論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

有冇印印唔食豬肉??

有冇印印唔食豬肉?? 咁妳地o係屋企食飯有冇就佢呢?? 不過話時話煲湯成日都會落喎!!!!

大宅

Re: 有冇印印唔食豬肉??

Hi 731mon,

98% 印印都唔食豬肉.

男爵府

很多印印都唔食的,有時唔係餐餐都就到她的。normal life就得了。當然間唔中就少少都無所謂。

保湯,有時一個星期保兩次,有一次都會就下去保其他的,但又時就唔會羅。最緊要看看她飲唔飲湯先,因為有些印印唔喜歡飲中式湯的。

男爵府

我個印印都唔係好鐘意食, 我唔會特登就佢唔食, 但好奇怪, 豬肉湯佢會飲喎

大宅

我既印係唔食牛肉, 所以屋企都少左買, 廢時麻煩

大宅

my 印印 like to eat beef and chicken very much!

大宅

我之前三個印印都唔食豬肉,都會有時就佢地少食左豬肉,但煲湯會照落,叫佢地唔好飲,而家呢個最好,乜都食,唔駛就住就住.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我之前個個同現在個個都唔食架
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

豬肉係香港家庭佔左好重要既環節, 尤其係煲湯, 佢只不過係黎打工使咩就佢呀 你返工老闆會唔會就你既喜嗜做事呀

大部份印都係唔食豬的, 只有少部份印會食, 第一佢地可能唔夠誠心, 第二佢地可能佢地唔係回教徒, 係天主教徒所以會食豬, 我老爺請個幾個工食豬同唔食豬都有.

大宅

tweetybird 寫道:
很多印印都唔食的,有時唔係餐餐都就到她的。normal life就得了。當然間唔中就少少都無所謂。

保湯,有時一個星期保兩次,有一次都會就下去保其他的,但又時就唔會羅。最緊要看看她飲唔飲湯先,因為有些印印唔喜歡飲中式湯的。

Agree!

大宅

我個印都唔食豬肉的wor........甘唔會樣樣都有, 不過如果果日無野arm佢, 要叫佢煎蛋或食其他野
明日之<猩> - 卓彥

珍珠宮

我個就唔食,很煩,常常要顧下佢有冇野食.

洋房

我個印印唔食豬肉,佢係回教徒,日日拜神兩三次(在自己房),我自己小食牛肉,所以通常食chicken, fish &菜,

子爵府

醒目開學勳章

我個印食豬架, 返去問下佢信乜教既先

大宅

我個印印又咪話唔食,而家食小餐都唔得!

男爵府

me 2
LILY媽咪 寫道:
我個就唔食,很煩,常常要顧下佢有冇野食.
[

大宅

最關心BB問題熱投勳章

agent同我講,叫我唔駛就佢,就得幾多,就吓唔就仲衰! agent仲話通常會勸D印印食,話僱主唔會就你(工人),教她們唔好揀野食. 唔知D印印係咪會咁聽agent話.(因我個工人星期一先嚟)

男爵府

不如你問有冇印印係食豬架啦。 通常印印都唔食, 但係我呢個就食, 仲叫埋其他印印食, 好好! 我以前果個印就唔食, 所以買送都幾煩, 所以呢個食豬, 真係方便好多。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE
該用戶已被刪除

大宅

我個印印回教徒,初初到唔食豬肉,因我同老公歺歺都食肉,
而家個印都不知幾like
有時我唔知煮咩問佢,佢就一定話:
煎洋忽豬扒,梅菜蒸豬肉,豆鼓蒸排骨...等等

我覺得唔需要特別就佢,我都同佢講香港啲人好like食豬肉.
喺主要食物

首頁

尾頁

跳至