想生BB

跳至

首頁
12345...23

尾頁

大宅

昨天係全無心理準備下, DAY 32 驗到有左, 好驚, DOWN 情緒忽然跌到谷底

剛又過了生日, 43之前係2008, 2010 分別小產了3 , 心裡面實在係好大的恐懼.

本來在多樣調理身體下 (針灸, 艾灸, 浸腳DHEA..) 努力之下, 今年4-7月都有再試..但完全唔成功, 心想由39歲試到43, 又小產了多次, 都唔會成功架啦..

8月開始, 下定決心, 放棄生BB 一事, 唔想再糾纏這種痛苦之中, 加上第一次小產後肥了30, 身心都傷夠了.

所以這幾個月係食健康減肥產品, 再加日日1 HOURS 運動再加低卡餐,
努力減肥, 幾經努力減了20 多磅, 正當個人因外形瘦番D 而開心之際

昨天係全無心理準備下 (我個個月都有避, 今個只係DAY 8, 23 DODO 兩次jar), 見到DAY 32 重高溫, 股起勇氣驗綠D….點知一插落去D 尿尿到, 一秒唔洗就見到兩條深色線,,, 當堂呆左唔識反應之後重竟然喊了出來..

老公最明白我傷痛的人,

而未試過小產的人, 可能唔會明白, 但如有經歷過一次, 一次又一次有BB, 小產, 小產手術, SISTER 一定明白我有幾恐懼.
而令我最驚的是, 這幾個月我係完全做晒準備有BB 相反的事.. (食好多凍野, 涼野, 完全無再調理, 無食補野, 重係因想減肥而日日減肥代餐, 無咩營養的低卡餐….), 近這星期重因為食得太少而日日發冷潻我好驚身體跟本o係係好差狀態, 唔明點解個天甘玩我, 我好驚要再入手術室, 更無啦啦又要用1-2萬手術費.. 心情好差….

因為唔想俾家人知道, 所以唔敢同任何人講.. 有苦自己知..

Karrie0426  加油!我會支持你  發表於 13-4-4 22:54
rayjj88  而家神再送妳一個小生命,唔好諗咁多,亦唔到我們去諗。盡力去保護他吧  發表於 12-3-25 20:55
rayjj88  我十分明白妳的心情,因為我上個月才做完手術,呢3年間都連續小產3次  發表於 12-3-25 20:51
bksbb  relax ah, add oil!!!  發表於 11-12-12 00:55
Oh!Baby  好耐無入嚟呢版, 估唔到仲有機會入嚟, 我諗我唔會入嚟, 我見倒你寫d野喊左啦  發表於 11-12-8 18:50
Oh!Baby  我正正同你經歷差不多, 我仲要大過你, 今日lunch驗倒, 個心跳左好耐先平服.  發表於 11-12-8 18:47
yan95112  可能你本身太緊張,所以更加難有,點知一放鬆就好易中~^^  發表於 11-12-6 14:30

大宅

我也試過好明白係咩心惰,
不過你咁樣情緒差,只會令bb離你愈來愈遠~
俾d信心自己,同bb講要快快長大唔好離開你,叫佢痴實d~
好好休息~諗住佢開始閃閃...有手有腳~
加油呀!!!

有bb係好講緣份,如果是你的就一定跟住你~
^^阿囝2011年6月6日出世啦~

大宅

畀面勳章

唔好咁啦! 雖然我無你嘅經歷, 但係我覺我個天係有意俾你嘅, 你應該開心.... 唔會次次都係咁唔好彩嘅.... 你而家開始要放鬆心情, 開開心心去迎接呢個你期待已久嘅小生命先係....祝母B平安, 健健康康!

男爵府

回覆:又有左….. 好驚又係另一次惡夢的開始

好好休息,調理好身體,不要想太多。努力!

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:又有左….. 好驚又係另一次惡夢的開始

多 d 訓床同叫醫生開安胎藥,祝好孕

大宅

好多謝你地的支持, 我實在係無地方發洩.. 我又唔想講太多, 加深老公的壓力.

見到你地的支持, 我眼淚又湧了出來..

昨天實在無法接受的, 但今天都諗點都要盡下人事, 唔可以一開始就打定輸數...

之前係台灣好多網都睇過阿斯匹靈對多次流產或不孕的婦女有幫助 (但一定要低劑量), 它可以令D 血簿D 流到去子宮, 之前都買了D 係度, SO 昨天開始一日一粒. 博一博.

這兩天都著好多衫, 浸脚.. 等個人暖和番DD..

又今日去位元堂買了D 盒裝, '阿膠飲', 盡下人事補補血... 因中醫話的小產係因為D 血流唔到去子宮.

希望今次有奇績.

Sonatina  你唔好自己亂食藥, 同婦產科醫生傾下先, 知道有咩利弊先食藥.  發表於 11-12-7 11:52
miuhui  有左唔好浸腳啦  發表於 11-12-6 16:13

男爵府

忘記過去, 開心面對小生命的到來, 唔好太緊張就得.

禁止訪問

引用:好多謝你地的支持,+我實在係無地方發洩..+

大宅

SINCC,

好多謝你的提意... 我會/ 應該樂觀D..試下心理治療.

YES, 花膠.. 剛浸了一煲, 發好放入雪櫃慢慢食啦..

大宅

整定係你既,放鬆一D

男爵府

不要有太多負面情緒, 要對自己和BB有信心, 擔心會另BB發育不好,
在這種情況有BB, 可能就是上天註定要給你的了, 不要想太多, 有了是件開心事

我自己依個月都係小產之後,第一個正式開工CYCLE, 我都好想快D有, 有左我諗我都會有少少擔心, 但應該開心比擔心多.

大宅

唔好擔心咁多~快樂咁等佢出世啦~~

加油~

大宅

miuhui,

祝你快D 有個健健康康的BB..

別墅

michaelytt 發表於 11-12-6 14:24
昨天係全無心理準備下, DAY 32 驗到有左, 好驚, 好DOWN 情緒忽然跌到谷底… 剛又過了生日, 43啦… 之前係20 ...
開心迎接小生命啦,睇中醫keep住安胎

大宅

唔好再為bb而担心, 要開心至啱。好好去迎接佢來臨。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

take it easy!! 試下睇中醫安胎~休息多d唔好諗咁多!!

大宅

我都小產左兩次, 正等待第3次bingo, 我同樣係高高齡, 內心存在的恐懼, 您說得對, 只有自己才最清楚. 但您一定要正面d 諗, 您要一心諗住, 上天終於如您所願, 賜給您健康的bb, 只有這樣您才能支持下去, 身體才能發放正能量, bb才能健康的成長, 相信自己, 相信上天給您的小生命, 同bb 努力加油, bb 一定可以健健康康的成長, 我哋所有 JM 都會支持您同BB的.

大宅

michaelytt 發表於 11-12-6 14:24
昨天係全無心理準備下, DAY 32 驗到有左, 好驚, 好DOWN 情緒忽然跌到谷底… 剛又過了生日, 43啦… 之前係20 ...
雖然我未試過你既經歷,不過我岩岩有了,都可以諗到有幾痛....
你可以選開心或擔心,不如選開心左先喇.....
盡左力,之後就一切交俾天, 記得"介"口,同佢傾下計,我日日都同佢打氣, 叫佢唔好放棄, 媽媽都唔放棄...我地一齊努力...

大宅

衷心祝福你, 經過咁多次既難關, 上天都無捨棄你, 今次絕對唔會有問題. 放鬆D 心情 咁樣 對身體會好D. TAKE CARD AR...
好想做媽媽...~!~

公爵府

引用:好多謝你地的支持,+我實在係無地方發洩..+

原帖由 michaelytt 於 11-12-06 發表
好多謝你地的支持, 我實在係無地方發洩.. 我又唔想講太多, 加深老公的壓力.

見到你地的支持, 我眼淚又湧了 ...
唔好諗咁多,睇個天點安排啦,我諗你e+bingo左唔好自己食阿士匹靈同阿膠喎,盡快睇中/西醫聽醫生意見啦,努力加油,所有jm都支持你

首頁
12345...23

尾頁

跳至