婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

因為一啲事令到我對c6好失望,有啲覚得冇咗同佢以前果種感覺,亦開始懷疑我地嘅愛係咪已經變咗質?而一向我都有玩微博的,於是就打咗啲個人感受係微博。其實所有親戚朋友都冇我微博的,所以可以舒發一啲唔方便係FB公開嘅事。唯獨是我姑仔(我一向玩䦕,冇啦啦俾佢關注咗我)。佢見到我打啲噤嘅嘢,於是即刻copy俾c6睇。攪到c6宜家嬲咗我:igiveup :我冇諗過姑仔會噤多事的。重留言話咩:愛一個人係要接受對方嘅缺點,而唔係要令 佢改變!睇完之後真係好火 可能係我蠢,明知姑仔會見到,就唔應該寫我倆公婆嘅事:;pppp:

子爵府

畀面勳章

只要有自己以外ge人知 就算得一個人都好
就吾再係秘密

哄怪自己吾小心漏左風聲比左機會人地去多事囉

wongjoetabo  haha !  發表於 12-3-2 14:08

別墅

回覆:係姑仔多事定係我蠢?

你知道姑仔關注您就唔好post呢d野上去啦.....
同埋如果您姑仔想您2公婆好就唔應該copy比您老公睇啦!!!唔識做既!

男爵府

大宅

所有姑9姑仔都係搞屎棍

cookiekwong  agree!曾經我同c6因為有bb,而大吵.我的好姑仔暗示叫我放棄bb而唔好為難佢哥.  發表於 12-3-3 06:20
tuenb0107    發表於 12-3-2 23:48
waterlemon  agree  發表於 12-3-2 16:01
kawai120  sad  發表於 12-3-2 14:07
765830  agree  發表於 12-3-2 14:06
gloriamcy    發表於 12-3-2 12:37

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

樓主未聽過,雞蛋咁密都生出雞仔,呢句說話?
不知所謂的乙陸!!!

大宅

係姑仔多事定係我蠢?

我姑9又係啲八婆,所以我fb都block左佢,佢發我老公難,話我好block佢,叫我老公唔好叫我cancel block佢,佢會反block我喎!!!!!雖然呢單野攪到我同老公嘈大交,但我依家樂得清淨!fb得返啲朋友!正!

waterlemon    發表於 12-3-2 16:01
kawai120  good  發表於 12-3-2 14:08

男爵府

回覆 回覆:w19321786的帖子

两樣都係,講心底話除非你用一個privacy高嘅網上平台,否則你預左比人知。。。

但我覺得佢多事又係真

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

你fb開個secret group 淨係 invite 最好朋友入去,以後心事晌group講把啦!
始終人地兩兄妹,一定識得耐過你,唔中意你「半背後式」話阿哥都不為過,唔想節外生枝都係小心d la~~~

我是一隻喵

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

自從我知道佢都上黎BK浦,我都5敢講咁多.
姑仔=多事既女人

waterlemon  agree  發表於 12-3-2 16:01
kawai120  scary  發表於 12-3-2 14:08
765830  agree  發表於 12-3-2 14:07

男爵府

引用:因為一啲事令到我對c6好失望,有啲覚得冇咗

原帖由 w19321786 於 12-03-01 發表
因為一啲事令到我對c6好失望,有啲覚得冇咗同佢以前果種感覺,亦開始懷疑我地嘅愛係咪已經變咗質?而一向我 ...
你c6係佢細佬,佢更係企佢個邊,見你有咩風吹草動,一定會報串。我係人地未來姑奶,我自己都有姑奶。不過我從來唔add我未來弟婦,我都唔會係我细佬面前話佢點點點,都叫我媽媽唔好咁。因為多少會影响佢地感情架嘛。好在,我两個姑奶都好好。

伯爵府

畀面勳章

感情野係兩個人的事...你姑9真係多事左...
以家你 c6 嬲左你咁點算呀?

男爵府

其實寫得上 web 就好難有秘密, 就算依家set 左d private group, 都唔保証你個group 的人係永遠朋友, 又或者呢d朋友又會同其他人講. 講講下又傳左去當事人隻耳.

伯爵府

好媽媽勳章

係姑仔多事定係我蠢?

你姑奶真多事

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

大宅

之前我都比個8 婆姑9 報串,同C6 講話我係fb講埋啲嘢有骨,話睇完好唔高興!開頭C6 都嬲爆想話我,但之後我咪話,我share 人地啲金句啫,好似係佢對號入座咋喎! C6 即刻無嘢講!

所以之後連帶99 同姑9 一齊block 哂,佢地做小人在先,大家都知咩事喇! 不過都係嗰句,唔好因為一時關係好而add 男家任何人,他朝一日麻煩到都係自己(特別係未嫁的姑9, 有鋪攪散人地先開心嘅癮)

cookiekwong  特別係未嫁的姑9, 有鋪攪散人地先開心嘅癮 姑仔都係!!  發表於 12-3-3 06:27

子爵府

係姑仔多事定係我蠢?

你應該好似我咁,事無不可對人言,講得出黎就預左俾人知!
我就係公開既,唔使任何人轉述俾我老公睇!
因為我老公自己都睇到,當然啦!!佢都會話我好講咁多野,不過我答佢:.so what ???如果我連一個發洩平台都無既,咁我做人咪好辛苦,遲早屈到病架喎!!同埋無人可以管我既野囉,我又無傷害任何人!又唔係講人壞話,我只係講出我既感受到事實係點,如果我屈你就話姐,邊有人咁覇道架?:;pppp:

至於你姑仔,佢梗係多事到加零一啦!你地兩公婆既事,又關佢事?
講都算啦,仲要copy ??真係cheap 爆
不過由你知佢睇到果一刻,你都要預左,不過我係你,下次見到佢一定要同佢講,用最真誠眼神同誠懇既口吻:姑仔,唔該哂你喎,幫我轉
述俾我老公知,仲要copy 埋添!!太好喇,我就係想你同佢講,不過估唔到你咁快手姐(一早知你係至八會會長啦:;pppp:)

大宅

引用:因為一啲事令到我對c6好失望,有啲覚得冇咗

原帖由 w19321786 於 12-03-01 發表
因為一啲事令到我對c6好失望,有啲覚得冇咗同佢以前果種感覺,亦開始懷疑我地嘅愛係咪已經變咗質?而一向我 ...
我同你一樣,但我姑仔係話俾老爺奶奶知,依家我極討厭佢。
之後我開另一AC,電郵,冇人知,個名不同,繼續發洩:;pppp:

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 vicky1015 的帖子

大人黎架麻識得分咩應該講咩唔應該講,佢地真心維護屋企人定係有心攪事,我個人就認為佢地係食飽無屎all同心理不平衡囉,講真佢地係要有心攪你真係點避都避唔到。

複式洋房

wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

大宅

引用:回覆+vicky1015+的帖子 大人黎架麻識得分

原帖由 montana 於 12-03-02 發表
回覆 vicky1015 的帖子

大人黎架麻識得分咩應該講咩唔應該講,佢地真心維護屋企人定係有心攪事,我個人就認 ...
總之佢唔好再搞到我,反面都似

首頁

尾頁

跳至