親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

驚喜:
‧對幾歲小朋友來說,Zoo,USS,Skyride,Luge,Flyer,Ducktour, Extreme Log Ride,
4D show.......每樣都很開心,刺激。
‧市民友善,樂於解答問題。
‧普通的大牌檔或者Foodcourt都盡是美食。
‧連機場T3都有小朋友遊樂場(當然要付費),小朋友連走都唔想。
‧選了好的酒店,Shangri-la's Rasa Sentosa Resort,環境一流,房間新裝修,游池一流,
涕同射水玩樂設施(原本計劃去Wild Wild Wet也可以取消),近沙灘,泳池游完水再去
灘玩沙,可以消磨大半天,又relax(我在沙灘小睡了一會),食物滿意,又有4歲以下及5
以上的小朋友遊樂場。服務一流:小朋友買了很多毛公仔通處放,房務員細心將不同類
毛公仔放在床上,來個大合照。每項要求(包括開不到電視、毛巾及飲用水添加等)也在10
鐘內解決。最後一天因天雨遲了回酒店,要坐的士趕去機場,又call不到的士,櫃枱服務
幫忙每有的士就問去不去機場(新加坡是有拒載的),又游說前面幾位等的士客人可否先讓
們坐的士,前面客人也等了30分鐘(很感動)。最最重要無見到大陸客,歐美人最多,其次
本韓國香港人,所以樣樣事(等餐、等車、等電梯、游水.....)都好有秩序、好寧靜~~~~~~
下一次到新加坡一定再住的。

不滿:
‧紙水太高了,樣樣野真的很貴。(的士司機說同香港一樣又是大陸人買樓同去賭場推高物
價)
‧的士可拒載,嫌近嫌遠嫌塞車都不載(我4天被拒載3次),又多附加費(司機講左你都唔知點
計)

但總的來說,開心的多,一定再去。

侯爵府

畀面勳章

Oh hope that we will have a wonderful stay at the Shangrila Rasa Sentosa as well. Thanks for your sharing.

大宅

回覆 BBvivian 的帖子

我都是上星期住, 都很滿意.

複式洋房

daisy17772 發表於 11-7-17 00:44
Oh hope that we will have a wonderful stay at the Shangrila Rasa Sentosa as well. Thanks for your s ...
溫馨提示:如果住海景要七樓以上樓層,不會被樹擋着。3樓是cafe位置,人來往較多,住哪層會較嘈。又不要掠晒衣物在露台,尤其山景房。聽房務員說有馬騮會偷偷拿走你的衣物的。mouth:幸好我住海景房,晒了三天泳衣也沒被偷走。

男爵府

Thanks for sharing!我月尾去,希望小朋友玩得開心!我今次會住2晚downtown加3晚hardrock,希望hardrock個沙灘好玩啦,不過小朋友堅持一定要去wildwildwet!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

i will go in 3 August

大宅

BBvivian 發表於 11-7-17 00:07
驚喜:
‧對幾歲小朋友來說,Zoo,USS,Skyride,Luge,Flyer,Ducktour, Extreme Log Ride,
4D show.. ...

請問你喺邊度訂呢間酒店? 經HK 嘅agent定直接同酒店訂? 係咪住海景雙人房? 幾錢晚呢? 謝謝

大宅

好媽媽勳章

Thx for sharing
遲d會同囡囡去,都打算全程住Shangri-la's Rasa Sentosa Resort。仲唸住去邊都打的,希望順利啦!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

紙水高了好耐,揀去sin已經預咗。
至於拒載及附加費問題,上星期我去sin,非常好彩撘5次的士,無遇上拒載司機,的士附加費應該實行了好耐,我14年前去過,已經有附加費,當地朋友話sin政府唔鼓勵市民去夜街。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

複式洋房

現在去邊到玩都貴左好多...咩都費晒...

aurora1204  agree  發表於 11-7-20 11:22

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

THANKS FOR SHARING!

大宅

我現在係新加坡,請問你地住shangri-la係咪會由酒店坐的士出town?
8/10/07 - 8.6 kg

大宅

回覆:BBvivian 的帖子

山景房真係見到馬騮架, 我地隔住玻璃門影相, 阿仔阿女超開心!! GOOD!!

大宅

回覆:kambobo2003 的帖子

我地出airport 坐的士, 一家大細又行李好方便, 又唔貴! 去島內其他地方就搭果幾條循環線同單軌車!!

複式洋房

回覆 大粉豬 的帖子

我係網頁上搵左大部份訂房網先行格價,發現有好多話平既酒店收埋稅都唔平。
之後去試香港旅行社,如永x、康x........,之後同康x訂,講明住海景房,收$2010一晚連稅,所以係最平。我大約早一個月前訂。後來聽朋友講已經無咁平同無海景房。
康x只做山景房同海景房,如果池景家庭房不是他們合約單內就會貴d。

回覆:又我都係去度度坐的士,一來推住bb車唔方便,二來去zoo、去機場遠小小地方,小朋友可以义下電,小睡一會,落車就好精神。

回覆:我之前都去過新加坡,知道的士要收附加費,我係指邊段時間收幾多都好難攪清,不同時段去差不多地方,有時收8.9坡紙,有時收18.4坡紙。不過去得旅行,都預左d"濕星"錢啦!

男爵府

好媽媽勳章

有小朋友就去下冇妨, 對我來說得個悶字, 最離譜是一罐啤酒隨時貴過一碟海南雞飯!
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

公爵府

HuiTung 發表於 11-7-18 09:53
有小朋友就去下冇妨, 對我來說得個悶字, 最離譜是一罐啤酒隨時貴過一碟海南雞飯! ...

啤酒是外國貨, 收重稅,

海南雞飯係本地貨, 無咁高稅率。

aurora1204  哦~~原來係咁.  發表於 11-7-20 11:27
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

HuiTung 發表於 11-7-18 09:53
有小朋友就去下冇妨, 對我來說得個悶字, 最離譜是一罐啤酒隨時貴過一碟海南雞飯! ...

但我2個小朋友都話悶, 當然對我來說更加超悶, (因我已經去過)

佢地話連us 都唔吸引, 唔好玩....

WaiLun  請問你D小朋友幾大?  發表於 11-7-20 09:30

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有馬騮咁攪笑, 我怕我會特登放條香蕉SET定CAM等佢黎

SHANGRI LA係我最鐘意既HOTEL CHAIN, 唔算超貴但樣樣都OK

係啦, 星加坡D的士錢都唔知點計, 聽講仲有分TAXI同LIMOUSINE, 有次去ZOO, 去程貴過回程好多好多, 我都唔明點解

男爵府

好媽媽勳章

wawaliluk 發表於 11-7-18 12:21
啤酒是外國貨, 收重稅,

海南雞飯係本地貨, 無咁高稅率。

Tiger beer 係本地貨, 但個價係外國貨價, 根本係不鼓勵飮beer 大熱天時飲beer都要諗過度過你話有乜fun?
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

首頁
12345...8

尾頁

跳至