家胃口仲未好返!

大宅

我重得太多啦... 重左5.3KG..因為實在太好訓....食完就訓....

別墅

原帖由 QQmeowbbb 於 10-12-8 13:45 發表
我16 weeks 都重左10pounds, 個肚仲要成個籮咁大, 好似人地5-6 months 咁. mouth:mouth:" />
屋企人都話我個肚好大.. 但我手腳就唔係好肥, 肥晒係個肚個pat 度.

我同你一樣都係肥晒係個肚同PAT到呀~

複式洋房

我而家19個weeks了,重左4磅,個肚仔都大了少少,地下鐵都有人讓位比我了!

不過個胸好脹好痛呀....你地有無呀?

大宅

嘩, 你就好啦, 得o個4磅, 我重左10磅多啦... 你要keep 住啦..

個胸好脹, 不過唔痛, 所有bra bra 都唔好岩啦... 又要換.
最慘係成日都好痕呀... 我已經用少少 vaseline, 咁冇咁乾燥好少少啦...
有冇sister 有好方法減少痕既機會呀?

原帖由 joeychan611 於 10-12-8 20:31 發表
我而家19個weeks了,重左4磅,個肚仔都大了少少,地下鐵都有人讓位比我了!

不過個胸好脹好痛呀....你地有無呀?

複式洋房

我之前肚皮都好痕!R損晒.....之後用咗Mustela舒膚敏潤膚膏-For乾燥皮膚!!好work呀!!E家冇痕啦!!你可試試!!

原帖由 QQmeowbbb 於 10-12-9 12:05 發表
嘩, 你就好啦, 得o個4磅, 我重左10磅多啦... 你要keep 住啦..

個胸好脹, 不過唔痛, 所有bra bra 都唔好岩啦... 又要換.
最慘係成日都好痕呀... 我已經用少少 vaseline, 咁冇咁乾燥好少少啦...
有冇sister ...

男爵府

好媽媽勳章

16w幾, 今日磅重比4week重左1kg左右

我又係,個肚皮好痕

複式洋房

回覆 11# QQmeowbbb 的文章

我每日都有搽一隻屈x士買既冷霜~!
好抵,幾十蚊,
aqueous cream

唔好dry先搽呀,一沖完就要搽啦!!!
特別係而家咁既天氣,一定要勤力d呀!

複式洋房

環保接龍勳章

我係過去的三個月都冇重到呀, 體重都係一樣. 好彩BB的SIZE係normal.

別墅

好似我重得最多,而家19weeks + 4 days
但係就重左6kg, 好多ar.
不過臉同手腳都無乜肥到, 係個肚大左.

複式洋房

我重咗八磅...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我頭三個月胃口唔好,所以體重係一直跌,
過左三個月好d,不過個體重都係好反覆,
暫時都係重左6磅左右

大宅

我都係重左6磅左右, 到依家都係得雙位數字, 不過醫生話唔使擔心, 叫我食多D野!

複式洋房

我16 weeks 的時候重左6 磅, 個PAT PAT 同個肚就好肥,但手腳同臉都OK.

個PAT PAT就起碼大左兩個碼~~

首頁

尾頁

跳至