親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

想報團去韓國

請問跟邊間旅行社好o的,
我諗住11月份去,
會唔會好凍,
同埋有咩地方值得去/好玩gar
thx

伯爵府

Re: 想報團去韓國

我都plan緊x'mas去呀,諗住同呀女玩雪,所以都會跟團~
聽人講好似東x遊&縱x遊幾好~
我幾年前12月初去過,around幾度,去雪獄山就0度,不過周圍都有暖氣,都ok~

子爵府

如果只想睇雪和玩雪唔知韓國同北海道有冇分別呢?

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

分別係....$$$$$$$ (講笑! )

肥仔媽咪 寫道:

伯爵府

小草 寫道:
[quote]肥仔媽咪 寫道:
[/quote]

5係wow,講得好arm呀 如果有多d<筆直>我都去北海道+東京~ :mrgreen:

子爵府

小草 寫道:

我就係諗如果兩度玩法差不多那麼去韓國價錢應該會平啲bor! :lol:

子爵府

小BMom,

其實兩個地方我都去過但如想睇雪和玩雪會唔會兩個地方分別不大呢? 大家交流下不用介意的!

伯爵府

肥仔媽咪,
我冇去過北海道,所以都5知分別大5大 不過$$$就真係分別好大啦~

子爵府

小BMom,

兩度地方會否差一倍價錢? 那麼你X'mas計劃到韓國是自由行定跟團?

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係覺得肉赤(一家四口)無揀北海道,所以去韓國都叫做可以試下滑雪 等"草"夠彈藥再計劃下~

小BMom 寫道:
5係wow,講得好arm呀 如果有多d<筆直>我都去北海道+東京~ :mrgreen:

子爵府

小草 寫道:
我都係覺得肉赤(一家四口)無揀北海道,所以去韓國都叫做可以試下滑雪 等"草"夠彈藥再計劃下~

小草,

我諗去北海道大約8-9k一個大人, 對嗎?

伯爵府

肥仔媽咪,
我諗都有1倍呀~
會跟團,我諗玩雪地方會較遠,同埋咁凍去1定好多衫/野

版主

要呀! 要呀! 由其事就小朋友學校假期,果d時間就最貴!! 如果淡季7K左右都得~

肥仔媽咪 寫道:
小草,
我諗去北海道大約8-9k一個大人, 對嗎?

伯爵府

係呀,韓國都係4-5k,真係差1倍~

版主

肥仔媽咪,

如果你地未去過落雪既地方,就要預埋要花多一筆錢買禦寒用品!

子爵府

小B媽,

那麼請問你是推介個團是否必到雪獄山便夠玩呢?

肥仔媽咪,

如果你地未去過落雪既地方,就要預埋要花多一筆錢買禦寒用品!

小草,

係呀, 小朋友上咗小學一定要就佢哋考試啦, 現在好多國家都係咁, 一到試期周圍都會靜好多. 至於買禦寒用品都係一個大問題.

伯爵府

肥仔媽咪,
雪獄山都好架,仲有個溫泉水上樂園tim,都幾好玩~
不過我又想試下其他~
等遲d團出左,再去問下先決定~
我地都係大路野-->玩雪+樂園團架啦~

子爵府

小BMom,

你上次去是否一家都要全副武裝? 要買甚麼鞋俾囡囡呢?

伯爵府

肥仔媽咪,
上次係2人世界~
so今次淨係同呀女裝身就得啦~
未諗呀,團都未報~ :mrgreen:
妳有冇好提議?

版主

小BMom,
我上次又係去雪嶽山,個溫泉水上樂園好正!!

肥仔媽咪,
如果你揀去韓國,同埋有小朋友,你考慮下行程頭兩三日先去滑雪呀樂園呀咁等d小朋友一去就有得玩,後面兩日先去參觀同購物~ :-P

首頁

尾頁

跳至