論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

你博唔博, 驚唔驚佢中途變卦

禁止訪問

大宅

引用:你博唔博,+驚唔驚佢中途變卦

原帖由 anitapooh41 於 11-09-22 發表
你博唔博, 驚唔驚佢中途變卦
你係咪打多咗個0呀?點解要成萬五咁貴呀?

大宅

回覆:$$ 15000 請番舊工人返嚟(已回鄉)

Can you share with us why she needs 15K?

男爵府

回覆:$$ 15000 請番舊工人返嚟(已回鄉)

係唔係打多個0

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

條數點計法

公爵府

好貴呀~~ 唔請~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

無可能
我估, 樓主係幫工人比埋AGENCY FEE
冒太大的險
一陣黎到, 做兩3個月就走
還貴過請鐘點

anitapooh41  yes , she has no $$ to pay agency fee  發表於 11-9-23 08:16

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

我都請左舊工人, 都唔使咁貴

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

點評anitapooh41 yes , she has no $$ to pay agency fee 發表於 1 小時前

擺明佢食住你
佢吊高黎賣
你要我返黎做, 得, 幫我比AGNCY FEE
黎到, 你一定無'定'企
成個菲/印吾係得佢一個女人
佢有寶? 要用萬五元黎請佢?
未計, 如果佢黎到搏你抄, 你要比多一個月+機票佢
真係還貴過請鐘點
我一定吾會TAKE 呢個RISK

pollyw  同意到極  發表於 11-9-26 17:56
珠珠妹dy  agree!  發表於 11-9-23 14:57
CHP  同意. 我一定唔會, 天下何處無好工人!!!  發表於 11-9-23 12:25
chriscloud1129  agree  發表於 11-9-23 12:14

大宅

If you go through the direct hire route, she does not need to pay agency fee or just a little bit processing fee. You can do the process through the agent in HK (not that many agent do direct hire as they don't earn much).

I just applied one from Philippines and the charge is about $5k including ticket and insurance of $1.2k.

大宅

回覆 anitapooh41 的帖子

一定唔會!!

洋房

It's really a hugo mistake if u direct hire yr old maid!!!!!Any other way???? Share with us, ok! Don't worry!!!

大宅

Ya~ i wanna hire my previous maid , the agent fee is 4000 , but not include body check, I think if include body check , only 5000

大宅

我唔會博囉~~~
同意spiderlily講法,之前我朋友搵反左兩年前用過既工人都淨係比手續費+機票錢,都係$5000有找。點解佢咁貴架

伯爵府

唉! 我e+個 maid 大意/唔識煑(教咗成年)/又勁懶...以前個係寸,過性格細心.,做哂嘢先蛇王...我e+ 嗰個有"專注力不足"...step by step 要提醒住

CHP  情願再搵過.  有朋友後悔請番舊工人, 一定串+懶很多, 以為自己好勁.  發表於 11-9-23 12:27

大宅

畀面勳章

但要15000才請回來,吾值,加上她如果覺得您不志在錢,要"高價"請回來,她肯定串過以前

男爵府

BUN BUN 可以 DIRECT HIRE, 唔使比AGENT FEE 架
就算幫佢 AIR TICKET 都唔使萬幾啦
分明"昆"你~~

伯爵府

yan yan 一定要 via agency

複式洋房

博唔過啦! 再回來的態度可能有變, 係變得更寸, 蛇王得黎更加大胆,
勸妳不要再考慮la !

首頁

尾頁

跳至