跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人開始有'"吾夠氣抖"既情況呢?

i ve searched on the internet and books, finding that this is 1 normal symptom of pregnancy --- "Shortage of Breathe".
攪到我成日都要抖大氣... 都幾吾舒服!

just wonder if anyone share the same problem?

大宅

有呀,試過好以呼吸唔到,要坐低,不停深呼吸,直情講一句野都要分開幾次講,好以無咩氣咁,唔知係唔係正常,打算17號問下醫生

男爵府

i ve read some reference from -
http://www.justmommies.com

& other source
"regnant moms require more oxygen. They may feel short of breath."

好似都係正常, 但就好吾舒服, 同你一樣, 真係鬧仔都無氣!

禁止訪問

民房

係啦,唔知點咁快就唔夠氣咁....成個人都好攰,成日都好似唔夠瞓,行路都特別慢,行斜路都索晒氣.....第時會唔會仲利害......?

男爵府

feel better when seeing that i m not alone.
但係就真係好嚴重, 今日放假11點先起身, 但3點己攰到行緊都想訓著. zzzZZZZZZ
原帖由 BabyCat@ivy 於 10-12-26 13:14 發表
係啦,唔知點咁快就唔夠氣咁....成個人都好攰,成日都好似唔夠瞓,行路都特別慢,行斜路都索晒氣.....第時會唔會仲利害......?

洋房

有呀有呀!!!!!
完全係呀~~
我行一陣就無力, 好攰,行路特別慢,行平路都索晒氣呀.我呢2日行1-2個HOUR JAR ... 已經好似平時行左10個HR咁...
仲有頭先我差D暈呀~~~~~
企左25MIN, 無啦啦眼花, 嚇C我呀~~~~~~~~~~~
但係我又無嘔喎!!! 你地呢???

原帖由 BabyCat@ivy 於 10-12-26 13:14 發表

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我都有,慢慢行都係咁....仲俾我老公話我"老人家" !!!

男爵府

我都係"行平路都索晒氣" + "一句野都要分開幾次講" 呀, 要吸幾次氣先講完少少野!!!

複式洋房

我E家先5個WK.. 已經唔夠氣. E家仲氣管炎.. HAHA 真係激死... 究竟D氣去晒邊?!洗唔洗食番D補氣野?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

deleted

講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

民房

反正你都未到嘔的階段不如去睇下中醫啦,好過自己估估下。

原帖由 underang 於 10-12-26 23:57 發表
我E家先5個WK.. 已經唔夠氣. E家仲氣管炎.. HAHA 真係激死... 究竟D氣去晒邊?!洗唔洗食番D補氣野?

複式洋房

原帖由 b070722 於 10-12-28 16:05 發表
反正你都未到嘔的階段不如去睇下中醫啦,好過自己估估下。

多謝你關心呀!!!今日去左睇中醫喇.. 感親..唉.. 已食中藥. (我琴晚咳到想嘔. 不過嘔唔出). 真係無用.. 咁快就要個 B食中藥. (你地幾多個WK開始嘔架?)

大宅

畀面勳章

我都有呢個情況...原來大家都有...
我仲發覺心跳加速...要抖大氣舒緩~
嘔就未有,胃氣就幾多....
周身唔自在咁~今日打算去睇下中醫

複式洋房

我都係呀。心跳勁快。試過透唔到氣晌地鐵眼前一黑,坐左落地。大家都要小心呀。

想問下大家搭地鐵或去人多地方會戴口罩嗎?我好驚病呀。

大宅

踏入8w, 我都係唔夠氣抖咁呀, 耐唔耐要吸好大啖氣, 同埋訓覺時覺得心跳快好重, 仲有就係開始日日都作嘔作悶, 每兩個鐘去一次toilet, 去親toilet d vv都好慢, 唉, 諗住我可以幸免於難(因為之前冇乜呢d症狀), 點知8w先黎料....., 我聽日都去睇中醫安胎之餘順便睇下呢d症狀有冇得改善

大宅

原帖由 Giyo 於 10-12-30 14:06 發表
我都係呀。心跳勁快。試過透唔到氣晌地鐵眼前一黑,坐左落地。大家都要小心呀。

我handbag長期有個口罩睇情況帶, 而家我地d skin好dry, 帶左好易敏感呀!!!

男爵府

oh~no, 你坐左落地, 咁有無人幫你呀?

原帖由 Giyo 於 10-12-30 14:06 發表

男爵府

had meeting today, 真係好吾夠氣,講多幾句仲好想嘔!!
不過如果除左Bra 帶會好D (雖然已經扣到好鬆同加晒extender)
原帖由 小心心 於 10-12-30 14:42 發表
踏入8w, 我都係唔夠氣抖咁呀, 耐唔耐要吸好大啖氣, 同埋訓覺時覺得心跳快好重, 仲有就係開始日日都作嘔作悶, 每兩個鐘去一次toilet, 去親toilet d vv都好慢, 唉, 諗住我可以幸免於難(因為之前冇乜呢d症狀), 點知8w先 ...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至