自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我發覺d 人愈來愈黑人憎..吾知大家有無甘kei經歷ar..搭巴士向中途站上車...但近司機位/車門口果邊一定企左好多人ka..甘講真...途中已經有人落過車ka la...好心就行入小小...好讓後面d人可以行入去...而吾駛逼晒向門口位果到...攪到有d人上吾到車..最好笑係d人仲話番人轉頭逼住佢繼而丙話對方吾岩甘樣..d人真係愈來愈自私....見過e d 情況吾止一次ka la..真係不吐不快

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

好多年前已經有咁既情況架啦, 一直都無改善過

水晶宮

e d 米佢阻住人就好地地...換轉係佢被人攪到上吾到車甘又點呢...點解d人吾可以合作小小kei 呢

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

係啦, 站住曬係個門口通道, 行入啲駛死咩!只係方便自己

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我都覺得而家好多呢 d 人... 好討厭....

有次我搭巴士 (放工時間), 門口堆到密哂, 裡面都仲有少少位, 司機直頭行出個位, 行去後面同d人講, 麻煩你地行入 d 啦, 大家都趕住 想早 d 返屋企食飯, 大家方便, 麻煩你地合作少少啦....
跟住 d 人就行入左
其實我反而覺得 d 人好衰, 要人叫先行入???? 唔叫你地諗唔到架咩??? 係懶定係自私??

and 我覺得司機好好呀!!

Shelliemay  個司機唔知會唔會係我老公呢?!?!?!  發表於 11-10-28 10:39
bbtammy  好在個司機出聲咋!!  發表於 11-10-28 10:26
tszyau2000  係ka..真係要司機出聲d人至曉郁...  發表於 11-10-28 09:48
大事化小, 小事化毛.........

水晶宮

係ar..d 人kei 質素愈來愈差...難聽講句"好自私"...將心比己la......由其當早上返工時間就無耐...上吾到車又要等下一架...分分鐘就好易遲到

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

我見過司機會叫D人行入D

男爵府

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

呢個問題..一直都出現....
有d人會覺得..我好快落車..唔好要我企咁入...

我鐘意企入面..因為明知好多人都唔鐘意企入面..反而入面無咁迫~~~

bbtammy  我都鍾意企入面, 但好多時係迫都迫唔到入去. D人成尊佛咁企0係度阻住晒!  發表於 11-10-28 10:27
tszyau2000  我都喜歡行入d ka..門口果邊又多人又焗..no good  發表於 11-10-28 09:56

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搭地鐵時,有位座果d自私精,就伸咗隻腳出黎,等要企位d人冇位置企 ;有d就企近門口位,要上車ge 人就冇得入,討厭

水晶宮

唉...e d 人真係要拎去教育一下

珍珠宮

開心吸收勳章

係地鐵有少少唔同
好多人揀入面企, 唔洗同人迫
因為例如油塘, 太子, 旺角, 金鐘呢d好多人的站,
一開門d人衝入去, 迫死

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

水晶宮

d人愈來愈自私

大把呢啲人!

有次上巴士,我上先老公在後,後面仲有好多上
本身架車唔少人,前面有個男人,上咗車又唔行入去仲要阻哂成條走廊。老公响身後催我行入啲,我好大聲咁話 點行啫,前面塞住成條路
跟住我話之佢屎照迫過佢

企門口啲人預咗要比人迫啦:;pppp:

tszyau2000  係ar...e d 人好討厭ar  發表於 11-10-28 10:38
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

男爵府

畀面勳章

我都覺得呢D人好討厭, 由其是果D自己又唔肯行入D, 又阻住條路唔讓比人行入去果D!!!

tszyau2000  100% agree  發表於 11-10-28 10:37

大宅

MTR日日如是

大宅

畀面勳章

tszyau2000 發表於 11-10-28 09:26
我發覺d 人愈來愈黑人憎..吾知大家有無甘kei經歷ar..搭巴士向中途站上車...但近司機位/車門口果邊一定企左 ...

好耐啦... 尤其係上/下班 peak hour... 佢哋諗住司機會開頭門俾佢哋落車丫嘛... 上車又要上先,落車都要落先架... 唔好執輸丫嘛....

我都成日係咁架啦... 好彩同好多巴士佬都熟 (我老公係死巴士佬,人緣都唔錯,好多人都同佢好熟又同我好 fd),佢哋俾我上車時,見到啲人有位都唔行入車箱,死企喺頭門唔郁,咁我上車後嗰啲站就全部都唔開頭門俾佢哋落... 啲客開聲都會同佢哋講,『頭門係要唻上車架~~~ 』相反,如果佢哋見啲人會行入去,就都會開頭門俾佢哋落囉~~~

一人讓一步?!?!?! 你唔讓我喺頭門上車,點解我要讓開俾你喺頭門落車?!?!?!?!

珍珠宮

好媽媽勳章

係喇, 放工時間, 睇住幾架巴士因滿座而飛站, 但架車中間至後面係好鬆動架.

首頁

尾頁

跳至