跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉... 好驚影響到BB... 因為星期六去C+ 檢查醫生同我講係男仔,我老公果邊成個家族都冇男孫...已經FEEL到D壓力開始出黎。 今次胎呢個BB又撞正大廈外牆維修,岩岩有果時就剛剛鑿外牆仲鑿難晒我屋企D牆,而家又輪到要入屋拆廁所改喉啦。希望BB 冇事啦... 雖然係迷信野... 但信好過唔信嘛... 唉........

男爵府

我8月8號至照,唔緊張

住宅外面有工程,你有冇set風水陣?

我今年年初set完風水陣即刻有左!

財運仲唔錯添呀!

17/12 5w6d 0.54cm 閃閃 ; 31/1 12w2d 6.11cm 頸皮 1.5mm  Oscar passed; 2/3 16w4d 175g; 19w3d 334g 仔仔; 21w 450g; 25w 856g; 29w 1556g; 32w 2057g; 34w 2400g; 36w 2870g; 37w 3073g; Born on Aug 3 3055g

複式洋房

我冇SET架...

大宅

我以為你怕裝修聞到漆油味添。冇事嘅!唔好太大壓力,驚都冇用,只會令自己同阿B唔開心!12月媽媽跟住落來陸續要照結構啦!BB們生生性性啊!

大宅

系咪個個都要去照結構的 但醫生約我8月中去例行一月一次的普通超聲波檢查 到時我已經系21周 點解她不直接叫我去照結構 ??

大宅

我都係大廈外牆要維修, 仲係岩岩開始, 為有閂窗唔理出面整d咩, 但都怕空氣唔流通影響bb,為有晚上開窗, 風水ge野有時都係受環境影響, 你唔太理會同在意時對你個心理都會好d...

我8月6日去照la~未知boy or girl, 都想快d開估

複式洋房

係呀... 不過我係樣樣都鑿到入屋... 要係屋入面整... 4月先拆完牆再整... 而家又到拆廁所...因為聽&見得負面野多... 所以有D驚...都係唯有希望BB 冇事... 不過就算有事都係咁... 要出左世先可以解決...

大宅

回覆 booop 的帖子

未必個個醫生都會叫你去照結構架,要自己提出(我嗰個就係喇!)。而政府亦多數只有高齡先會比你照,所以你睇下駛唔駛自己約個醫生照結構啦~ 最遲22周要照,快啲喇~

複式洋房

回覆:8月2日去照結構性,好緊張呀

我今個星期五會喺威院照結構吖,我都好緊張~

男爵府

好媽媽勳章

回覆:8月2日去照結構性,好緊張呀

我黎緊星期三照喇,好緊張,好怕唔pass呀。我老公叫我唔好亂咁稔野,但我都控制唔到...希望順順利利,同埋bb合作啦!

男爵府

我28.7政府照。係醫院打黎提早我的。

大宅

引用:唉...+好驚影響到BB...+因為星期六去C++檢

原帖由 Jimmie 於 11-07-25 發表
唉... 好驚影響到BB... 因為星期六去C+ 檢查醫生同我講係男仔,我老公果邊成個家族都冇男孫...已經FEEL到D ...
我都8月2號去威爾照結構!有d緊張。。

複式洋房

回覆 mingx25 的帖子

咁好既... 可以提早,我原本都想改日子,因為我老公請唔到假要自己一個人去....... 但又怕越改越遲... 所以最後都係冇打去改呀。

複式洋房

回覆 cherrylai 的帖子

我係廣華照呀

男爵府

Jimmie 發表於 11-7-26 09:21

咁好既... 可以提早,我原本都想改日子,因為我老公請唔到假要自己一個人去....... ...

我本來係 29/7 照架,但一星期前收到廣華醫院 d 姑娘電話要約早我一日,話 29/7 好多人,怕唔夠時間同我照,所以改早我,仲好啦,早好過遲嘛 ..

子爵府

我28/7 照結構呀. PMH. 嘻嘻, 今次帶埋仔仔去睇. 阿仔之前兩次都話我點解 唔等埋佢睇阿妹... 阿仔依家放暑假, 就可以帶埋佢去LU.

複式洋房

係呀... 越早越好... 哈哈... 好緊張!!

複式洋房

我亞女未放假呀... 所以冇得帶佢去... 只係之前去c+ 帶佢睇過一次...
佢都冇咩感覺可能仲係細... 不過話佢知係細路佢就同我講佢之前已經知道...................

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

Jimmie 發表於 11-7-25 15:45
係呀... 不過我係樣樣都鑿到入屋... 要係屋入面整... 4月先拆完牆再整... 而家又到拆廁所...因為聽&見得負 ...

整個陣你行開下會好d呀!
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

Jimmie 發表於 11-7-26 09:22
回覆 cherrylai 的帖子

我係廣華照呀

我星期四去問下, 仲有無得比我照先!
不過我都已經book 佐c+ 呀!
政府有我就cancel 佐c+ 佢呀!
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

首頁

尾頁

跳至