論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

點算呀?之前果個我覺得佢唔醒,所以換咗依個工人.

依個工人36歲,仔女都大,所以有自己既性格,自尊心又大.

佢黎咗唔夠2星期就唔見咗我d門匙,仲整爛晒我個廚房同厠所d櫃,c6話佢係咪想博唔做呀!

黎到我家3星期,但我發覺佢成日講大話,我好鬼憎人話大話,點算好呢?問過朋友意見,有人建議同工人講清楚,但有人又認為性格冇得改,佢係一個鐘意講大話既人就係鐘意講大話,冇得改,叫我換咗去,我唔想成日換工人呀,之前唔醒果個用咗4個月.

唉!各位,有冇建議呀??可以既話,我唔想成日換人,勞民傷財.

子爵府

細佬仔媽咪 發表於 11-8-12 11:23
點算呀?之前果個我覺得佢唔醒,所以換咗依個工人.

依個工人36歲,仔女都大,所以有自己既性格,自尊心又大.

其實你工人整難你o的櫃係唔係想爆格呢?

別墅

bubblegummy 發表於 11-8-12 12:16
其實你工人整難你o的櫃係唔係想爆格呢?

哈哈!唔係爆格,佢整咗果d櫃都係廚房同厠所d櫃啫!冇野好偷.

水晶宮

唔見野整爤野叫佢賠咯, 講大話嘅已經無晒誠信, 死症

生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

男爵府

i will fire her~~

男爵府

別墅

琛媽 發表於 11-8-12 14:02

死症 => 係咪等如冇得救??

別墅

chaklongma 發表於 11-8-12 14:15

唉!fire唔得咁多呀,我啱啱先fire咗一個,我唔想成日轉工人呀!

大宅

你好唔好搵agent 同佢傾吓, 佢係唔係完約, 定係海外姐姐, 因佢搵唔到僱主, 冇錢還俾agent, agent驚架, 會勸佢, 咪攪咁多嘢, 同埋通過第三者, 唔駛驚關係攪到太差, 唔知你個agent肯唔肯呢?

別墅

Wishhavebb 發表於 11-8-12 15:00
你好唔好搵agent 同佢傾吓, 佢係唔係完約, 定係海外姐姐, 因佢搵唔到僱主, 冇錢還俾agent, agent驚架, 會勸 ...
個工人係海外姐姐,其實响上個星期日,我叫姐姐上agent到攞id card,我已經同agent講咗佢响我屋企唔夠2星期就唔見鎖匙同整爛野,最令我討厭既係唔老實,個agent已經同佢講咗要honest,前晚又比我發覺佢講大話,咁我尋日咪同agent講,佢又講大話,個agent話已經同佢話咗,佢係咁say yes, 個agent話如果係咁,為有裝cam.

大宅

我怕工人整爛嘢, 所以買咗家居保險; 講大話方面, 你最好3口6面同佢講清楚話你唔鍾意, 希望佢會改.

水晶宮

細佬仔媽咪 發表於 11-8-12 14:54
死症 => 係咪等如冇得救??
我上手就試用左個印, 佢成日都講大話, 我有cam睇住佢都係咁, 閙過佢的返佢去agent度出warning佢都無改善, 真係
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

大宅

老實講,冇左誠信,即係佢做乜都你都會懷疑的啦, 又吾炒佢,咁你會好辛苦的喎!
可吾係,你裝camera的話,提一下, 一定要有聲有錄影的最好.等佢冇得講大話吾識的麻.

別墅

Junomama 發表於 11-8-12 15:12
我怕工人整爛嘢, 所以買咗家居保險; 講大話方面, 你最好3口6面同佢講清楚話你唔鍾意, 希望佢會改. ...

係呀,d朋友都叫我3口6面講清楚,d朋友都知我既性格,我唔鐘意,分分鐘幾個月後又要換工人

別墅

琛媽 發表於 11-8-12 15:14
我上手就試用左個印, 佢成日都講大話, 我有cam睇住佢都係咁, 閙過佢的返佢去agent度出warning佢都無改善, ...

咁我明白啦!

別墅

Orv 發表於 11-8-12 15:20
老實講,冇左誠信,即係佢做乜都你都會懷疑的啦, 又吾炒佢,咁你會好辛苦的喎!
可吾係,你裝camera的話, ...

係呀,我而家都叫人同我揾吓d cam既資料.

大宅

炒咗佢啦~ 你同AGENT講冇用架~~ 工人同AGENT都係信唔過架, 分分鐘佢兩個係你面前做緊戲!
想唔賠錢, 一定要捉到佢痛腳, 捉賊要拿贓, 裝返個有錄影功能的CAM, 睇下佢有冇偷野或疏忽照顧之類的罪証.

別墅

sheepdog 發表於 11-8-12 15:50
炒咗佢啦~ 你同AGENT講冇用架~~ 工人同AGENT都係信唔過架, 分分鐘佢兩個係你面前做緊戲!
想唔賠錢, 一定要 ...
其實佢講既大話係為咗一d好小既事,我真係擔心如果係一d大件既事,佢更加會講大話囉.

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

琛媽 發表於 11-8-12 14:02
agree 講大話 is 死症

wcpcelia  係呀,唔係一時三刻可以即刻改到的  發表於 11-8-14 10:04

大宅

回覆 細佬仔媽咪 的帖子

個agent有冇講可以包換?? 一般都應該可以!!!! 呢個工人有問題, 講咗都係咁, 不如唔好要, 你私下同agent傾, 叫佢搵個果, 要等幾耐同要咩手續, 唔好俾個工人知, 到時叫我agent同個工人自己攪掂佢, 執埋包袱走人!!!
如果個agent, 你都覺佢有問題, 你就要惡d同佢交涉, 佢唔做好個手續, 去消委會同係網上公開佢個名, 等佢d衰嘢俾人知!!!!!!

首頁

尾頁

跳至