懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

新手媽媽唔知點樣嘅bb車先舒服,想等bb出世後親自試下

但依家個個都問我買齊bb嘢未,聽到我未買bb車就好緊張叫我好買定

聽人講剛出世都係手抱出街比較多,係咪真呢?

大宅

畀面勳章

我都未買呀,一黎初出世又唔會帶佢去街,二黎屋企地方唔大,所以想遲D先買...

別墅

我都諗住等BB出咗世先買呀, 一來可以等吓BB展或者SOGO減價, 二來我都覺得BB啱出世都唔會點出街, 就算出都係抱住, 唔會用車!

別墅

我都未買, 等佢出左世先. 睇下佢有幾大隻, 先決定買邊個牌子.

洋房

我個b都係初生架,我雖然有人比了車仔我,但我都覺得真係唔使咁早買,一黎真係好小出街,二黎出街都真係唔敢放車仔到推,真我覺得太細。

大宅

環保接龍勳章 陪月勳章

我都係等bb出世先買!

複式洋房

我係等BB滿月之後先買BB車,因為就算未滿月出街都會用手抱啦~~~

大宅

其實真係唔使噤早買BB車, 因為BB起初多數用手抱, 以我為例, 頭幾個月都唔係出好多街, 即使去健康院打針都一定係用手抱, 再大啲就會用孭帶(其實孭帶會較為靈活方便), 我對孖女出街都係我孭一個, 工人姐姐孭一個, 試過推BB車, 但上落巴士,港鐵就有小小麻煩, 最後都係由老公推住當貨車用, 哈~哈~

男爵府

我生個時都冇買到bb車啊
頭三個月出街多數都係手抱. 跟手行公司時多左個節目... bb試車
我地睇啱邊款. 問左個sales 姐姐就直接放bb落去試車.. 如果佢舒服, 佢真係會識笑.. 好開心嫁.
同埋個個bb size 都吾同. 我個女三個月時都算大隻. 我地終於試完買左款大車比佢.

男爵府

畀面勳章

我都係諗住BB出左世先買丫...而家又冇乜特價,又唔知佢咩SIZE^^

複式洋房

我個女兩個幾月我先去買BB車, 因為想比佢試車, 萬一買左佢唔肯坐咪嘥料, 而且可以比佢試下邊款至合適佢

大宅

原來都有人生完先買
因為我依家5個月未買,身邊人已經覺得我唔理阿b咁

別墅

我而家8個月了,好多野都未買喎,咁我咪仲唔理阿B ?? hahahah

我同老公都覺得好多野都唔需要咁急買. 慢慢睇慢慢揀囉, 早買又冇著數o既, 都係擺o係屋企之嘛.

大宅

畀面勳章

最好都係等BB出咗世先買, 可以比BB試坐
我就係失敗好例子, 我大肚佗住3個月時去北海道旅行, 買了BB車回來, 因當時貪款靚, 但當BB出世時, 香港都有同款賣喇, 最慘價錢差不多, 都係4千幾...仲要搬餐死
點知BB出世後又唔多鐘意坐, BB又太高, 好快就唔啱喇, 我喺BB三個月左右已經要轉車喇
所以各位都後等BB出世先買啦, 頭一個月跟本不會用車的....

複式洋房

當然可以出左世先買啦, 推出街結果都係用黎載住奶粉袋呀, 買左既野etc...

禁止訪問

畀面勳章

大宅

我果時預產期前一個月先開始買野 bb車我係bb5個月大先買架,我覺得bb車真係唔駛咁早買,,,

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

複式洋房

我都係乜都未買, hehe~ 因為屋企細, 又唔想d嘢放喺屋企得個擺字, 暫時諗住農曆新年前買, 怕之後行動唔方便...

我都諗緊係咪等bb出咗世先買bb車, 因為初生又唔放得o係車; 都想問大家最初2,3個月係會抱定用揹帶? 但人哋話用揹帶會令腳形唔靚(架開對脾), 抱... 我怕bb好大隻, 抱到手累, 都唔知點算好...

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我囡4個月,我先買bb車.但到依家都未用過

首頁

尾頁

跳至