烹飪搵食

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

用過"Princess"麵包機or 其他麵包機,大家一齊分享下la!!!

你地有無人用麵包機"rincess"係成功架?
加d牛油係唔同d架!
另外,最先落依士粉& breadmix粉,最後加牛油同水,係好好多呀!!!!

男爵府

Re: 有無人可以幫下我呀!!!!你地有無人用麵包機"Princess"係成功架?

up

男爵府

Re: 有無人可以幫下我呀!!!!你地有無人用麵包機"Princess"係成功架?

我尋晚試整過啦!
都幾好食,
都係差少少口感,
再試!
其實今次試過新方法之後,
覺得部機好易用

男爵府

今次可算ok啦
用麵包粉+低粉....材料去整!!!

男爵府

29-7-2005用 bread mix 粉加菜油整既!

子爵府

sinwai

The bread looked very ok. Is the bread machine easy to use? Is it expensive?

goodyma

男爵府

HI! goodyma ,
he!he!都可以la!
the bread machine 應該唔會好貴,聽講5-6佰左右!
因為the bread machine 係抽獎抽番黎架!! :lol:
星期日整左一個麵包效果唔錯,係用bread mix + 無鹽牛油,好好食呀! :mrgreen:

子爵府

sinwai,

小心dbread mix加左麵包改良劑呀∼
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

男爵府

Honney
係呀,我知道!thx!! :lol:
我會用晒手頭上既bread mix先
我都盡量用我雙手去做一個好好好好味既麵包
暫時部機幫住我先啦!

子爵府

sinwai,

原來你知道係加左架?咁你用晒唔好再買啦∼
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

男爵府

Honney
麵包粉(係惠康買的)有無加左改良劑架?
麵包粉同高粉又係咪一樣呢?

子爵府

sinwai,
你話你買左bread mix麻???

男爵府

妳嘅愛心麵包好靚呀!
我造過係實的的同中間有個大洞。

可否加栗米或紅蘿蔔之類?

男爵府

Honney
bread mix (buy at CITY SUPER) (唔係惠康百佳買到的) ~ 只加水;
而惠康百佳買到的麵包粉(金象牌)要加很多材料~ 水,油,糖,鹽,依士粉,奶粉,
所以我想問係咪一樣law!

男爵府

天天媽咪

只係用麵包粉(惠康買的)加低粉、鹽、糖、無鹽牛油、依士粉、奶粉,
仲有另外一個選擇係bread mix加水,
我問過示範組姐la,可以加埋栗米或紅蘿蔔or 芝士粒!
係la,你用的係咪麵包機"rincess"呀?
你用咩材料去整架?
唔係都唔緊要架,大家硏究下la!!!
好開心有人同我一齊分享下!!!

子爵府

sinwai,

breadmix 係加晒所有野,只加水,你要睇清楚有冇加改良劑羅,因為有些bread mix係加左改良劑架∼

金象牌係高筋麵粉,所以要加其它材料一齊搓包∼

男爵府

sinwai182006 寫道:
天天媽咪

只係用麵包粉(惠康買的)加低粉、鹽、糖、無鹽牛油、依士粉、奶粉,
仲有另外一個選擇係bread mix加水,
我問過示範組姐la,可以加埋栗米或紅蘿蔔or 芝士粒!
係la,你用的係咪麵包機"rincess"呀?
你用咩材料去整架?
唔係都唔緊要架,大家硏究下la!!!
好開心有人同我一齊分享下!!!

係呀! "rincess"

但外片OK裡面係實的的同中間有個大洞。
用佢menu上方法......
係失敗架!

男爵府

Honney 寫道:
sinwai,

breadmix 係加晒所有野,只加水,你要睇清楚有冇加改良劑羅,因為有些bread mix係加左改良劑架∼

金象牌係高筋麵粉,所以要加其它材料一齊搓包∼

Honney
我望過la~金象牌麵包粉係加左改良劑架! :cry:

男爵府

天天媽咪
你post個menu睇下,係唔係同我個menu一樣呀?
你係邊度買?買果時有無人示範你睇架?

複式洋房

sinwai182006,
我有個朋友向英國住既時候用過kenwood麵包機,佢有次
放晒d材料落個麵包機度,咪由得部機自己work,佢就走左
去訓覺,點知一訓醒來,發現部機著火,好采

首頁
12345...7

尾頁

跳至