自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

係中環見到個mama係公眾地方餵人奶, 我估應該唔會係hkmama個話

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

有用哺奶巾架嘛?人地餵奶姐又唔係要裸露

水晶宮

好媽媽勳章

有咩問題???佢又唔係打大個心口...
餵奶好正常.....
我果時一路餵一路行街睇戲食飯....
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

侯爵府

好媽媽勳章

我以前都有係街餵人奶, 唔止係街, 係餐廳, 商場, 巴士, 火車, 甚至SHOPPING時都餵過, 有咩問題?! 大人可以係街食野吉魚旦, 點解bb要開飯就唔可以? 總之個媽媽有技術, 餵得嚟唔走光就ok啦~

§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

子爵府

別墅

我都試過當街餵,當然有用披肩遮住喇,唔會坦胸露肉,其實餵人奶對bb真係好好多。只不過太多家長被奶粉商洗腦式廣告誤導,我餵人奶就唔會擔心bb便便有問題,因為吸收好。

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我估樓主既意思係無遮無掩,無端端比人迫睇餵奶
---生命無價,請支持領養---

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

雖然我未試過係街餵人奶因為我唔夠人奶...我覺得有用披肩遮住係絕對無問題, 同埋呢d都係正常既事, 唔覺係有問題...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我都有係街餵過, 不過有巾圍住
我見過有一個外國女人, 同個老公行電腦商場, 有2個小朋友跟尾, 個女人手抱一個BB, 一路行一路餵, 完全真空上陣, 就咁拉低一邊衫比BB食, 真係睇到晒, 因BB個口"食"唔晒...我覺得好勁!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我以前都試過係街餵, 巴士,餐廳都試過,咁亞女要食起上黎都無法架, 搵毛巾遮住囉.

侯爵府

只要你夠膽 吾怕就無問題。

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主,點解唔可以係公眾地方餵人奶呀???????????

珍珠宮

畀面勳章

有技術的話無問題吖。

Kuri  認同。  發表於 11-5-15 14:22

大宅

好媽媽勳章

如果有用圍巾既我覺得無問題喎, 總之個媽媽唔係坦盪盪成個"奶奶滋"俾我見到咪ok囉.

其實我覺得餵人奶好sweet ga!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

而家好普及咋喎, 有圍巾/有野遮住就冇咩問題呀!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有圍巾遮住既話,無問題架.

子爵府

好媽媽勳章

我都見過有個女人喺健康院大堂, 仲要喺近登記處, 就係咁成個胸都抛晒出黎, 當時果到都有好多男人, 個個行過都望住佢(我緊係唔洩低睇一份)果到有母乳喂哺室架 ma 真係奇怪mouth:

muimuizhe  香港媽咪好少咁做.  發表於 11-5-14 23:00

男爵府

有咩問題, 唔可以咩?

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

有咩問題呀? 我係香港時都係咁喎.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

首頁

尾頁

跳至