夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我現在大緊肚, 就黎生得了
我同我老公感情好好, 一直都沒什麼問題
所以我都無乜點管佢
直至新年之後, 佢就變得怪怪咁
經常話OT, 手提SET左PASSWORD,
又成日SMS.
我都知道有古怪,
最後比我知道佢同一個女同事出左去玩
佢有一個星期同我講要OT
但係我知佢7:00左右就放左工,
玩到夜晚10-11點先番來
之後就訓覺

之後有一晚我見到SMS
個女人SEND來話成個世界都係佢,要佢陪
然後我發現佢地D SMS都好過火
我先生會話永遠愛佢, 又叫佢老婆仔
個女人就成日叫佢唔好傷害我
要對我好, 話自己唔重要等等

個女人已經結左婚架LA, 成30幾歲, 有仔有女
我老公先20幾歲.

件事發生左1星期左右
之後我好傷心, 問佢究竟想點
佢話個女人有病, 係氹下佢開心
我點會信丫
我要求佢地唔好再連絡
但係佢話可以當番佢係長輩同埋同事
就算連絡都只限公事
但我已經失晒信心了
果一個星期就成日發顛, 夜晚就喊
又打電話比佢話唔會信佢等等

佢從來不會說那個女人的不是
就算佢攪到我屋企咁, 佢都處處維護佢
正係話錯GEI係自己, 又話因為個女人對佢好好
佢自會咁.
佢氹左我一星期, 我話左件事比佢屋企人知
佢好唔開心, 好似對我好失望咁
之後, 有一日佢就話個心好攰了
又話我咁樣佢番唔到工
之後, 就比我發現佢又同番個女人SMS了
佢當然話係公事上的SMS啦
但邊有人夜左工星期六日都咁樣SMS架!!

我想我應該要離開了
對住佢真係好辛苦呀!!

大宅

回覆 1# shinkansen_tabo 的文章

我好同情你, 世上實在有太多自私的女人, 明知人哋有老婆都要攪埋一齊, 難道她不是女人嗎? 如果她老公這樣對待佢的話, 她是否可以接受, 這樣的人遲早有報應. 你自己保重, 往後日子好好照顧BB, 男人永遠都不可靠.

禁止發言

複式洋房

呢年事比我看清楚了他
一直都因為覺得佢可靠, 誠實是他的優點
依家都無了
要信番佢都好難了

做女人, 真係唔好靠男人
我自問自己一個人都養得到BB
所以就算離開都沒什麼問題
只是我有期望他會改, 可以過番以前的生活姐..
但睇來機會都很渺茫了!!

laurenleung  既然自己可以養得到BB, 樓主你都係離開你C6啦, 你咁後生, 起碼放生自己, 外面大把世界!  發表於 11-3-31 19:02

複式洋房

回覆 3# 美亞 的文章

我老公好在意佢
唔想佢受傷咁
我唔敢呀...
雖然我可以找到她老公

複式洋房

咩唔敢je, 一於搵佢老公啦~ 個女人一定知你陀住bb啦, 仲咁樣搞你老公, 用以退為進呢招令到你老公咁維護佢... 好變態呀!
支持你爆佢大獲, 等個女人承受番做狐狸精既後果!!

子爵府

真係冇彎轉? 我覺得要同老公坐低認真討論...話比佢知你仍然很在意佢,想一家人開心生活,但接受唔到有第三者,比啲時間佢考慮(例如一星期),但叫佢唔好騙你

能夠係一齊是緣份,睇吓佢會否珍惜啦.

禁止發言

大宅

回覆 4# shinkansen_tabo 的文章

"寧教人打仔, 莫教人分棲" 這句說話究竟是對還是錯 ? 我亦攪不清楚, 因為我自己也處於兩難局面, 對著一個滿口謊言伴侶, 曾經傷害過自己的人, 應該分開無疑. 但由於顧及老人家健康, 小朋友成長過程, 又應保存一個完整家庭, 實在令人十分煩惱! 只可嘆一句 " 無奈" ! 希望樓主想清楚才作決定吧!

複式洋房

原帖由 CPLau129 於 11-3-14 16:15 發表
真係冇彎轉? 我覺得要同老公坐低認真討論...話比佢知你仍然很在意佢,想一家人開心生活,但接受唔到有第三者,比啲時間佢考慮(例如一星期),但叫佢唔好騙你

能夠係一齊是緣份,睇吓佢會否珍惜啦. ...

其實佢仲會番屋企, 番到黎會一齊訓
我有叫過佢唔好再O厄我, 唔好再同個女人曖昧
佢有應承我的, 話做番同事同長輩的關係
仲話我同BB係佢最重視的人
一生一世都會在一起
叫我信佢同支持佢

但係我真係好唔放心, 所以發生件事之後果個星期
我成日話佢O厄我, 話佢根本同個女人未斷
成日都猜疑佢, 將佢所講的好說話全部都否認
果個星期佢都會氹我同安撫我
但係直到我話左比佢屋企人知(佢好CARE佢的家人)
佢就話個心好攰, 唔想再O曹落去了

之後佢就同番個女人SMS了!!

我亦都有平心靜氣同佢講唔想想再比人O厄
再來多一次我會頂唔順, 叫佢唔好做傷害我地家的事
佢話無O厄過我, 亦唔會傷害我地

其實佢依家雖然同個女人SMS, 但係佢都會同我一齊
依然當我係一家人
我話想帶埋BB番娘家坐月,
唔想對住佢咁多,
佢都話唔好!!
話想番到黎見到我地...
我地要陪佢一生一世...
但係我好驚佢又係講大話
比我再發現佢地曖昧
我真係唔想再經歷多一次了
同埋我唔想生活向猜疑同不信任之間
我可以點做?

複式洋房

個女人咁賤架,自己有老公,仲搞人地個老公,扮哂野話唔好傷害個大肚老婆,呢d女人,叫你老公用個豬腦諗下啦.

我覺得你又唔好即刻離開你老公住,佢可能只係一時迷惘,慢慢引導返佢啦,我諗佢都好重視你同個bb

珍珠宮

類似既事我都有預過......d女人係好唔知醜的.....好彩c6冇接受佢~

不過我地最後都揾左社工, 要解開心結, 否則, 我永遠都唔能夠再信佢的~

複式洋房

聽說很多做緊野30幾歲的女人都喜歡和後生仔一齊...

我先生仲好重視我(唔知真定假)
但我真係接受唔到佢心入面有第二個人
佢就覺得好小事...話兩種感情是不同的
佢真係好信那個女人的, 說她沒有要求任何東西. 不是要拆散我們
我話個女人有錯, 佢都會話唔好咁講,
全部都係佢自己一個人錯...

但係我只知男同女只得一種感情!!

洋房

你的情況好像我,我C6又係處處維護個女人,搶人老公,傷害我一對年幼仔女的賤精,佢重叫我唔好鬧人,唔關佢事,係好女人就唔會勾人老公,去酒店開房,為咗佢重大大聲鬧我,重當住仔女面前話通姦唔係犯法,你話我幾難受.你C6都話想同你一齊,無論係唔係厄你,你一定比我好過.你又係講咗比男家知,我忍咗一年才講比佢家人知,希望他們可以勸吓佢,點知佢地當冇事,當唔識我,包括最老果個,C6知道後,就鬧我攪佢老竇,攪佢家姐,揭佢的野比人知......返到屋企瞌梳化,話好難接受我,無 天理,佢有女人,我想為仔女,為頭家而原諒佢,想佢回頭,佢、就話人變咗就係變咗,好難接受我!
原帖由 shinkansen_tabo 於 11-3-14 16:38 發表

其實佢仲會番屋企, 番到黎會一齊訓
我有叫過佢唔好再O厄我, 唔好再同個女人曖昧
佢有應承我的, 話做番同事同長輩的關係
仲話我同BB係佢最重視的人
一生一世都會在一起
叫我信佢同支持佢

但係我真係好唔放心, 所以 ...

大宅

又一個苦命人, 同類事件實在太多, 如果比我知道佢同個女人去酒店開房, 我一定同佢離婚, 最多同個仔相依為命, 將這個衰人消失在我的生命裡 .
原帖由 Janechoy 於 11-3-14 21:37 發表
你的情況好像我,我C6又係處處維護個女人,搶人老公,傷害我一對年幼仔女的賤精,佢重叫我唔好鬧人,唔關佢事,係好女人就唔會勾人老公,去酒店開房,為咗佢重大大聲鬧我,重當住仔女面前話通姦唔係犯法,你話我幾難受.你C6都 ...

別墅

咁要睇你忍受程度, 如果係我, 我真係頂唔順..諗下有d咩可以令自己開心d, 多d見朋友...etc...放變唔到人地,就改變自己...

珍珠宮

唔建議你帶BB返娘家坐月, 咁做咪比個賤女人乘虛而入囉, 你以為男人會內疚咩? 從來都唔讚成 "分開吓, 冷靜吓", 到時唔分開就真係假啦, 冷靜之後就真係又冷又靜喇.
趁佢哋而加未有親蜜關係拉返個老公返來, 遲d真係有埋親蜜關係, 你個心條刺就更加....
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

複式洋房

原帖由 kikiboy 於 11-3-15 13:31 發表
唔建議你帶BB返娘家坐月, 咁做咪比個賤女人乘虛而入囉, 你以為男人會內疚咩? 從來都唔讚成 "分開吓, 冷靜吓", 到時唔分開就真係假啦, 冷靜之後就真係又冷又靜喇.
趁佢哋而加未有親蜜關係拉返個老公返來, 遲d真係有埋 ...

拉番佢回來又怎樣
又是每天都擔心佢地幾時又走番一齊!!
佢太自私了, 如果佢唔肯改過,
拉佢番來又點?

大宅

樓主,睇你ge發表覺得你其實對你c6仲有祈望,不論依家情況係點,最壞打算都係離婚,自己湊大bb。咁何必唔接受佢一次呢?睇佢都係一時貪新鮮,你c6仲係2x歲氹女仔梗係口花花,比d時間大家,用心去感受下佢有無改同點對你。你e+大肚肯定成日亂諗,仲要發生呢d情況,唉....如果可以可否叫佢轉工ar?

別墅

樓主, 你既情況同我差不多.
老公又係同第2個有路, 個女人又係有老公, 初時佢仲係咁氹返我話會唔同個女人聯絡, 但到而家咪比我知道仲有聯絡. 仲好話我成日唔信佢有努力改過, 淨係識拎揭返d瘡疤講, 救命....最難過係心理關口, 日日諗佢有無同個賤女人聯絡, 又搞到大家不歡, 長此落去真係離婚都似

首頁

尾頁

跳至