夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說幾個月前,我老豆(64歲)行為古古怪怪,成日話冇錢,但佢自己一個月搵兩萬,家庭支出都唔會超過萬三蚊,而且我同細路都有準時交家用俾佢,理所當然有錢剩,但成日開口問我同細路借錢,咁我就開始懷疑,我同細路一齊查佢銀行記錄同電話記錄,發現佢近lee一年每個月洗三萬五,仲有一疊簽咭嘅收據,先發現佢成日同個女出街食飯,成日買野俾個賤人,又每一早都會陪個女人食早餐同每晚都會同個女人傾完電話先訓。咁我同細路就搵佢問佢依家想點,係唔係要個女人,但佢死口都唔認,話只係朋支,一齊食下飯傾下電話唔得咩,叫我唔好理,我再問佢,你意思係唔要lee個家,唔要我阿媽,揀個果女人?佢冇答,佢大我,叫我話俾阿媽知囉,我唸唸再認一排,睇下佢會唔會同個女人分開,因為我唔想我阿媽老左先冇左個伴。
之後,我就係佢架車裝左個偷聽器,睇下佢仲有冇搵個女人,點知都係有。咁我就同我老公開始跟跡佢,睇下個女人住邊,但有兩次都跟唔到,但lee件事已經影響到我嘅情緒,成日訓唔到,又嘔,我怕我有產前抑鬱症(我有左BB 6個月),我老公叫我認下,話生完先再跟,我話唔得,我晚晚都訓唔著,我要將lee件事盡早解決,否則我會痴線。咁7月21日一早,我就

guji  同問...家用5好比佢  發表於 11-7-27 03:05
BOBO6  唔明點解家用比你老豆,唔係比你阿媽  發表於 11-7-25 02:29

珍珠宮

畀面勳章

引用:話說幾個月前,我老豆(64歲)行為古古怪怪

原帖由 POLLY922 於 11-07-23 發表
話說幾個月前,我老豆(64歲)行為古古怪怪,成日話冇錢,但佢自己一個月搵兩萬,家庭支出都唔會超過萬三蚊 ...
追~~~~

見你一獲打你一獲

大宅

回覆:POLLY922 的帖子

咁7月21日一早,我就搭的士跟跡我老豆去到慈雲山毓華里,我見到佢係架車度等人,過左一鎮佢收到電話就落左車,我估係個女人叫佢係邊度等,一齊食早餐,可惜我跟不上,為有係佢架車附近等,過左半個鐘終於返黎,我見到個女人上車,我火都黎埋,我上前拉開車門不停打個女人,我老豆見到即刻落車,拉開我,我同佢係毓華里大嘈,我話要用部相機影抵個賤人張相俾阿媽睇,我老豆就出手搶我部相機,不停打我隻手。之後個女人走人,我就上左我老豆架車再嘈過,我最後一次問佢,你會唔會同個女人分開,佢話唔會,佢鍾意個賤人,我一聽即刻打俾我阿媽,話俾我阿媽知佢包二奶,但當時我阿媽反應不來,有少少不知所醋,但我一路講電話時,我老豆不停打我隻手,又打電話俾我老公,話我痴左線,叫我老公快d來接我。係度等老公來之前,我不停鬧佢賤人,佢又不停打我隻手。
之後,我老公黎到接左我返屋企,佢不停打電話黎惡客我,話唔會放過我,好似要同個女人出氣咁,話我夠膽再搵個女人,小心後果。我個刻先發現,佢變左好多,同佢之前慈父形象差天拱地,冇得救。
我阿媽好傷心,想趕佢走,但佢死都唔走,話佢冇做過,佢做乜要走,佢話以後都唔會俾家用。我依架想唸辦法趕佢走,大家有咩方法,另外我懷疑個女人其實有老公的,所以佢驚我上去佢屋企搵佢。

小花媽咪  樓主, 陀緊B真係唔好咁火, 否則將來阿B發火對住你. 小心保重!  發表於 11-7-26 21:42
oolong817  美亞講得岩!!  發表於 11-7-24 16:21
ccwife  how can he hit u!!!!!!!!! you are pregnant!!! is he crazy!!!!  發表於 11-7-24 00:45
美亞  咁.一定要俾佢老公知.順便叫你老豆小心收尾果幾年.無人邦佢養老~  發表於 11-7-23 22:13

大宅

引用:Quote:原帖由+POLLY922+於+11-07-23+發表話

原帖由 lamyungyu 於 11-07-23 發表
追~~~~
追乜?

lamyungyu  追~~~你個post .  發表於 11-7-23 10:19

子爵府

先聽你老公話,養好胎。有乜先揾細佬同你老公去查,去辦。既然你而加都露左面....
你先多點了解下你媽媽先。或者你媽媽0甘多年來都無想去查,無想去知這個丑陋的真相呢?
又或者你媽媽系知,但系距唔想畀仔女知個老逗0甘呢?
LEE D 始終都系距地三個人 或 四個人0既事,你幫你媽媽之前一定要問過你媽媽意思想點先。唔好自把自為。 每個女人0念0野唔同。母女都有分別價。搞唔好,第日你啊媽無老公仲怪你今日所做0既添。
我都唔希望你啊媽老時無老伴,老人家無老伴咱搞到D仔女0既家庭。姻親關系 e.g. 婆媳關系 都可能影響埋。

願你們都好!

toysbuddy  agree for such action!  發表於 11-7-23 09:55

複式洋房

回覆 POLLY922 的帖子

點解要打個女人呢?最大既責任係你老豆,牛唔飲水唔禁得牛頭低。

心如飛絮  本來我都想兩個都打.但老豆始終係老豆,所以,會先打小三!  發表於 11-7-29 09:26
bongbongpatty  比我兩個都打  發表於 11-7-28 01:56
alice44  點解唔可以打個女人呀! 我覺得樓主做得正確, 出下氣唔得咩!  發表於 11-7-25 16:48
careysum  做咩要打個女人?比我兩個都打  發表於 11-7-24 21:50

大宅

少心保重自己呀.妳有一個bb係道.
毛毛豬

別墅

其實你未攪清楚就出手唔係太好,不如揾你老豆心平氣和傾下,睇下佢同個女人之間嘅關係,另外亦可以問下佢心諗住點面對你媽先。
其實任何一對夫妻,如果關係好嘅話唔會比第三者咁易入侵嘅。

心如飛絮  無可能心平氣和啦.做路人甲,講就易囉.  發表於 11-7-29 09:27
alice44  真係有好多男人係想享齊人之福. 兩公婆感情好都唔代表無呢D事發生.  發表於 11-7-25 16:51
hedycaca  感情唔好都唔代表佢可以包二奶,佢可以離婚,擺明想享齊人之褔!  發表於 11-7-25 09:35
fafacat  車, 又係呢句!  發表於 11-7-24 23:39

子爵府

回覆:老豆包二奶,俾我捉到,我打左個女人一餐

搵偵探去查,一拍兩散!!!

男爵府

離婚咪可以趕佢走, 問題係妳媽媽想唔想佢走...........

複式洋房

俾著我,我會囉介刀劃花佢塊面
叫佢勾人老公勾的咁開心呀拿
睇佢返屋企點同佢老公講.
PK狐狸精死十次都唔多

心如飛絮  我唔會為任何人背上刑事案.但我會打個女人,佢夠膽就告我囉.  發表於 11-7-29 09:28
尤嘉妮  好正呀,你的而且確唔係港女,係俠女  發表於 11-7-29 05:14
vet  don't do that!!!!  發表於 11-7-29 02:34
tchu  為對付狐狸精而犯法, 唔不值得 lor!  發表於 11-7-27 01:26
fafacat  以上既情節, 大家唔好學!  發表於 11-7-24 23:40

珍珠宮

畀面勳章

樓主你粗身大細, 要顧住自己先呀. 至於你老豆單野,都比你揭穿咗咯,而家都做唔倒d嘜. 我諗你老豆而家都好亂,大家都需要時間諗下. 你唔好理住了. 目前最緊要顧住你自己啦,你個B啦,你呀媽. 此事發生最傷係你呀媽.

見你一獲打你一獲

珍珠宮

我鄧你牙煙呀樓主,粗身大細,萬一個女人打返你甘點呀!小心自己身體呀

甘你媽咪而家點?多點陪佢同安慰佢啦,一時間甘大打擊,佢未必接受到,至於個老豆,我會以後5比家用佢,睇佢几時比29渣乾:;pppp:

大宅

回覆 POLLY922 的帖子

唔好咁衝動! 要冷靜一點, 更何況你大肚呢!你咁樣對自己同bb 同唔好 . Claim Down !
但你媽咪有個咁為佢出頭既女,真幸福 . 男人永遠都信不過, 就算現在說有多愛你, 時間久了, 日子耐了,
都會受不住誘惑, 受不住新鮮面孔所的吸引, 做出一些自以為無傷大雅, 非傷天害理的事去傷害自己伴侶, 還滿口大道理, 將責任推卸給別人, 我相信, 很多為 "老公包二奶" 而飽受困擾的太太們都一定有所同感, 男人永遠是自私的動物 .
Polly , 現在可以做的是抽多啲時間陪你媽咪, 和她傾訴, 嘗試把她不開心的情緒發洩出來, 不要讓她太多時間獨自一個, 因這樣會胡思亂想, 做出儍事, 讓事情淡化一點再解決吧! 我相信, 你媽咪有倆個愛自己的兒女己足夠!可必為這些男人而動怒呢 !

tchu  "Claim Down", do you mean "calm down" ah!  發表於 11-7-27 01:27

大宅

使乜自己出手呢?俾$搵人查佢,真係有做過唔到佢唔認!依家最緊要安撫伯母心情,畢竟對住自己丈夫敢多年,有d野我地做子女也不能過問太多,唔好迫佢做任何決定,感情呢樣野只有局內人才能解決,靜觀其變,多d陪伴伯母,等佢知道佢重有你地錫佢,愛佢,支持佢!

樓主,你要放開心情,多保重,你既情緒要克制一點,你阿爸講到明你再出招,唔會放過你!千祈唔好迫狗又窮巷,變左質既男人真係乜都做得出,或之你係乜水丫,佢睇唔到野架喇,你大住肚,唔好同佢硬碰硬,攪出人命就大件事!小心身體呀!

guji  同意  發表於 11-7-27 03:12

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

好激
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓主你好勇,但係你都要小心自己身體呀
我的生命由我主宰.

男爵府

只狐狸精幾大啦?!樓主阿爸被迷惑到唔顧及自己個女大住個肚勞氣唔好啦!呢個時候唔好逼佢選擇吖!越逼越作反!!當佢無到,多D同阿媽去街,傾計,等佢覺得再係咁,自己就會被孤立,眾伴親离!然後迷途知返!!!

別墅

樓主保重

水晶宮

polly922:
從你的post,看到你有很多憤怒;除此之外,你還有什麼感受?
你父親的行為令你有什麼感受和想法?
你打左個女人一餐,你當時的心情是怎樣的?現在又有什麼感受?
你試著將它們一一寫出來,讓我幫你分析。
你現在已失眠和顯然有很大困擾,這個須要處理的呀!

polly,我建議你先處理好自己的困擾和心情,才去處理你父親和母親那面。

首頁

尾頁

跳至