跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期去左照4d.咁同老公一齊去,咁見到小b我好開心,因為同家姐個時個樣好似,但好怕羞,其實我一早都知道自己e個都係女,不過我老公就好想係仔,之後醫生同我地講係女女,,到落左街我老公就黑曬個面,話我成日講係女,現在真係女(大女個時都係咁問個醫生仔定女,醫生講係個女又係唔開心..),我真係好唔開心..最緊要係bb健康呀....生仔生女唔關我事..係你地男人問題...之前晚晚都有同我按摩隻腳.又會同個肚講野,現在係冇囉...
好似個細女得罪佢咁,其實個細係個肚度都會唔開心喇..
現在對住佢真係好嬲,,黑口黑面,,明明係開心事,,攪到咁樣..點解佢唔會諗我陀住個bb係好辛苦..仲要咁樣對我

複式洋房

無唔開心啦, 第時個女會好錫你, 女係跟亞媽多d, 男人個個都話仔女無所謂, 其實就好想生仔

大宅

我自己好鐘意女仔,所以e個係女都好開心,不過老公好自私囉..
個果都想一個好字喇,,如果係咁個果媽媽都唔洗煩,,
但係我老公好似恨到出曬面..唉..

原帖由 heunheun 於 10-12-30 16:57 發表
無唔開心啦, 第時個女會好錫你, 女係跟亞媽多d, 男人個個都話仔女無所謂, 其實就好想生仔

子爵府

吓, 咁你老公真係唔多啱喎
仔女天注定, 如果講下就會改變個性別, 我諗啲人唔洗洗多錢去揀生仔生女
你老公都第二次做人老豆架啦, 仲係咁唔成熟, 點可以將失望發泄係bb同老婆身上呢?
我好恨生女架, 當知道係仔後, 我都忍唔住喊, 但好快收拾心情, 仲改變埋揀嘢的方向, 為仔仔著想, 因為有個健康bb先最緊要, 比你老公追到個仔, 但周身病, 佢要唔要先?

洋房

唉......中國人社會總有呢d人o架啦
聽到d人話知道係女就唔開心:( 真係覺得佢哋唔化
如果bb大個生性的話,其實男女都好
就算bb係男仔,你唔比心机教佢
大個學壞咗,個結果都係可以好大獲,累全家
(d人成日話驚d女容易比人"art")
就look for我身邊的例子
我認識的人d女normal都叻過d仔好多,好生性

珍珠宮

開心吸收勳章

我都好明白你會唔開心
家人的支持是很重要的,特別是老公
放心,你囡囡一定會好孝順你的

複式洋房

你老公又好似真係有d過份:;pppp:
佢知唔知生男生女係男人問題呢? 要怪就怪佢自己la~

我bb daddy反而好鍾意女, 不過仔女佢都無所謂... 最緊要我同bb都平安...

民房

依家最緊要保持心境開朗....BB仲有媽媽鍚鍚....囝囡係命中注定...加油呀BB媽咪!!細囡長大後孝順返爹D媽咪,到時就可以改變佢既思想......別放棄!!

大宅

雖然你C6真係唔O岩,但可能係因為佢一時接受唔,發下小爷脾氣o者,我相信佢都會好疼錫你地,俾少少時間大家冷靜下,你都唔好唔開心呀,小B都會唔開心架

大宅

我c6好鍾意女ar,依傢好多男人都恨女!不過你巳有1女,佢会想係仔

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我老公想生女點知個B係仔,不過佢都冇唔開心,佢反而怕我唔開心多D=) 佢仲安慰我話第一胎生仔下一胎生女,就有哥哥保護妹妹添..

大宅

我極同意你話最緊要BB健康,若生的是仔,但唔健康,你C6又會怎樣?

不過,你都可以表示明白老公感受,也很想同佢生個仔,若經濟許可,可試下追多個,不過結果是男是女誰也不能控制,你能做到的是好好照顧囡囡,叫佢日後要愛疼父親。

我阿爸初時都好唔高興我是囡,但我阿媽一句你咁嬲個囡,唔通個囡是我同其他男人生的?點醒左佢,佢無再對我呼呼罵罵,到現在仔大女大,佢會好清楚仔好定女好,他現最疼是我。

原帖由 KOEYKELLY 於 10-12-30 16:28 發表
上星期去左照4d.咁同老公一齊去,咁見到小b我好開心,因為同家姐個時個樣好似,但好怕羞,其實我一早都知道自己e個都係女,不過我老公就好想係仔,之後醫生同我地講係女女,,到落左街我老公就黑曬個面,話我成日講係女,現在 ...
My baby girl: Samantha: 10 Oct 2009
Sammi: 15 March 2011

大宅

我老公都喜歡囝,當我知道是囡,自己都有些唔開心 (老公反而沒有) 還安慰我添。

大宅

睇到你地安慰我,我好開心,,其實我老公可能一時間接受唔到,,不過我都覺得如果係仔,但成日有病或對自己唔好,咁點呢?我有d朋友都係2姊妹不知幾好感情,,對自己媽咪不知幾好呀...有d仲個男朋友都對自己媽咪好呀...但有時生個仔都冇咁好對自己...
不過最唔開心就係我老公好似當我透明同黑面,,真係好難頂

複式洋房

算啦 ~ 唔好唔開心la, 因為b係feel到架....我之前都因為係囡囡而有d唔開心...不過, 仔女都一樣, 最緊要BB健康&快樂成長 ~.~ ...加油呀!!!

子爵府

回復 14# KOEYKELLY 的帖子

我好肯定生女一定好過生仔
因為女就算結咗婚, 都多數會照顧娘家, 對父母依然好好, 但仔就好難講, 好似我阿哥咁, 雖然都好孝順, 但自從娶咗個又衰, 又自私, 又小器, 又任性, 又懶的大嫂後, 乜都聽晒佢話, 搞到我媽咪好唔開心...

大宅

其實仔女都係自己親生,仔女都冇咩所謂啦,最緊要係健健康康。

男人喺咁嫁喇,成日都想生仔,唔係仔就話過女人,又唔會諗吓係佢自己問題。
唔通生女就唔係佢親生,生仔先算係佢親生咩?

別墅

唔好唔開心喇!!我老公都好鐘意仔仔,佢話男人有個仔係威D喎!!<---真係吹漲呀!

仔同女都控制唔到既...你應該叫你老公體諒下你喔!!黑你面就過份了...不過唔好唔開心喇!!呀B女會知道你唔開心架!!

加油喔!!

複式洋房

我第二個都係女, 我老公都有少少失望架, 不過依家個大女好鬼得人鐘意, 又嗲佢, 所以佢都冇話唔開心既, 再講, 仔真係難教好多架, 俾我選我都要女唔要仔呀, haha! 開心d啦!

複式洋房

太過份....生男,女上天注定, 唔係講就係...太過份喇`...

首頁

尾頁

跳至