跳至

首頁
12345...40

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

大家好~好想同大家傾計...因為參加左半歲party,好開心,不過掛住湊2件..都無得同人傾下計..識下朋友~~
之前0個個傾計Post..我懶得搵呀...
希望唔好介意我開個新~~
加番大家既資料,方便我呢0的無記性既媽咪~~
如果留左大家個名,記得提下我補番上去呀~~~
2010年5月
16) bearbear_may...阮琛旂...F...PWH....TKO
1)rachel-mi...琳琳...F...St Paul...Aberdeen
12)za-za...兆朗....男...QMH....西環
19)xiaok----matthew-----養和-----tko
20) baby_tigger ... Jayden ... STH ... Wong Tai Sin
24)irisnmy...Chloe...STH...Cheung Sha Wan
27)xoboy1125...霖霖...M...UH...Shatin
28)kokoalex...Clinton Ng...QMH...Lok Fu
28)avisedwin.....Ashley....F....Union H....Aberdeen
30)honeykoko(小虎媽)....馮小虎....男....PWH....元朗
30)happycar....日朗.....M.....仁安....青衣
2010年6月
1)Serena.....晴晴...女...QE....黃大仙
1) janisting...灝正...男...PWH...大埔
1) lalamike...Owen...男...St Paul...太古
2)Honey...Lucas Hui...男...St. Paul...鰂魚涌
2)小兔咕.....小咕beatrix ...女...養和....大坑
3)班戟小子...程樂...男...鏡湖...澳門
3)亞b...靖唯...女...浸會....大角咀
4)spaghetti915...張心悠(女)PMH...TSING YI
4) mikei...Candice...女...東區...筲箕灣
4)KOBECOBE22....寯彥....男....QEH....藍田
5) jloved...Jasmine..女...九龍法國...大角咀
5)ksfhtt...........啟洋......男....QEH....粉嶺
6)kipoyi...marcus...男...廣華...大圍
6)kingi520...Titus Wat...男...tmh...屯門
6)fantasmicathk...Katrina....女...Lam Tin
6)sapinky...marcus...男...QEH..土瓜灣
7) ellvi......Ivana.....女.....KWH......沙田
7)audi228...Otis.....男.....tmh...屯門
8)tiffany242...Rooney....男...PWH...西貢
8)katharine1228...添添...男...PWH...TKO
8)pui-o0o0o...天譽(小伙人)...男...TMH...元朗
9)盈盈1712...卓樂...男...tmh...屯門
9) wa_sosiusiu.....希悅......女.......浸會.....九龍灣
9)keikwanbb,,,卓滔,男,瑪嘉烈,,馬灣
9)@貓貓地@...栢諾...男...tmh...屯門
10) tsubamein...Athena.....女...TMH....元朗
10) silviapang...彭博筠...女...廣華...樂富
10) joyceccw...Kaelin...M...PWH...Shatin
11) reginafish...鄭穎謙...男...PWH...大埔
11)carykwok....細姵...女....TMH....元朗
11)carsin519....Marcus...M....TMH....Tin Shui Wai
11)wingmozart... Lucas...M...STH...TST
12) dchanl.....曉渝Jayci... 女....STH...荔枝角
13)yeeyeey2k...以諾...女....TMH....元朗
13)yantin....浠諾hayden...男...港安...天水圍
13)littlechan......政彥Tigris..男..屯門醫院..元朗
13)phinephine123...正天Justin...男...TMH...YL
14)renee58...朗希jayden..男..TMH..天水圍
14)jantan28...皓洋... 男... Union...將軍澳
14)P師奶...Hong...男...PMH...Yuen Long
14)NaughtyLuiLui......Audrey(大孖)...女 & Marcus(細孖).....男.....PWH.....Fanling
15)VaMaMa ... 正言... 男... QMH... TKO
15)sauyee888...熙熙...男...QE...荃灣
15) 細姨姨..Cloris...F... 威院... 沙田
15) Lavender22...愷澄...女...法國...將軍澳
16)tammytelly...卓廷(chet)…男...PMH...東涌
16)makbecky...星皜...男...STH...屯門
16)winniechau88...Justin...男...UCH...將軍澳
17)small531...浠澄(kesia)...女....QEH...土瓜灣
17)lic9...以澄(evita)...女... PWH... 沙田
18)VV2009... 殷瑜....女... 仁安...北角
18) 小田心......沂慧......女......TMH......屯門
18) Leungsiupig..Michelle, 女, 仁安, 粉嶺
19) Agnesmama....睿希...男...St.Paul....Aberdeen
20)pekkle321...灝霆...男...STH...將軍澳
21) )^.^morris...卓泓Mort...男...廣華...九龍灣
21)ypychung...睿行...男...瑪麗...鴨脷洲
22)daren.....允文....女....東區 .... 將軍澳
22)tingpau.....ian....M....UNI .... Taikoktsui
22)Amyauyeung....Justin ...男...美國...赤柱
23)mymelody33...珀塱...男...KWH...黃大仙
23)Conbei...宇晴Javis...男...QEH...深水埗
23)Vickymak2003...鈞浵....女....廣華..西貢
23)sweetiecincin...Hin Hin...男...STH...荃灣
24)tungfanny....芷晴....女..廣華....天水圍
24)shu_vanbe...欣彤...女..廣華....西貢
24)winkytung....楠楠....男..QMH...北角
24)CareyBaby...Lennox...男...PWH..屯門
24)月儿弯...怡乐...女...東區...筲箕灣
25)kelly8888....泓昇....男...TMH...屯門
25)叮噹噹...羽仔....男...廣華....太子
26)sillpo....灝文...男...仁安....青衣
26)米奇媽咪...........熹熹......男......法國.....觀塘
27)Anni3...Alicia...女...PWH...沙田
27)HoTT...宥樂...男...QEH...元朗
28)YNY01...寧恩...女...法國...粉嶺
28)JCBC...Alvin...男...浸會...沙田
29)轎腳B.... 俙程.... 女.... 仁安.... 葵涌
30)

2010年7月
1)Beku...懿芯...女...東區...筲箕灣
3)brenda2020...彤彤...女...浸會...荃灣
20)RABBITABBITA...MATTHEW...男...仁安...粉嶺

我有個網覺得幾好~係關於食物既資料,我覺得幾有用,一齊分享下~http://www.fooddb.com.hk/

伯爵府

BK Milk勳章

我家細佬而家仲食全人奶....訓得麻麻..夜晚仲食幾次夜奶...晨早4,5點就起身...真係唔知佢想點..不過都有18磅...所以姑娘都話有得佢~~~
食左1星期糊仔~今日煲左南瓜粥,希望佢一陣會識食啦~

男爵府

盈樂媽, 我係Vicky呀, 臨尾走果陣話你兩個小朋友同你老公超似樣果個媽媽呀~~~
你就好啦, 細佬食人奶食到大大隻隻, 我果個
又唔鐘意飲奶淨係鐘意食雜食, 攪到好似"了了瘦瘦"甘

大宅

好媽媽勳章

我b都仲食緊全人奶呀,不過佢就一出醫院已經唔食夜奶喇,
希望你家細佬都快d戒到啦.
我bb都係18磅左右呀,佢依家食兩餐粥+3餐奶,
但係呢幾日佢唔知做咩由平時一餐食7安,
唔肯食奶攪到一日夾埋先食果7安,
不過好彩佢肯食果2餐粥咋.

南瓜甜甜地,bb應該鍾意食架~~~
我個仔好like喎,

伯爵府

BK Milk勳章

我而家知你係邊個啦~真係唔好意思~
我實在太無記性...又成日都打亂晒0的媽咪~所以我果日都唔係好識應人~真係唔好意思~~
你亞女識食其他野咪叻囉~細佬唔識呀..好似比咩佢食都唔識吞..好似想嘔咁.....唉....其實佢都唔好飲奶..我都唔知點解個磅數都唔差~~
原帖由 Vickymak2003 於 10-12-21 17:20 發表
盈樂媽, 我係Vicky呀, 臨尾走果陣話你兩個小朋友同你老公超似樣果個媽媽呀~~~
你就好啦, 細佬食人奶食到大大隻隻, 我果個
又唔鐘意飲奶淨係鐘意食雜食, 攪到好似"了了瘦瘦"甘 ...

伯爵府

BK Milk勳章

nice to meet u~~
你都係餵人奶嫁~你泵定出黎餵嫁?因為果日party唔見你入餵奶房??你亞b好叻呀~我都想細佬快0的識食粥,咁出街都方便,唔洗成日要搵房餵佢~~
其實我覺得細佬唔係肚餓起身,佢係想搵下我...我覺得佢比較細膽....好似好驚一個人咁...希望大大下會好0的~
果日我個女聽到你個英文名以為叫緊我..佢叫我出去拎獎呀~哈~~~
原帖由 KOBECOBE22 於 10-12-21 17:28 發表
我b都仲食緊全人奶呀,不過佢就一出醫院已經唔食夜奶喇,
希望你家細佬都快d戒到啦.
我bb都係18磅左右呀,佢依家食兩餐粥+3餐奶,
但係呢幾日佢唔知做咩由平時一餐食7安,
唔肯食奶攪到一日夾埋先食果7安,
不過好彩佢肯食 ...

大宅

好媽媽勳章

你地好叻,我停左奶成2wk喇~

男爵府

好媽媽勳章

今日我先諗起,好耐無係度傾計喇,之前我地果個2010年6月乜乜乜乜條THREAD唔知去左邊
宜家再開過個咪幾好~~

好奇怪..我停左奶都3個月喇...但係若果我用手吱都仲吱到架喎,我做乜無那那去吱佢,因為我個胸既濕疹發作,好痕,比我R到損哂,之前醫生教我,睇下入面有無野可以吱到出黎,驚係入面有事...之但係我吱出黎果D係奶白色,好似人奶咁..但我試過係苦架...
我都知要去睇醫生,呢排得閒D...會去架喇
好多野未做....
杜牙根
要減肥
做返PARTY條數
準備新年旅行SCHEDULE,行程
大女出年生日會
...........................................

大宅

好媽媽勳章

我都仲吱到,,但係喊咖...@@"

原帖由 carykwok 於 10-12-21 20:40 發表
今日我先諗起,好耐無係度傾計喇,之前我地果個2010年6月乜乜乜乜條THREAD唔知去左邊
宜家再開過個咪幾好~~

好奇怪..我停左奶都3個月喇...但係若果我用手吱都仲吱到架喎,我做乜無那那去吱佢,因為我個胸既濕 ...

男爵府

好媽媽勳章

係囉,以前明明係甜架嘛
原帖由 kokoalex 於 10-12-21 20:52 發表
我都仲吱到,,但係喊咖...@@"

大宅

好媽媽勳章

借個地方發洩下!!!!!sorry

頭先我奶奶又ee哦哦(哦話我成日要個仔訓覺,話吟大個唔洗訓吟多,,,,大佬,我夠想佢唔訓吟多啦,但佢成日食飽玩得一頭半個鐘就扭眼訓,如果唔俾佢訓下一餐就扭要訓唔肯食,吟我可以點),哦完我我唔埋佢佢就同我老公講!!
你老味,,火到我要爆晒粗!!我仔有名你叫蕃薯仔啦,我都慢慢改變緊佢俾多d時間佢玩咖啦
!!係吟話我成日放佢係房,吟訓覺係房好正常姐,如果唔係我buy張床做咩!!!話好似細個係廳仲多過e+ woo!!!!
大佬呀,細個係龐睇到佢丫ma!!+上細個點嘈都訓到成隻豬吟!!!e+點得呀!!成屋都係人係吟行黎行去又嘈,俾我都訓唔到啦!!!!
頭先幾想當面x佢同佢講:"我係佢呀媽定你係呀??我對住佢多定你對得多呀??佢係咪真係眼訓我會唔知??佢唔眼訓我有逼佢訓咩?你都on9咖!!!!!!!!!!!!!!!!"
真係火都黎!!!!!

大宅

盈樂媽你真係好呀, 開番個post
之前斷開哂一個個post, 有d迷失同失落~
party果日我有見到你呀, 仲成日見盈盈成日走來走去玩得好開心~
不過見得最多係大姵 佢係個playmat度玩~
我果日根本無去搵其他mami, 因為老公病緊, 要佢出嚟, 佢本身都唔多like, 如果我仲行左去, 佢實唔鍾意~

原帖由 盈盈1712 於 10-12-21 16:23 發表
大家好~好想同大家傾計...因為參加左半歲party,好開心,不過掛住湊2件..都無得同人傾下計..識下朋友~~
之前0個個傾計Post..我懶得搵呀...
希望唔好介意我開個新~~
我有個網覺得幾好~係關於食物既資料,我覺得幾有用,一 ...

大宅

畀面勳章

PARTY個日我都冇咩同其他媽咪交流到>.<

伯爵府

BK Milk勳章

其實我都係懶唔想洗野,先餵人奶咁耐咋~~
原帖由 kokoalex 於 10-12-21 19:44 發表

伯爵府

BK Milk勳章

哈~我就係想同你傾計..所以開番個post引你入黎咋~~哈~~個post無你點成事~~~~
0個時有左細佬5,6個月無餵人奶一排,個乳雲又係好痕..睇埋醫生都唔得......最後係沖涼盡量唔好用熱水整到同勁搽凡士林~~
你又要番工,又要湊2個,一定好忙啦~加油~得閒就就記得0係度留下言就得啦~~~
原帖由 carykwok 於 10-12-21 20:40 發表
宜家再開過個咪幾好~~

好奇怪..我停左奶都3個月喇...但係若果我用手吱都仲吱到架喎,我做乜無那那去吱佢,因為我個胸既濕 ...

伯爵府

BK Milk勳章

有時0的99真係煩到........
所以我生左大女都搬遠左好多~真係一年都係見幾次~哈~就算見到,真係傾計,我都扮傻,佢講東,我就講西,一唔啱聽就走去餵下奶,換下片,同亞女玩下~~哈~~因為佢地真係唔會聽人講野,佢永遠是對的~~~所以無謂同佢講咁多,留番啖氣比自己好過~~~你都加油~~~
原帖由 kokoalex 於 10-12-21 23:14 發表
頭先我奶奶又ee哦哦(哦話我成日要個仔訓覺,話吟大個唔洗訓吟多,,,,大佬,我夠想佢唔訓吟多啦,但佢成日食飽玩得一頭半個鐘就扭眼訓,如果唔俾佢訓下一餐就扭要訓唔肯食,吟我可以點),哦完我我唔埋佢佢就同我老公講!!
你 ...

伯爵府

BK Milk勳章

我都係膽粗粗開個post咋~我都驚無人入黎同我吹水~~
果日我掛住湊佢地,個頭都有0的暈~~攪到我亂晒籠..
為有而家再傾過~
原帖由 小田心 於 10-12-21 23:22 發表
盈樂媽你真係好呀, 開番個post
之前斷開哂一個個post, 有d迷失同失落~
party果日我有見到你呀, 仲成日見盈盈成日走來走去玩得好開心~
不過見得最多係大姵 佢係個playmat度玩~
我果日根本無去搵其他m ...

伯爵府

BK Milk勳章

nice to meet u ~~
而家傾過囉~~~
原帖由 reginafish 於 10-12-22 00:54 發表
PARTY個日我都冇咩同其他媽咪交流到>.

子爵府

原帖由 盈盈1712 於 10-12-21 18:01 發表
nice to meet u~~
你都係餵人奶嫁~你泵定出黎餵嫁?因為果日party唔見你入餵奶房??你亞b好叻呀~我都想細佬快0的識食粥,咁出街都方便,唔洗成日要搵房餵佢~~
其實我覺得細佬唔係肚餓起身,佢係想搵下我...我覺得佢比較細 ...

唔知你記唔記得我之前話過我呀囡每晚都要起兩次身 , 一次係兩三點 , 一次係五六點...... 兩三點起身 , 我會比水佢飲訓返 , 但有時都唔得 , 要食奶 , 五六點嗰次 , 就一定要食 !

呢幾日我 try 泵出嚟用樽餵佢 , 有時五安 , 有時七安 , 九點零食飽之後 , 一覺訓天光 , 六點幾先起身要揾食 , 終於半夜唔起身喇 ~

我諗緊之前我埋身餵 , 佢係咪唔夠飽 , 所以成日半夜起身呢 ?

我宜家決定每晚臨訓嗰餐都用樽 , make sure 佢係食到咁多 , 咁大家半夜都唔駛起身 ........ 係煩在又要洗多次個泵同洗多個樽 !

子爵府

原帖由 kokoalex 於 10-12-21 19:44 發表

oh........做咩突然停咗呀 ? 冇奶咩 ?

首頁
12345...40

尾頁

跳至