跳至

首頁

尾頁

大宅

住左六年新加坡.今年五月終於可以同埋老公.仔仔一齊返香港...諗起可以同仔仔返香港讀幼稚園同生活.真係開心到呢..~~~~~^_^

大宅

congrate

原帖由 吉永老師 於 11-1-21 23:57 發表
住左六年新加坡.今年五月終於可以同埋老公.仔仔一齊返香港...諗起可以同仔仔返香港讀幼稚園同生活.真係開心到呢..~~~~~^_^

複式洋房

响新加坡住有咁唔開心咩? 仲有大半年我就要去長住喇...

大宅

都唔係,只係我鍾意香港多D

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

so good, how old is your son?

別墅

吉永老師, 我以為你已經返左香港tim!! 你就好啦, 羨慕到極點呀!

大宅

MRS LUI

好耐冇係BK見你呢..我好開心呀.終於等到返去香港..其實我都有D唔捨得呢度既空氣同樹木,但始終都要返香港..希望返到香港既生活會愉快啦.:)

大宅

好JEALOUS呀! 你就好啦,我住咗四年,依然每天都諗緊幾時可以返去香港,每次放假返去,都唔想返嚟,我真係好唔鍾意呢度,D人又怪怪地,又熱,又悶!

大宅

RADISH

你又你跟老公過黎工作??我都等左好耐先返到香港呀.希望你都快D可以返香港生活啦:)

大宅

係呀,己經四年,真係好羨慕你呀,未嚟之前真係無諗過呢度係咁囉,SORRY講句,其實SG真係得個殼,真係住過先知! 希望你返香港樣樣順利啦.

別墅

吉永老師

All the best r! confirm左幾時返HK未?

別墅

原帖由 radish 於 11-2-16 19:48 發表
係呀,己經四年,真係好羨慕你呀,未嚟之前真係無諗過呢度係咁囉,SORRY講句,其實SG真係得個殼,真係住過先知! 希望你返香港樣樣順利啦.

Radish

完全認同!! 特別係.....'人', hahahaha

大宅

以前成日聽D人話新加坡D人好KIASU, 都唔明點解,嚟到之後完全明哂!

大宅

Congrats ar! Do u remember me 吉永老師? I moved back to HK end of 2009.
I am very happy here.
I went back to SG last week to visit my friend. I was excited at the beginning, but after a day, I missed HK already. I know the decision I made to move back is right. SG is totally not a good place for me!

大宅

MANMAN0808我記得你呀..當時你話做埋一個月就返香港.我幾咁羡慕呀..不過今次輪到我啦..四月尾LAST.五月一或二號就返香港啦...諗起都偷笑...HAHA

最近睇到佢地最新既國家愛國民既廣告..一路提醒國民.我睇住你地長大.你地既成就我好因你地驕傲..你地大學畢業.出國SHARE你地既知識.你地飛吧......跟住一句..新加坡永遠係你地既屋企..... 初初睇都有D感動既..但睇多2次...好似叫佢地...你地出左國..記得返黎呀...咁...

大宅

講真,我以前美國讀書識落既新加坡人grad 咗後都唔想搬返sg, 走得出去都唔想返去!

別墅

manman0808, 聽到你返到香港生活咁開心, 真係好羨慕

大宅

Mrs lui, 你好似嫁了singaporean , 你個situation 有些不同,你應該要留在sg for good la!

複式洋房

我都係嫁咗個singaporean呀,今年十月就要去sg長住喇...睇完你地D留言,攪到我好唔想去 sg....

別墅

manman0808, 凡事總有轉機的, 哈哈 :)

ndjcyssm, 可能你黎到你會好鐘意呢度呢:) 個個人都唔同的

首頁

尾頁

跳至