想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個胎冇左心跳, 搵左2個醫生confirm...

醫生叫我等佢試下自然流返出黎, 唔得先食藥, 萬不得意先做刮宮!

我宜家只係有少量啡色, 仲未見紅個d... 我唔知個胎會唔會自己流出黎...

點做好?

大宅

原帖由 totokingdom 於 11-1-2 14:23 發表
我個胎冇左心跳, 搵左2個醫生confirm...

醫生叫我等佢試下自然流返出黎, 唔得先食藥, 萬不得意先做刮宮!

我宜家只係有少量啡色, 仲未見紅個d... 我唔知個胎會唔會自己流出黎...

點做好? ...

我係塞藥既,大部份既醫生其實都唔主張做手術刮宮,因為比較傷同有風險

男爵府

畀面勳章

我無刻意去等,wk11去照時無心跳,胎得wk6,期間有流啡。
照完咁啱第三日就子宮收縮,完全自己排出嚟,好似period咁。
期間我無塞藥,只係屋企休息。因為當然醫生無講胎唔得,只係話要驗血查清楚,驗血報告都未出就排出嚟。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

個胎幾大 ? 如果under 8wks , 或者可以試下等 4-7日先.

複式洋房

回復 1# totokingdom 的帖子

如果bb係9week之下,其實係可以等佢自己流出黎既...我果時出院無耐之後就流左出黎啦...其實只係好似m咁, 不過流多d者....

醫生話bb 如果唔得, 應該會係一個月內流出。睇下你自己想唔想等啦...不過可以既話, 都係等佢自己流出會好d既, 無咁傷麻....

果時我同bb講, 如果你係唔健康, 你就快d出黎啦, 媽媽會永遠懷念你...之後佢d組織就真係流左出黎啦.....

我地一齊養好身體,再努力過呀!!我相信2011年我地會好快再有bb架!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我9W 既時候都係照到冇左心跳, 我係做手術刮宮咖, 因為個胎死左留係個肚入面始終都唔好, 如你觀察多幾日都係唔流出黎, 你就要考慮塞藥OR做手術.
我個婦科醫生0個時同我講過, 如塞藥後流唔清的話, 之後都要再做手術刮清咖.你自己再考慮清楚啦.

男爵府

畀面勳章

同意,可以試吓同bb傾計。我當時都係咁,傾完第二晚就出嚟。
另一個jm試咗都得。

大宅

我同妳一樣係9週幾無心跳,之後食藥,但排唔清,一星期後發燒入院。
結果都係要做手術,激死我啦
原帖由 sleep_tweety 於 11-1-2 18:17 發表
我9W 既時候都係照到冇左心跳, 我係做手術刮宮咖, 因為個胎死左留係個肚入面始終都唔好, 如你觀察多幾日都係唔流出黎, 你就要考慮塞藥OR做手術.
我個婦科醫生0個時同我講過, 如塞藥後流唔清的話, 之後都要再做手術刮 ...

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我之前試過10WKS,成個胎冇左,大約2WK,胎囊自己流出.冇食藥,冇刮宮

大宅

原帖由 miffymiffy 於 11-1-2 15:27 發表
個胎幾大 ? 如果under 8wks , 或者可以試下等 4-7日先.

個胎得7週幾大... 不過我宜次就9週幾, 細左2個星期... 宜家已經流d啡..不過唔多, 好想佢快d出晒黎, 個感覺好難受...已經冇左個小生命, 但係仲係個子宮入面...

別墅

我是做手術,胎應8wks,但size得6wks,知胎停了心跳嗰晚已流啡,第二日子宮開始痛,之後就越黎越痛,痛到差d暈低,於是立即入院做手術,醫生話個胎塞住子宮,所以咁痛,但我見好多JM都係可以自然流出,而且似月經,但我就痛到叫c6打暈我,咁就唔駛咁痛,唔知有無JM好似我咁呢?

洋房

咁流血流咗幾多日,我22/12去照醫生話個胎流晒,但係到今日重有血,正常嗎?

原帖由 wingcrown 於 11-1-2 20:38 發表
我之前試過10WKS,成個胎冇左,大約2WK,胎囊自己流出.冇食藥,冇刮宮

子爵府

我之後小產都係等佢自己流番出黎,但足足等左我成個月先流出黎,而流番出黎之前個幾個鐘,個肚痛到我想死,10級m痛呀~之後隔日去e生到照佢話巳經清晒,唔洗做手術~

大宅

我就掉返轉,5W幾流啡流至7W,一直未照到心跳,之後9W照得6W size,因為由無流啡開始已漸沒有害喜,但又一路以為有奇蹟......勁矛盾,9W照完E生話無左機會好大,所以做C+刮宮,要萬一蚊.....因為唔想再等......心理壓力太大.....而家剛一個月已來經期但頭三日超多,多到兩個鐘換一次,Now第四日無咁多....

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

都流左成1個月呀..有時流下,有時停下架.
原帖由 Chantingting 於 11-1-3 21:32 發表
咁流血流咗幾多日,我22/12去照醫生話個胎流晒,但係到今日重有血,正常嗎?

大宅

BB10W冇咗心跳, 醫生要我盡快整佢出嚟, 因為個胎會有毒. 醫生話有2個選擇, 一係用藥, 一係做手術.最後佢帮我pick咗用藥. 我喺其他D forum度見D人話佢用完藥排埋個胎出嚟都痛咗九個星期, 如果排唔乾淨都要做手術…驚到我呢…感恩,塞藥之前一日(大約5-7日到)佢自已流出嚟, 好痛呀!

大宅

我12月中bb冇左心跳,8w半停左,bb有2cm,胎long有5cm,因冇血冇痛而且仲有害喜,所以e生話未必會自己排出,有返咁大size排出都會好痛,食葯都會比較痛,所以我最後決定吸,吸完流既血好少,不過都流左2week,而家先開始進補得

大宅

我問過做婦產科醫生嘅friend﹐佢話最好自然流﹐係睇下個孕婦心理可唔可以等﹐佢話等兩個禮拜唔出奇﹐當然亦有機會流血不止(塞住唔上唔落)﹐呢個情況就要即刻入院

我係confirm無心跳後兩個禮拜到流出黎﹐流咗兩個禮拜到

大宅

bb7w多d, 沒有大到和沒有心跳. 其實當時心情已經好傷心, 但仲要去擇點樣將自己bb整出來. (好殘酷)

但我最後都擇塞藥, 在醫院做, 塞完第一次, 3hrs.後塞多一次, 其間會肚痛, 我有發燒和發冷情況出現. 不過我可以接受. BB好合作10hrs.己排了出來.

大宅

咁多位, 琴晚個肚/子宮超痛, 之後就有2 pak 深紅/黑色既血塊痾左出黎... 宜家d血就少左好多, 咁個b係唔係已經離開左我既身體架啦???

首頁

尾頁

跳至