嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢如果漏尿,可以轉SIZE先...再觀察一下,例如是否貼得妥當...
如果無改善,才轉牌子...
個人唔贊成成日轉尿片牌子的...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

補充:我唔係用呢隻牌子,不過小朋友都有呢個經驗

大宅

回覆 2# wcpcelia 的文章

同意 ! 應該check 下size 是否要轉 !

別墅

試下換個個size先啦~~~P牌真係好少漏尿~~佢果4層鎖水吸吸水吸得好快架~~

別墅

Pampers好好吸架wo!!!不如妳試下同佢BB轉個size先啦!!
我係小婷媽呀...小婷婷係我既小寶貝~

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我bb而家7個幾月大
已用過幾隻牌子
包括 P牌超薄、特級棉柔、m牌、h牌、nepia、fitties、goon(有d係試用裝,基本上只用p特級同m牌)
各有好壞
而其中,只有p牌超薄會漏尿
我bb用咗幾片
我已將其他全送朋友(其實本身果大包都係朋友送,個人唔會買,因為之前都已聽過呢隻會漏尿)
如果你要找返類似價錢
或者試下nepia
不過你要預呢隻會比較厚身
冬天還可以
夏天怕厚身得滯太焗
要勤d同bb換片
另外,size唔啱都可能係原因
你bb幾大﹖
是否要轉size喇﹖
同埋冬天bb出汗少左
所以尿尿係會多左嫁
要勤少少換片嫁
否則用邊種都一樣會漏尿呢(相對上,如真係唔打算換密d,m牌同p牌特級棉柔係會頂得耐d)

原帖由 k_family 於 11-1-21 11:42 發表
我 B 用緊 P 牌 .. 超薄果隻之前都 ok,

最近成日漏尿, 唔知係咪 BB 尿多左, 片片又太薄, 但 P 牌特級棉柔又好貴 ...

有冇邊隻片片同 P 牌超薄差不多價錢, 但又厚番 d 吸番 d

(新手媽媽) ...

複式洋房

唔係ar~~我阿B而家都用緊Pampers無漏wo~佢果個尿液鎖水層真係好吸得wo~~

別墅

Pampers個特級棉柔果個尿液隔離層真係好得!!可以鎖住D尿尿成晚唔漏架架!!

大宅

好媽媽勳章

我覺得很好用 wo.....無漏尿...除非size 開始唔ok或者移位

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

特級棉柔真係好正,我BB一晚瞓十幾個鐘,第二日條片好重手都無漏,摸個PAT PAT仲係乾既TIM!

複式洋房

特級棉柔好好用,我試過12hrs先換片都頂得住,超薄只會係日頭用,因為換得密D

大宅

真係一分錢一分貨。
P牌兩隻我都用過,特級果隻就係好正,而超薄果隻就會漏尿的。
我而家係平時用超薄,BB訓覺用返特級棉柔,如果唔係攪唔掂....因為要消化晒超薄果箱片...以後都唔買超薄了。

大宅

我b用P牌棉柔,好正wor,未試過漏。

大宅

我B都係用緊P牌棉柔, 真係好好用, 成晚無換片, 第2朝超重手都無漏尿. 之前都用過M 同H牌, 其實M牌都無乜漏尿情況, 不過NB無彈性腰圍, 所以唔係咁鐘意, 而H牌真係送都唔用, C尿都漏, 成日要幫阿B抺身換衫.

大宅

可考慮轉大一個size

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 k_family 於 11-1-21 11:42 發表
我 B 用緊 P 牌 .. 超薄果隻之前都 ok,

最近成日漏尿, 唔知係咪 BB 尿多左, 片片又太薄, 但 P 牌特級棉柔又好貴 ...

有冇邊隻片片同 P 牌超薄差不多價錢, 但又厚番 d 吸番 d

(新手媽媽) ...

我之前都係用p牌超薄真係漏得好勁, 而家轉咗用fittx, 就好好多了, 一星期有一晚漏, 而家就包2條片, 冇再漏, 通常出面那條都唔濕, 第二朝可再用返, 價錢大碼 $98 56片

複式洋房

我BB都用緊P牌特棉o個隻!真係一分錢一分貨 我BB食母乳既,佢個蜂窩網面吸稀便都無漏,仲唔會黏住pat pat~~

會唔的會係sis無將塊防漏邊邊反番出o黎呀?

大宅

我囡囡都用緊P兩種尿片喎,但無發現有漏尿情況。試過條片差唔多爆晒都無事!
我都係將塊防漏邊反出黎用架!

別墅

回覆 19# fionliss0522 的文章

我之都試過唔記得反起條防漏邊邊!!唔好睇少果條邊邊真係好有用架!!!

首頁

尾頁

跳至