2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題~
我未知性別, 過幾日會去產檢, 唔知照到未?
胎動就已經開始feel到, 比上胎早左, 希望細b溫馨提示吓好了, 要鍚住媽媽哦~

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

早到兩三個月已經feel到佢郁lu...我老公仲話係唔係架,我話係呀,feel到佢係咁轉...過左幾日去照,醫生想睇下佢係男仔定女仔,點知佢喺到一路轉呀轉,轉呀轉...完全唔比人睇,果一刻老公就信呀b真係不停喺我肚入面轉喇....
別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

別墅

回覆:大家知道仔定女未? 有冇感覺到胎動了?

啱啱check咗係仔仔,老婆有個小王子,我有腳陪我踢波喇!!it is the best valentine present for sue and myself

複式洋房

回覆:sitab 的帖子

點解咁快feel到嘅~~好羨慕呀,我而家14W, 姑娘話要下個月尾先會feel到

大宅

我睇書都話,生第二胎時,會較陀第一胎早感覺到的!

大宅

引用:早到兩三個月已經feel到佢郁lu...我老公仲

原帖由 sitab 於 12-02-14 發表
早到兩三個月已經feel到佢郁lu...我老公仲話係唔係架,我話係呀,feel到佢係咁轉...過左幾日去照,醫生想睇 ...
好活潑!下次照前叫阿b唔好轉住,好等醫生睇清楚係仔定女

大宅

引用:啱啱check咗係仔仔,老婆有個小王子,我有

原帖由 Tung440 於 12-02-14 發表
啱啱check咗係仔仔,老婆有個小王子,我有腳陪我踢波喇!!it is the best valentine present for sue and ...
恭喜哂!確實是爸爸玩每樣野有伴,媽媽多個小情人呀,男仔好痴媽媽架

大宅

引用:點解咁快feel到嘅~~好羨慕呀,我而家14W,+

原帖由 kwan1122 於 12-02-14 發表
點解咁快feel到嘅~~好羨慕呀,我而家14W, 姑娘話要下個月尾先會feel到

...
因為我係第二胎,好快你都會感覺到,再大的要叫阿b腳下留情呀

大宅

引用:我睇書都話,生第二胎時,會較陀第一胎早感

原帖由 best-horse 於 12-02-14 發表
我睇書都話,生第二胎時,會較陀第一胎早感覺到的!
冇錯!你感覺到未呢?

大宅

回覆 kakashi 的帖子

我係第一胎...依家13week2, 又時都唔知係唔係o架,好似有少少跳跳地o既感覺,係好微好微o既感覺! mouth:

別墅

12w照oscar confirmed its a boy!我依家會feel到個肚好似有心跳的,但好微的,要感應

子爵府

好媽媽勳章

我第二胎啦~ 我都覺得郁, 但係0個時好早, 未夠12W... 但係醫生話唔係, 我覺得係囉...

微微跳下0個D未必係, 你應該FEEL到大動作, 唔規則0既郁動

大宅

回覆 wgcw1210 的帖子

我都想confirm下到底胎動係咩feel??由13wk開始好間唔中會有少少震震地/有嘢滾動嘅感覺,多數靜止時至feel到,行完路郁動坐低或瞓低休息時感覺會強烈啲,但每次都last唔係好耐,一兩下就消失,我成日覺得可能只係肚入面啲氣在流動.

子爵府

kakashi 發表於 12-2-14 23:40
冇錯!你感覺到未呢?

我第二胎, 16W都未FEEL到, 上一胎, 成20W有多先FEEL到胎動, 仲成日都郁好少, 有時真係比佢嚇親.

kakashi  唔洗擔心, 你BB較斯文, 錫住媽咪呀~  發表於 12-2-16 22:57

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

啱啱照完超聲波,醫生話睇咗三次,都睇到兩腳之間嘅小何B(真係好小)應該8成都係仔仔,下個月會再清楚啲肯定啲

kakashi  男仔係容易的照到架, Congrats!  發表於 12-2-16 22:58
別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

大宅

引用:回覆 kakashi 的帖子 我係第一胎...依家13

原帖由 best-horse 於 12-02-14 發表
回覆 kakashi 的帖子

我係第一胎...依家13week2, 又時都唔知係唔係o架,好似有少少跳跳地o既感覺,係好微好 ...
遲些感覺大的耶,不遠矣。

大宅

引用:12w照oscar confirmed its a boy!我依家會

原帖由 littleyungyung 於 12-02-15 發表
12w照oscar confirmed its a boy!我依家會feel到個肚好似有心跳的,但好微的,要感應

...
congrats

大宅

引用:12w照oscar confirmed its a boy!我依家會

原帖由 littleyungyung 於 12-02-15 發表

...
congrats

大宅

引用:我第二胎啦~ 我都覺得郁, 但係0個時好早,

原帖由 wgcw1210 於 12-02-15 發表
我第二胎啦~ 我都覺得郁, 但係0個時好早, 未夠12W... 但係醫生話唔係, 我覺得係囉...

微微跳下0個D未必係, ...
yes

大宅

引用:回覆 wgcw1210 的帖子 我都想confirm下到

原帖由 koalababie 於 12-02-16 發表
回覆 wgcw1210 的帖子

我都想confirm下到底胎動係咩feel??由13wk開始好間唔中會有少少震震地/有嘢滾動嘅感 ...
bb仲細,但滾動感都係胎動之一

首頁

尾頁

跳至