跳至

首頁

尾頁

子爵府

呀仔兩歲幾, 成日大便困難, 點算 ? 救救我吖唔該 !!

呀仔成日3-4日先去一次, 每次都想去, 去去去, 都係去唔到. 好慘 !!

佢唔肯食西梅同其他生果, 菜都唔係好肯食. 食好小. 現在都肯同你食下香焦. 飲益力多.....都係冇咩用.

點算呀 !!!!!

關唔關奶粉

事 ? 早晚都飲緊8安奶 (雪印,思敏傑).

luck_tang  中文叫"費力-纖維橡皮糖"!!  發表於 11-9-20 11:27
luck_tang  Fleet 牌 Fiber Gummies,我仔食緊好有效,万0有得賣!!  發表於 11-9-20 11:26

伯爵府

講開呢樣野, 我個女今日第4日, 先痾o左咋今朝,
真係慘, 但係亞囡平日都已經飲好多水, 生果, 菜都有食,
一星期一次開奶茶, 竹遮水,
但係呢次都唔知點解咁耐.
今朝痀o左成兩個鐘, 先痾到,
成日都話好難痾, 好難痾.
痾完又係有血囉,
唉, 我都煩o左呢樣野好耐架喇.

但係有時佢又今日痾完, 聽日又有架喎,
或者 隔日,
但有時就 3 日, 今次就耐o左 d,

大家努力啦. 真係d 小朋友有便便, 仲開心過中獎架.

別墅

或者可以俾佢地食下芝麻糊,乳酪等都會有幫助.

男爵府

好媽媽勳章

bestwish 發表於 11-8-29 16:02

呀仔成日3-4日先去一次, 每次都想去, 去去去, 都係去 ...
天天有得去。我覺得關事因之前呀女細個人飲森永但3天至4天才有一次去,而且要飲七星茶才有便便去。現在不用七星茶轉了第二隻奶粉便有大大去而且是天天有得去呢。

子爵府

rainrain613 發表於 11-8-29 22:10
天天有得去。我覺得關事因之前呀女細個人飲森永但3天至4天才有一次去,而且要飲七星茶才有便便去。現在不 ...

請問你轉左邊隻 ?

珍珠宮

回覆:bestwish 的帖子

一次一曰!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

基本上我個女由細到大每日都會有1次, 間唔中先會兩日, 所以無咁的問題, 3-4日去一次大大, 係就係耐d, 但如果d便便唔太硬都無咩問題, 大便有血就可能要留意多d了

伯爵府

認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 有「營」勳章 BK Milk勳章

小B都係每日都會有一次架...

子爵府

今日第4日喇, 仲未有呀

別墅

回覆:你地BB幾多日去一次便便 ???

因此我既女都幾喜歡食年果。所以不日一次。次次都係晚飯後@@

禁止訪問

大宅

畀面勳章

仔仔1-2天!

男爵府

2018父親節勳章

回覆:你地BB幾多日去一次便便 ???

我個仔正常一日一至兩次,但有時都三日去晤到,咁我唯有買西油(炸)汁,用半杯西油汁再加橙汁比仔飲or半杯西油汁加水當開水飲,我個仔飲完好快有得去便便,不過最好晤使成日比佢飲啦,因為西油汁都無得去便便真係要睇醫生(我講我個仔)

大宅

畀面勳章

我個囝每日都有一次,有時兩次....
不如試吓轉奶粉啦...

子爵府

各位唔該哂.

呀仔, 轉左奶粉, 飲密糖水, 果汁, 開奶茶, 每日飲兩樣. 便便好左好多lu, 1-3日都有一次去. ok 啦.

大宅

畀面勳章

我bb1-3天左右!

伯爵府

其實 3次都唔係好好, 最好就日日 or 隔日, 依家亞囡, 又係, 有時 成 3 日先痾, 一o黎料就喊到顛晒, 好煩.

妳地果 d 痾 ng ng , 會唔會狂喊架. 真係喊到 痾出為止架喎, 真係投降呀!

侯爵府

我囡囡今日都第四日啦,重未有得去,真係好煩。

珍珠宮

引用:呀仔兩歲幾,+成日大便困難,+點算+?+救救我

原帖由 bestwish 於 11-08-29 發表

呀仔成日3-4日先去一次, 每次都想去, 去去去, 都係去 ...
每日一次!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

1 or 2 times everyday

首頁

尾頁

跳至