跳至

首頁

尾頁

別墅

今日收到佢地既超收生信, 話佢地今年超收左10%
要搵D細仔細女o黎祭旗!!!!!

迫家長揀埋D冇可能既CHOICE!!!

1) 轉去大窩口既不知名幼稚園讀,,,,, 冇可能!!
2) 等到有位先入讀,,,, 更加冇可能啦!!!
3) 今年冇書讀, 保留學位到下年!! fuxk u
4) 自動放棄學位?? 係咪叫d小朋友返屋企食自己呀??!!!!!

你叫我地家長點揀? 呢d根本唔係choices 係叫你唔好讀!!

佢地寄信叫人比留位費就應該已經知道有冇超收, 點會到依家8月先通知.
人地已經放棄晒其他學位, 乜野校服書簿都買晒準備好開開心心9月返學, 仲請埋假準備陪返學.
點知一個唔好意思就要人成年冇書讀, 呢d係乜野學校???

為左保証自己可以收足生就係咁收, 仲要衰到拖到last minutes 先通知家長, 佢就可以保証收足生, 但d小朋友就慘啦, 冇書讀, 點算呀~~~~~

依家間間都full 晒, 冇書讀點算好, 可以去邊度投訴佢呀~~~~~~!!!!!!!!

BB13  當初交留位費, 佢地都預左有幾多學生架喇... 真係咪玩喇...  發表於 11-8-4 10:39
BB13  點可以咁架, 枚服書簿都叫人買齊喎, 宜家先話無得讀, 有咩理由呀...  發表於 11-8-4 10:39
SAGO  試下去聖文嘉(中英文)幼稚園...下午班好似有位...  發表於 11-8-4 09:40
My Love, My Soul mate~~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

咁都得

試下問下荃灣間YWCA 有無位

男爵府

咁都得,真係好過份喎,仲以為佢係好好,點知咁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

係咪大窩口富強呀??

Lovely媽咪  如果係呢間都唔差既,同樣都係救世軍,教既嘢都一樣,都可以諗吓既..  發表於 11-8-4 10:10

大宅

太過份啦!

大宅

真係好過份呀!!! 連累左小朋友, 辛苦左家長要即刻再撲過幼稚園!!!

大宅

有沒有誤會呢 ?? 我朋友果仔今年9月讀 " 吳" K1 (上午班) ,沒有收到此信. 不過佢(我朋友) 聽過校長說過,如收讀了下午校的學生想轉上午班,可以轉去大窩口救世軍幼稚園是自由選擇的,無聽過強迫要轉校...

呢間幼稚園口碑唔錯, 辦學成20多年,應該不會犯這個錯誤 ...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

鼻涕蟲 發表於 11-8-4 10:14
有沒有誤會呢 ?? 我朋友果仔今年9月讀 " 吳" K1 (上午班) ,沒有收到此信. 不過佢(我朋友) 聽過校長說過,如 ...

我都認同呢間幼稚園一向都令我好滿意

不過佢今年真係

你朋友果仔幾多月出世 吳而家應該見步行步中,如果有d肯去富強讀am既,就有返pm位收超額果d

又或者有d年尾既細仔細女肯下年先讀

而家只希望所有小朋友有書讀,家長唔洗擔心

男爵府

太遲通知實在太過份

大宅

吓, 今年d學位好緊張咩.....

大宅

sasa0208 發表於 11-8-4 10:20
我都認同呢間幼稚園一向都令我好滿意

不過佢今年真係

我朋友果仔剛足了3 歲..

男爵府

畀面勳章

係咪講笑咋? 而家先通知無位?

大宅

其實, 你應該俾左 "留位費" " 是嗎 ? 如是, 學校絕對會留位給你小朋友的..有單有據, 學校無得低懶..一定會有位(我覺得) ...除非是後備生/後補生沒有俾留位費, 沒有位, 亦5奇...

男爵府

下..咁都得 ! 

我囡都是今年9月k1上午班喎, 不過我今天未開信箱, 唔會收到信掛 ?????? mouth:mouth:mouth:

男爵府

而且交左相,交左書薄費, 買哂校服啦喎 !

象牙宮

subb 發表於 11-8-4 13:56
下..咁都得 ! 

我囡都是今年9月k1上午班喎, 不過我今天未開信箱, 唔會收到信掛 ?????? m ...

上午班應該無影響

收多左既應該係下午班多
點知今年無上午班既人放棄學位,下午班既又等

講真...年年都一定會收多左架啦

男爵府

回覆 sasa0208 的帖子

ic..thanks !
近年出生率高企,校長估錯呢 ! 
今次救的做法太遲通知家長真係有過份,校服書薄買左及相片都交左先通知真係好遲 !

大宅

估5到 " 吳" 會爆煲, 並給人投訴到" 教育局" ...希望快快將事情解決, 挽回家長的信心啦...

男爵府

樓主,我同你一樣都收到信,我堅決唔會接受嗰4個所謂方案,因為無可能依家至出聲,我都放棄晒其他學位,依家個感覺好似選錯學校咁,我都睇下佢地會點去解決

大宅

真係好離譜, 搞到d 小朋友唔知點好.

首頁

尾頁

跳至