跳至

首頁

尾頁

大宅

我琴日朝早8點半, 好似平時訂開奶粉咁, 打去訂左兩箱森永(果時仲未開始話要等通知有無貨), 佢地都應承過兩日送貨, 講好晒價錢時間地點細節, 諗住過2日送貨, 我仲諗住森永咁好唔洗出街買!

點知琴日夜晚有個女人打黎屈我, 態度好差, 又問我係咪打左好多次電話去? 又話淨係聽到我ORDER一箱, 我知佢地未見過咁混亂場面, 我可以理解, 但都唔洗下下都屈返我轉頭, 仲要咁夜先講得一箱, 只夠我BB 食2個月...我再出去搵已經無晒貨, 最後都收左線, 呢個時候嬲已經無意思, 叫自己放鬆D

好啦, 今朝一早打黎仲話等送貨要2星期以上, 仲無確實日子, 我唔知佢地攪咩, 我屋企只淨2罐奶粉, 我即刻由香港搭的士入葵涌攞貨

點知我上到去!

咁啱比我見到佢幾個倉開門!
我見到佢個倉仲有好多貨, 幾個大倉, 貼到上天花板, 好多好多貨!
我諗佢有排都未賣得晒LOR!
做乜要扣起晒D 貨? 咁大間代理!

大宅

好媽媽勳章

佢想點呀?咁你拎唔拎到貨呀?

大宅

我拎到呀, 一箱LOR

我都唔知佢地想點! 玩咩!
淨係覺得好有問題!
轉奶粉算了!

公爵府

好媽媽勳章

咁你拎到貨嗎

網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

大宅

森永山川.平時買幾錢箱?依家幾$ ar?我平時去香港仔利港2樓買開,上星期買過先係$1050一箱,$132/can,今日去要$207仲要冇貨

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

好彩我幾個月前同對仔女介左奶粉, 之前就係唔想比d奶粉商厄, 又唔想同大6人爭, 先食森永, 亞女夠2歲就轉埋飲鮮奶, 唔係依家我都會癲左

伯爵府

如果有咁多貨嚮倉,點解佢唔拎出黎呀???周圍撲奶粉好慘架...真係個個都唔洗做?可以日日去撲咩???

大宅

係呀!我個仔都係食森永,日日抱住佢周圍撲,有無搞錯呀hold住d奶粉

諾諾2010年4月6日出世,重7.1lb;1個月零6日重10.8lb;  2個月零3日,重13.6lb;4個月零3日,重18lb;6個月零3日,重22lb、身長71cm

大宅

我都好唔明D 奸商依家諗咩?
要D 媽媽日日咁去等有無貨

我覺得呢兩日買BB 野的過程真係好受氣, 好唔開心!

就算我向萬寜同卓悅, 都好似每日配給咁
幾包幾罐咁放D奶粉尿片出黎, 一陣就比人買晒

突登放幾包出黎, 因為我樓下間萬寜, 我4點買完三罐森永, 6點再去睇下, 佢又攞幾罐出黎, 佢地唔係無貨, 係唔比我地!

我家姐今日向TST, 見到卓悅都係咁
下午4點幾返貨, 大家一齊衝去買!
做乜要攪成咁? 有貨做咩唔一早賣比我地, 要我一間一間咁去搵?

咩居心?

大宅

畀面勳章 大廚勳章

我個囝都係食森永,就3歲啦~手上得2罐存貨,原本打算比佢飲到自己唔飲,但現在買唔到貨,無辦法,唯有戒佐佢。我原本係幫開rexx,東xx訂的,但現在都訂唔到,昨天見到birxx有得訂,$175一罐即落order,點知今天已變了$255一罐,還說甚麼貨到付款的未必有貨,比曬錢的優先處理,昨天也沒有這項規定,真係又係奸商發財的一例~所以決定唔買啦!

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 milkybb 於 11-3-15 23:53 發表
我個囝都係食森永,就3歲啦~手上得2罐存貨,原本打算比佢飲到自己唔飲,但現在買唔到貨,無辦法,唯有戒佐佢。我原本係幫開rexx,東xx訂的,但現在都訂唔到,昨天見到birxx有得訂,$175一罐即落order,點知今天已變了$255一罐,還說甚麼貨 ...

有無問過天翼堂??
岩岩上佢個網都係$139咋!!!!!

大宅

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 rubyplk 於 11-3-15 23:57 發表

有無問過天翼堂??
岩岩上佢個網都係$139咋!!!!!

當然有啦~這間我星期六落訂的,現在一直未有回覆啊~

別墅

我細佬都係食森永細仔奶粉,請問有冇葵涌個地址可以俾我呀,THX

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 glo000 於 11-3-15 23:25 發表
我琴日朝早8點半, 好似平時訂開奶粉咁, 打去訂左兩箱森永(果時仲未開始話要等通知有無貨), 佢地都應承過兩日送貨, 講好晒價錢時間地點細節, 諗住過2日送貨, 我仲諗住森永咁好唔洗出街買!

點知琴日夜晚有個女人打黎 ...

森永係香港冇代理商的,佢地只係水貨商

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

做生意 , 好多認錢唔認人 , 朋友都照劏

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我估都係了
原帖由 小bie豬 於 11-3-16 02:05 發表

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

係呀,無
所以我朋友果時食雪印囉

原帖由 小bie豬 於 11-3-16 02:05 發表

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

如果人地一次過出晒d貨,手快有。手慢無,咁又係咪好呢? 人地續小上架。都係為左穩定貨源遮,最緊要係有無加價先?如果他只係keep貨。但無加價。我覺得他只係想人人都買到遮,
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

大宅

我真係唔信佢地咁有心

首頁

尾頁

跳至