自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

(商台)2010年12月15日 星期三 23:36

警方在全港採取行動,打擊在小巴上沒有佩戴安全帶的行為,向乘客共發出九個口頭警告及二百零三張傳票,又向未有佩戴安全帶的小巴司機,發出十八張定額罰款通知書。

警方指,今年首十一個月,共有九百多宗涉及小巴的交通意外,引致一千六百多人傷亡,比上年同期分別上升百分之二及百分之八。

水晶宮

好媽媽勳章

原帖由 21g 於 10-12-16 11:23 發表
(商台)2010年12月15日 星期三 23:36

警方在全港採取行動,打擊在小巴上沒有佩戴安全帶的行為,向乘客共發出九個口頭警告及二百零三張傳票,又向未有佩戴安全帶的小巴司機,發出十八張定額罰款通知書。

警方指,今年首十一個 ...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我從無帶!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

good good good!!
有時我坐有安全帶既小巴, 扣安全帶果陣仲俾人眼望望架! 最好捉呢d唔聽話既人啦!
ps今朝我坐果架小巴, 司機自己都無帶呀!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

立左法就應該要做野

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我有架,因為之前都有講會放蛇.

水晶宮

咪係, 搞到守規則就比人眼超超, 當傻仔
一陣有事, 點都好過飛左出去啦

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 CALVEN 於 10-12-16 11:31 發表
我有架,因為之前都有講會放蛇.

仲放蛇甘陰濕???

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有就當然扣啦,安全 d 麻
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

oh...你唔知

扮乘客開左車先捉你地,小心小心

原帖由 大力大力 於 10-12-16 11:34 發表

仲放蛇甘陰濕???

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大宅

畀面勳章

我返家要駁一程小巴 (短途)
車上除咗我 & C6會扣外, 大部份人都唔會扣...
朝早返工嗰㗎亡命小巴又係

其實係咪連司機都要檢控埋呢?
佢哋用個夾夾住條安全帶, 咁樣咪令條安全帶無咗功用, 形同虛設
日本の平安を祈ります

子爵府

原帖由 goo_littlebb 於 10-12-16 11:30 發表
有時我坐有安全帶既小巴, 扣安全帶果陣仲俾人眼望望架! 最好捉呢d唔聽話既人啦!

司機都冇戴

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都有這個 眼望望 的情況, 好似 覺得 我好緊張 比人捉 要交罰款 咁....

原帖由 goo_littlebb 於 10-12-16 11:30 發表

男爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我就係203個其中1個 ,全車14人 (司機x1,放蛇警察x2,乘客x11)有10人無戴。等收傳票

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 sasa0208 於 10-12-16 11:36 發表
oh...你唔知

扮乘客開左車先捉你地,小心小心

我坐架小巴,由地鐵去屋宛,開車唔使一分鐘就落車,真係 羅左 就未坐暖!!

買基金真係好傷

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好多年前都放蛇扮乘客捉無扣安全帶啦
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

應該啦!
盡我一己之力,發放正能量!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 dietcoke 於 10-12-16 11:43 發表
我就係203個其中1個 ,全車14人 (司機x1,放蛇警察x2,乘客x11)有10人無戴。等收傳票

oh~好慘~ 要罰幾錢
我通常都會戴~

象牙宮

我知中左招好慘
但其實我好想知邊d路線會放蛇架??
好似話綠van先會,dietcoke你果時搭乜?

原帖由 dietcoke 於 10-12-16 11:43 發表

首頁

尾頁

跳至